Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Ντάνκαν ή Γκαρνέτ στον ΠΑΟ;

Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός θρύλου του ΝΒΑ, ενός καλαθοσφαιριστή μεγαλύτερου από τον Ντομινίκ Γουίλκινς που έπαιξε στην ομάδα το 1996, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα http://www.eurobasket.com/. Δείτε.
Panathinaikos is very close to agree terms with an NBA legend, a transfer which considers being even bigger name than the one of Dominique Wilkins (204-F-60, college: Georgia Tech) 12 years ago. The player is 32 years of age and has 10 active and productive seasons in the NBA with double digits in points and rebounds. Eurobasket.com, will give o its readers more information very soon.
Δύο μόνο παρατηρήσεις.
1. Θα μας τρελάνει ο Γιαννακόπουλος.
2. Στα στοιχεία που δίνει το
http://www.eurobasket.com/. ταιριάζουν μόνο 2 παίκτες: ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κέβιν Γκαρνέτ. Στην περίπτωση που ένας από τους δύο διαβεί τον Ατλαντικό για να παίξει στον Παναθηναϊκό μιλάμε για τη μεγαλύτερη μετεγγραφή NBAer στην Ευρώπη.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Τέλος ο Μήτσης από Λεβαδειακό


Ο Χρήστος Μήτσης αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Λιβαδειάς καθώς χθες υπογράφηκε η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του ακραίου αμυντικού με την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Για τον Μήτση που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού κια αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε ΠΑΣ Γιάννενα και Αιγάλεω είχε επιδειχθεί ενδιαφέρον απόκτησής του από τον Παναιτωλικό.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Τι βλέπει ο μάστορας στο EURO2008#15

Εχει ξαναγίνει 2 φορές. Τι; Ηττα στον όμιλο και μετά νίκη στον τελικό. Οι Γερμανοί το πέτυχαν στο μουντιάλ του 1954 στην Ελβετία (επικράτησαν στον τελικό της Ουγγαρίας με 3-2, από την οποία είχαν χάσει με 8-3), και οι Ολλανδοί στο ευρωπαϊκό του 1988 στη Γερμανία (επικράτησαν στον τελικό της Σοβιετικής Ενωσης με 2-0, από την οποία είχαν χάσει με 1-0 στον όμιλο). Οχι όμως και στον ημιτελικό, στο οποίο οι Ρώσοι θα επιδιώξουν απόψε να νικήσουν την Ισπανία που στον μεταξύ τους αγώνα για τον 4ο όμιλο (της Εθνικής μας) τους κέρδισαν με 4-1!
Νομίζω ότι λόγω ψυχολογίας θα τα καταφέρουν. Αν παρόλα αυτά κερδίσει η Ισπανία ετοιμαστείτε να υποδεχτούμε μια νέα μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο: τους "φούριος ρόχας" από τους οποίους το μόνο που λείπει είναι η αυτοπεποίθηση.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Τι βλέπει ο μάστορας στο EURO2008#14

Και πάλι δεν βλέπει "καθαρά"ο μάστορας. Εάν ήταν υποχρεωμένος να ποντάρει θα το έκανε υπέρ της Τουρκίας.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Τι βλέπει ο μάστορας στο EURO2008#13

Ολλανδία και δεν θα πω τίποτε άλλο. Η γκίνια δεν έχει προηγούμενο.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Τι βλέπει ο μάστορας στο EURO2008#12

Δικαιώθηκε και πάλι χθες ο μάστορας καθώς το παιχνίδι δεν ήταν "καθαρό" από την άποψη του φαβορί. Κυρίως όμως δικαιώθηκε ο μάστορας που κόντρα στο ρεύμα τόσες φορές είχε υποστηρίξει ότι το σπουδαίο ματς για την Πορτογαλία, εκείνο που θα δείξει τις δυνατότητες των Λουζιτανών είναι ο προημιτελικός. Πραγματικά, η Πορτογαλία δεν άντεξε την πίεση και ηττήθηκε από την τυχερή Γερμανία, η οποία πλέον είναι ικανή για τα πάντα, ακόμα και για την κούπα.
Για απόψε ο μάστορας βλέπει Κροατία, την οποία θεωρεί καλύτερη ομάδα από την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα παραδοθούν αμαχητί ούτε ότι θα χάσουν εύκολα. Δείτε τη συνέχεια.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Τι βλέπει ο μάστορας στο EURO2008#11

Χθες ο μάστορας αστόχησε για πρώτη φορά σε ολόκληρο το EURO2008 και μόνο στο ματς Ρωσίας-Σουηδίας.
Για σήμερα ο μάστορας δεν βλέπει τίποτε. Αν ήταν υποχρεωμένος να ποντάρει θα το έκανε υπέρ της Πορτογαλίας...

