Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Πρόταση Παναθηναϊκού σε Λάουντρουπ!

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό. Στη Βαρκελώνη βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής Γιάσμικο Βέλιτς και Κώστας Αντωνίου, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Μίκαελ Λάουντρουπ. Ο Δανός τεχνικός αποτελεί τον διακαή πόθο της διοίκησης του «τριφυλλιού» και γι’ αυτό έγινε το ταξίδι στην Ισπανία. Μάλιστα, του κατατέθηκε και πρόταση άκρως δελεαστική η οποία προβλέπει ετήσιες απολαβές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν την πρόταση τους και περιμένουν την απάντηση του πρώην προπονητή της Χετάφε με την οποία έφτασε ως τα προημιτελικά του περασμένου Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Τούρκος μάνατζερ του Λάουντρουπ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το μέλλον του πελάτη του, επιβεβαιώνοντας ωστόσο μέσω της «SportDay» την πρόταση του Παναθηναϊκού. «Ναι, έγινε πρόταση και μας κατατέθηκε πρόταση. Θα τα πούμε σε μερικές μέρες», δήλωσε σχετικά ο Μπαϊράκι Τουτουμλού.

Εναλλακτική ο Περέν
Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Μίκαελ Λάουντρουπ, ως μάστορα της ομάδας που θέλει να «χτίσει», του κατέθεσε «μυθική» πρόταση όμως επειδή η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι, έχει και εναλλακτική λύση. Σε περίπτωση που στραβώσει του Δανού, οι «πράσινοι» έχουν ως πρώτη επιλογή τον Αλέν Περέν, ο οποίος παρότι κατέκτησε το νταμπλ με τη Λιόν στην Γαλλία, αποχώρησε από την ομάδα του «Ζερλάν».

Λεπτομέρειες για Βύντρα και Στουτγκάρδη
Μια «ανάσα» από την μεταγραφή του στην Στουτγκάρδη είναι ο Λουκάς Βύντρα. Η γερμανική ομάδα κατέθεσε πρόταση 1,2 εκατ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός ζητά 1,5 όμως οι δύο πλευρές αναμένεται να τα βρουν και να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του ο διεθνής αμυντικός. Ο ίδιος ο Βύντρα θέλει πολύ αυτή τη μεταγραφή, αφού θεωρεί ότι είναι το μεγάλο βήμα για καριέρα στο εξωτερικό.

Πηγή
Αλέξανδρος Κουλούρης

"Ολα μπορούν να συμβούν", λέει ο Ρεχάγκελ

Πηγή: http://www.in.gr/
Δηλώσεις του Οτο Ρεχάγκελ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2008, φιλοξενεί το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (ANSA). Ο Γερμανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος για τις υψηλές βλέψεις της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους ταπεινούς. Γιατί να κρυφτούμε; Μας ξέρουν όλοι και σίγουρα δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».

Μάλιστα, ο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε την Παρασκευή (30/5) από τον Δήμαρχο του Όφενμπαχ, Χορστ Σνάιντερ, αφού ο Γερμανός έχει παίξει στο παρελθόν στην τοπική ομάδα «Κίκερς Όφενμπαχ». Ο «Ότο» μιλώντας με τον Δήμαρχο του τόνισε ότι: «Οι Έλληνες είναι των άκρων. Μετά την ήττα μας με 4-1 από την Τουρκία είχε έρθει η καταστροφή και μετά τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη όλοι πανηγύριζαν», όσο για το αν θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στον τελικό και να παίξει με αντίπαλο τη Γερμανία, απάντησε: «Όλα μπορούν να συμβούν"
Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής στη Φρανκφούρτη, με τον Τραϊανό Δέλλα να δηλώνει στους εκπροσώπους του Τύπου πως «Το μόνο που μας φοβίζει είναι ο κακός μας εαυτός. Ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε και τι δυνατότητες έχουμε. »Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σουηδία, το οποίο και θα κρίνει πολλά. Προχωράμε βήμα-βήμα και βλέπουμε», ανέφερε ο «Κολοσσός», ενώ σχολιάζοντας την πιθανή απουσία του Ιμπραΐμοβιτς από το ματς με τη Σουηδία, είπε: «Είναι πραγματικά σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά εμείς πάντα κοιτάμε το σύνολο, όχι τα πρόσωπα».

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ρεχάγκελ είδε με ευχαρίστηση τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει κανονικά μέρος στην προπόνηση και πλέον ο Γερμανός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για το φιλικό «πρόβα τζενεράλε» με την Αρμενία την Κυριακή (1/6, 21:15). Στο περιθώριο της προπόνησης οι διεθνείς ενημερώθηκαν από αρμόδιο κλιμάκιο της UEFA για για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας είχαν σήμερα οι διεθνείς, ενώ έγινε αναφορά στα θέματα συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Επιπλέον, η UEFA γνωστοποίησε ότι επί αυστριακού εδάφους θα γίνουν τρεις ανοιχτές προπονήσεις για τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Τέλος, οι διεθνείς συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, το θέμα του πριμ σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι παίκτες ζήτησαν 150.000 ευρώ έκαστος με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ. Το όλο θέμα αναμένεται να διευθετηθεί εντός των ημερών και αφού βέβαια πρώτα ενημερωθεί και ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Παναθηναϊκός και Λιόν πρωταθλητές εκπροσώπησης στο EURO

Πηγή: www.kathimerini.gr
Οι "πράσινοι" μαζί με την "ισόβια" πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν είναι οι δύο σύλλογοι που θα εκπροσωπηθούν από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διοργάνωση. Ακολουθούν Μπάγερν με εννέα διεθνείς, ενώ Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, Ρεάλ Μαδρίτης και Βέρντερ αριθμούν οχτώ.

Συνοπτικά η λίστα: 1. Παναθηναϊκός (Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Καραγκούνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Νίλσον, Γκαλίνοβιτς, Ιβανσιτς, Πόστιγκα), Λιόν: 10 2. Μπάγερν Μονάχου: 9 3. Mπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης: 8 4. Άρσεναλ, Τσέλσι: 7 5. Aμβούργο, Λίβερπουλ, Στεάουα, Στουτγκάρδη, Ζενίτ : 6

Aντιστοίχως η Mπουντεσλίγκα καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά στο δημοφιλέστερο πρωτάθλημα με βάση τον αριθμό των ποδοφαιριστών που μετέχουν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας (56 διεθνείς). Έπονται, Πρέμιερ Λιγκ (42) και Πριμέρα Ντιβιζιόν (41).

Στέφεται πρωταθλητής την Κυριακή στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υπεράσπισε την έδρα του απέναντι στον -απειλητικό μετά την ισοφάριση της σειράς των τελικών- Ολυμπιακό και ανέκτησε το προβάδισμα (2-1). Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 78-67 των «ερυθρολεύκων» στο ΟΑΚΑ, σε έναν «θερμό» τρίτο τελικό που τα είχε όλα, ακόμη και αποβολές, ελέω... γροθιών ανάμεσα στους Γουντς και Τομάσεβιτς. Πλέον η σειρά μεταφέρεται την Κυριακή στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει εκ νέου την ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός την κατάκτηση του τίτλου.
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 42-42, 68-54, 78-67

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Υπέγραψε και ο Μοντόγια στον Λεβαδειακό

Ως την Αργεντινή χρειάστηκε να φτάσει άνθρωπος του Λεβαδειακού προκειμένου να συναντήσει τον Εντουάρτο Μπούστος Μοντόγια αλλά τουλάχιστον το κουραστικό υπερατλαντικό ταξίδι απέβη καρποφόρο καθώς επήλθε πλήρης συμφωνία και ο ικανός φορ για έναν ακόμη χρόνο θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη γραμμή κρούσης του Λεβαδειακού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοντόγια ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού στην περασμένη σεζόν με 8 τέρματα, ενώ ήταν και ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (56). Η ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία των διοικούντων την ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Στο άλλο πεδίο τώρα, εκείνο της αναζήτησης προπονητή, ο τεχνικός διευθυντής των Βοιωτών Δημήτρης Φαράντος, βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα και συναντήθηκε με Ελληνα τεχνικό προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μαζί του κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Για τα έργα στο γήπεδο θα επανέλθουμε με ειδικό ρεπορτάζ.