Παρελθόν ο Ζακ Παβιό για τη Λιβαδειά

Κοινή συναινέσει λύθηκε το συμβόλαιο του Ζακ Παβιό με τον Λεβαδειακό καθώς ο Γάλλος αμυντικός δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του νέου προπονητή Μ. Βούκοτιτς Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής εκλήθη σήμερα Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ Λεβαδειακός όπου μετά από ολιγόλεπτη συζητήση με τον γενικό διευθυντή κ. Μιχάλη Κασάπη δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από τους Βοιωτούς.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#10

Και πάλι χθες δικαιώθηκε ο μάστορας με τη νίκη της Ιταλίας, όμως πικράθηκε στο 93' με το δοκάρι του Λούκα Τόνι που σήμαινε πολλά γι'αυτόν. Λεφτά εννοείται...

Για σήμερα ο μάστορας βλέπει νίκη της Ισπανίας επί της Ελλάδας και νίκη της Σουηδίας επί της Ρωσίας. Οι Σκανδιναβοί αρκούνται και στο Χ για να προκριθούν, οπότε οι συντηρητικοί παίκτες μπορούνς να δουν και αυτή την πιθανότητα, δηλαδή το Χ2.
Δείτε κι αυτά που εφόσον τα έχετε ακολουθήσει είστε πλούσιοι.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Δοκιμές για τις ομάδες Νέων του Λεβαδειακού

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου αρχίζουν οι δοκιμές ποδοσφαιριστών που θα ενταχθούν στις ομάδες των Νέων του Λεβαδειακού.
Οι δοκιμές θα γίνονται καθημερινά στις 18:00 στα βοηθητικά γήπεδα του Λεβαδειακού και αφορούν σε ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1990,1991,1992,1993 και 1994.
Υπεύθυνος : κος Καραγιαννίδης. Τηλ. επικοινωνίας : 6936167637

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#9

Πλήρης επιβεβαίωση των προγνωστικών και χθες και μάλιστα όσοι τολμηροί πόνταραν και τον Μπάλακ πρέπει να "χρυσοπληρώθηκαν". Δείτε
Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#8
Για απόψε ο μάστορας όπως κι άλλες φορές έχει γράψει βλέπει μόνο Ιταλία. Σκόρερ ο Λούκα Τόνι για πολύ ψύχραιμους παίκτες.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#8

Μετά από την υποχρεωτική χθεσινή ξεκούραση ο μάστορας επιστρέφει με τα σημερινά ματς, καθώς χθες διασκέδαζε μέχρι πρωίας κάνοντας αποτοξίνωση. Βέβαι θα μπορούσε να σχολιάσει και προ της διασκέδασης θα μου πείτε. Σωστό κι αυτό αλλά ο μάστορας δεν "έβλεπε"τα παιχνίδια. Δηλαδή η αλήθεια είναι ότι τα χθεσινά παιχνίδια απέφυγε να τα σχολιάσει ο μάστορας γνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα, όπως στα φιλικά προετοιμασίας.
Απόψε η Γερμανία κερδίζει, η Κροατία κερδίζει και μπορείτε να ποντάρετε και σκόρερ για τη Γερμανία: ο συνήθης ύποπτος Ποντόλσκι και για τους τολμηρούς ο Μπάλακ. Δείτε τη μέχρι στιγμής απόλυτη επιτυχία του μάστορα.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#7

Και η χθεσινή αγωνιστική δικαίωσε πλήρως (Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#6 ) τον μάστορα. Μάλιστα όσοι (και είναι αρκετοί πια) διάβασαν το σημείωμά μας και πόνταραν στο στοίχημα τώρα πρέπει να έχουν απόθεμα για ενδεχόμενη σημερινή αστοχία, καθώς απόψε πάιζει και το συναίσθημα.

Χθες λοιπόν όπως είχαμε γράψει η Ρουμανία να είναι αυτή που θα διαβεί το Ρουβίκωνα, μπορούσε να στείλει την Ιταλία σπίτι αλλά δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης, της έλειπε δηλαδή το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της μεγάλης ομάδας: the eye of the tiger. Από την άποψη αυτή η Ρουμανία δικαίως θα πάει σπίτι της στις 18 Ιουνίου παρότι δεν έχασε από δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες, τις φιναλίστ του αξέχαστου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.

Η Ιταλία ήταν καλή και μάλλον θα ακολουθήσει την Ολλανδία στους 8. Οπως έχουμε ήδη σημειώσει από εκεί και μετά η Σκουάντρα Ατζούρα μπορεί τα πάντα. Είναι από τα φαβορί για το EURO2008, αρκεί να αποκλείσει τη Γαλλία στις 17 Ιουνίου.

Η Ολλανδία ήταν και πάλι καταπληκτική. Πλήρης ομάδα, απλή στην ανάπτυξη και σύνθετη στη σκέψη. Αυτά συνήθως πάνε μαζί κι όταν συνυπάρχει και το ταλέντο το αποτέλεσμα βγάζει μάτια. Δεν μπορεί να σταματήσει την Ολλανδία ούτε η Ελλάδα ούτε η Ρωσία ούτε η Σουηδία στους 8. Μόνον η Ισπανία έχει μερικές ελπίδες αλλά μάλλον δεν θα συναντηθούν. Οπότε στους 4 θα έχουμε πιθανότα το σούπερ ντέρμπι Ολλανδία-Ιταλία που θα είναι περισσότερο σαν πραγματικός τελικός.
Η Γαλλία δεν ξέρει τι θέλει από αυτό το τουρνουά. Η Ιταλία θα της δείξει ότι προκειμένου να χαζογυρνάς στους δρόμους και τα καφενεία καλύτερα σπίτι.

Τώρα για το βράδυ. Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Μην ξεχνάτε ότι η Ρωσία μας κέρδισε το 2004, τώρα θα μας χαριστεί; Η Ισπανία θα δυσκολευτεί πολύ με τη Σουηδία. Βέβαια αν κέρδίσει κάποιος θα είναι οι Ιβηρες αλλά δύσκολο το βλέπω.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Και ο Κόλτζος στη Λιβαδειά

Ο Γιώργος Κόλτζος είναι το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού καθώς ο έμπειρος αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Βοιωτούς, μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή το πρωί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ιω. Κομπότη.
Ο Κόλτζος είναι παίκτης ενδεκάδας και θεωρείται ιδανικός για την κάλυψη του κενού στα αριστερά που άφησε η αποχώρηση του Λουμπούτη ενώ η εμπειρία του στη μεγάλη κατηγορία είναι σημαντική και αναμένεται να αποδειχθεί επωφελής για ολόκληρη την ομάδα.

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#6

Με την αναμενόμενη για μένα νίκη (Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#5) επί της Γερμανίας η Κροατία αποφεύγει την Πορτογαλία και στους προημιτελικούς θα αντιμετωπίσει μια από τις Τουρκία και Τσεχία.
Στο χθεσινό παιχνίδι οι Κροάτες ήταν αυτό που πρέπει να είναι μια ομάδα τελικού: δεν ήταν ούτε καλοί ούτε κακοί, ήταν απλώς ισχυροί. Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν και διάρκεια ενώ εναντίον Τουρκίας ή Τσεχίας εχθρός είναι και ο εφησυχασμός.

Η γνωστή Γερμανία των τελευταίων ετών στη χειρότερη εκδοχή της εμφανίστηκε χθες. Μέτρια ομάδα με βαριά φανέλα και γερμανικό τρόπο του αγωνίζεσθαι. Βλέπει ήδη μπροστά της την Πορτογαλία, για την οποία δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος λόγω παράδοσης.
Προσπάθησε η Αυστρία και προσπάθησε πολύ όμως στάθηκε άτυχη. Με νίκη επί της Γερμανίας προκρίνεται αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο. Πάντως δεν ήταν κακή η εμφάνισή της συνολικά.
Η Πολωνία, η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα ετοιμάζεται για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Ανάγκη μεγάλη η ανακάλυψη 3-4 ταλέντων που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό ώστε σε μερικά χρόνια να δούμε μια Πολωνία αντάξια της ιστορίας της.