Η Green Team ψάχνει για προπονητή


Αυτή είναι η Green Team του φετινού Παναθηναϊκού. Τα έχει τα χρονάκια της αλλά μπορεί να θαυματουργήσει, ακόμη κι από την επόμενη σεζόν.
Ο προπονητής που ψάχνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά το κάδρο με τους τέσσερις μεγαλοεπιχειρηματίες. Πρέπει να έχει δηλαδή από πλευράς γνώσεων, επιτυχιών και φιλοδοξίας το ειδικό εκείνο βάρος που μπορεί να ισορροπήσει τον καταθλιπτικό όγκο τόσων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τούτων δοθέντων εκ των 25 υποψηφίων λίγοι συγκεντρώνουν τα απαραίτητα προσόντα.
Ομως ας περιμένουμε.

Φέρνουν Μπούσι στον Λεβαδειακό

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Αλμπάν Μπούσι να επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια στον Λεβαδειακό. Ο διεθνής Αλβανός στράικερ φέρεται διατεθειμένος να λύσει το συμβόλαιό του με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Βοιωτίας.
http://www.sport24.gr/html/ent/550/ent.235550.asp

Απορία για Βαλβέρδε

Θα ήταν οξύμωρο να γράψει την ιστορία του Ολυμπιακού ο Γκράχαμ Γκριν (Green). Ετσι δεν είναι;
Πώς, λοιπόν, ο νέος προπονητής του λέγεται Ernesto Valverde;

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Ομοιογενής ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε

Την πρόσληψη του Ισπανού προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε». O 44χρονος Ισπανός που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Εσπανιόλ θα παραλάβει μια απολύτως ομοιογενή ομάδα (όπως βλέπετε στη φωτό) με ευρωπαϊκούς στόχους. Χωρίς πλάκα νομίζω ότι ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αν θα τον αφήσουν να εργαστεί αποδοτικά στον Ολυμπιακό μένει να το δούμε.

Οι 23 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Επέλεγησαν από τον Οτο Ρεχάγκελ οι 23 ποδοσφαιριστές που θα συμμέτασχουν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών για τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008. Στο τρίλημμα του "αποκλεισμού" ο Οτο απάντησε Σωκράτης και έτσι ο Παπασταθόπουλος είναι ο άτυχος που δεν θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Ελβετίας και της Αυστρίας μαζί με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Δείτε από την Καθημερινή.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο «άτυχος», καθώς ο Οτο Ρεχάγκελ αποφάσισε να τον αποκλείσει από την αποστολή που θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, ενόψει του EURO 2008.
Η εθνική ομάδα, θα δώσει την Κυριακή τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας με αντίπαλο την Αρμενία και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Σάλτσμπουργκ, όπου και θα καταλύσει για τους αγώνες του Δ` ομίλου, με αντιπάλους την Σουηδία, την Ισπανία και την Ρωσία.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Εστάλη το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου 2008 στην UEFA η λίστα των 23 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επελέγησαν από τον κ. Οτο Ρεχάγκελ για να συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών ενόψει των αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008.
Οι διεθνείς, καθώς και οι αριθμοί στις φανέλες τους είναι οι:
1. Αντώνης Νικοπολίδης
2. Γιούρκας Σεϊταρίδης
3. Χρήστος Πατσατζόγλου
4. Νίκος Σπυρόπουλος
5. Τραϊανός Δέλλας
6. Αγγελος Μπασινάς
7. Γιώργος Σαμαράς
8. Στέλιος Γιαννακόπουλος
9. Αγγελος Χαριστέας
10. Γιώργος Καραγκούνης
11. Λουκάς Βύντρα
12. Κώστας Χαλκιάς
13. Αλέξανδρος Τζόρβας
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
15. Βασίλης Τοροσίδης
16. Σωτήρης Κυργιάκος
17. Φάνης Γκέκας
18. Γιάννης Γκούμας
19. Παρασκευάς Αντζας
20. Γιάννης Αμανατίδης
21. Κώστας Κατσουράνης
22. Αλέξανδρος Τζιόλης
23. Νίκος Λυμπερόπουλος