Για το βράδυ τώρα που λείπει ο Καναβάρο θα έπρεπε οι Ρουμάνοι να ρίξουν στο καναβάτσο τους Ιταλούς. Ομως το βλέπω δύσκολο -το ίδιο και μια άνετη νίκη της Ιταλίας. Οι Ρουμάνοι δεν κερδίζουν αλλά και οι Ιταλοί πολύ δύσκολα. (1)Χ
Η Ολλανδία θα κερδίσει την κουρασμένη Γαλλία για την οποία ούτως ή άλλως όλα θα κριθούν στη Ζυρίχη την Τρίτη 17 Ιουνίου το βράδυ κόντρα στην Ιταλία.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Προτάθηκε ο Στρατηλάτης στον Λεβαδειακό

Την περίπτωση της απόκτησης του νεαρού ταλαντούχου τερματοφύλακα Κυριάκου Στρατηλάτη εξέταζουν οι διοικούντες την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Ο 20χρονος κίπερ είναι διεθνής με την Νέων και την Ελπίδων και το συμβόλαιό του με τον Αρη λήγει τον επόμενο μήνα. Στην πρώτη επαφή των υπευθύνων των Βοιωτών με τον μάνατζέρ του διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων τόσο στο οικονομικό σκέλος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας όσο και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Οι δύο πλευρές πάντως θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα με νέες προτάσεις.
Ο Κυριάκος Στρατηλάτης είναι καλός και εξελίξιμος γκολκίπερ και θα είναι επιτυχία η απόκτησή του από τον Λεβαδειακό.
Εν τω μεταξύ τα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα ο Μπόρισλαβ Γκεοργκίεφ και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό. Δείτε εδώ το χθεσινό μας άρθρο.Μπούσι και Γκεοργκίεφ στον Λεβαδειακό

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#5

Η χθεσινή αγωνιστική στο EURO2008 επιβεβαίωσε εν πολλοίς όσα γράφαμε εδώ. Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#1

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους 8 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά (πιθανότατα τον ηττημένο του Γερμανία-Κροατία). Σπουδαία ομάδα, με έναν Κριστιάνο Ρονάλντο που δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και ένα Ντέκο που -επιτέλους- επιδεικνύει ωριμότητα και ευστροφία. Ο προημιτελικός θα κρίνει την πορεία των Λουζιτανών, που πάντως είναι το φαβορί για τους 4, παρά τα μικρά αμυντικά προβλήματα.

Ικανή για όλα παραμένει η Τσεχία, παρά την ήττα από την Πορτογαλία. Ο τρόπος που μάχεται, η αναμφισβήτητη δυναμικότητά της και οι παίκτες που μπορούν να "πάρουν παιχνίδι" όπως λέμε καθιστούν την Τσεχία τον αστάθμητο παράγοντα του τουρνουά. Μπορεί να χάσουν από την Τουρκία και να πάνε σπίτι ως αποτυχημένοι. Μπορεί να κερδίσουν την Τουρκία και έχουν την αξία να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια: Γερμανία ή Κροατία.

Η Τουρκία σκόραρε και κέρδισε. Δεν φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι το αουτσάιντερ με την Τσεχία. Δεν παύει να παραμένει σκληρή ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Η Ελβετία ήταν καλή. Ηταν ομάδα με φιλοδοξίες, με οργάνωση, με στόχους. Ελειπε το ταλέντο και η τύχη που όμως αποδείχθηκαν καθοριστικά. Είναι από τις εθνικές που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον αν όχι με αυτή τη γενιά των ποδοσφαιριστών με τη επόμενη.

Για το βράδυ: Θεωρώ ότι η Κροατία μπορεί να κερδίσει τη Γερμανία. Και πρέπει να το κάνει να θέλει να πάει μακριά, καθώ η Πορτογαλία περιμένει.

Για την Αυστρία είναι μοναδική ευκαιρία να πάρει τρεις βαθμούς. Πολλοί θα πουν ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θέλει ήδη αποκλεισμένες και τις δύο οικοδέσποινες. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.

Οι τιμές των διαρκείας του Λεβαδειακού

Τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Ιδού η επίσημη ανακοίνωση.

"Ο Λεβαδειακός και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Super League.
Το γήπεδό μας γίνεται ακόμα πιο φιλόξενο. Σκέπαστρα και νέοι λειτουργικοί χώροι θα είναι στη διάθεση των φιλάθλων.
Για την αγωνιστική σαιζόν 2008-2009, βάζουμε μεγαλύτερους στόχους.
Η ΠΑΕ Λεβαδειακός προσφέρει σε πραγματικά χαμηλές τιμές εισιτήρια διαρκείας.Τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύσουν και στους φιλικούς αγώνες της ομάδος.
Θύρα 1: Τιμή 300 Ευρώ. Τιμή προσφοράς 200 Ευρώ.
Θύρα 2 (Σκεπαστή): Τιμή 700 Ευρώ. Τιμή προσφοράς 500 Ευρώ.
Θύρα 4: Τιμή 180 Ευρώ. Τιμή προσφοράς 120 Ευρώ.
Θύρα 5. Τιμή 300 Ευρώ. Τιμή προσφοράς 200 Ευρώ.
Φοιτητικό Θύρα 4: Τιμή 100 Ευρώ.

Προσοχή!!! Η προσφορά ισχύει μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008.
Θα τηρηθούν αυστηρά οι ημερομηνίες. "

Μπούσι και Γκεοργκίεφ στον Λεβαδειακό

Ζήτημα ωρών είναι η ένταξη στο δυναμικό της ομάδας του Λεβαδειακού ακόμη δύο ποδοσφαιριστών, του Αλμπάν Μπούσι, όπως έχει ήδη γράψει η viotia εδώ Φέρνουν Μπούσι στον Λεβαδειακό, και του 34χρονου Μπόρισλαβ Γκεοργκίεφ, που έμεινε ελεύθερος από την Καλλιθέα. Οι μετεγγραφές των δύο ποδοσφαιριστών έχουν στόχο να ενδυναμώσουν του Πράσινους της Βοιωτίας στην επίθεση μετά την απόκτηση του Μασάντο και του Τζωρμπατζάκη που σύμφωνα με τα πλάνα της διοίκησης ισχυροποιούν την άμυνα και παρέχουν αρκετές λύσεις στον Βούκοτιτς.
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται ένταση των προσπαθειών των διοικούντων την ΠΑΕ για την απόκτηση ενός έτοιμου μεσοεπιθετικού, που είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομάδα της Λιβαδειάς.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#4

Στον 4ο όμιλο τα φαβορί από το πρώτο παιχνίδι ξεχώρισαν.
Οι Ισπανοί έχουν την πληρέστερη ομάδα που παρέταξαν ποτέ. Κέντρο και επίθεση πολλών αστέρων ενώ και η οπισθοφυλακή είναι καλύτερη από άλλες φορές. Με την ευρεία νίκη τους επί της Ρωσίας έχουν ήδη προκριθεί στους 8. Εκεί με πιθανή αντίπαλο μια εκ των Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία οι Ιβηρες πρέπει να αποδείξουν ότι εκτός από πλούσια αθλητικά προσόντα έχουν και χαρακτήρα.

Η Ρωσία δεν είναι λαμπερή ομάδα ούτε ασφαλώς μεγάλη. Ταχύτητα και φυσική κατάσταση δεν αρκούν για να πρωταγωνιστήσεις σε υψηλού επιπέδου τουρνουά. Και η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει αυτή τη Ρωσία το Σάββατο αρκεί να σταθεί τυχερή και να προηγηθεί.


Η Σουηδία, μόνη αλλά αξιόλογη εκπρόσωπος της σκανδιναβικής σχολής ποδοσφαίρου, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν έχει σημαντικές ελλείψεις, δεν της λείπουν οι φιλοδοξίες. Το Σάββατο με την Ισπανία είναι το crash test. Μην εκπλαγείτε αν δείτε έναν ακόμη υποψήφιο για το κύπελλο.

Για τη Εθνική μας θα επανέλθουμε. Εδώ θα αρκεστούμε να πούμε ότι παρά τα λεγόμενα δεν ήταν κακή. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι οι παίκτες φαίνεται να έχουν πιστέψει (λόγω της συνεχούς επανάληψης μάλλον) ότι το 2004 έγινε ένα θαύμα που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αν συνεχίσουν να πιστεύουν αυτό τότε θα είναι δύσκολο να αντισταθούν σε οποιοδήποτε αντίπαλο.

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#3

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα εμφανίζονται περιπεπλεγμένα.
Η Γαλλία δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ρουμανία παραχωρώντας τη μοναδική μέχρι στιγμής ισοπαλία στο τουρνουά. Η απουσία του Ανρί είναι εμφανής ενώ η Γαλλία πάσχει, εκτός των άλλων, και από έλλειψη προσανατολισμού. Την Παρασκευή με τη Ολλανδία πρέπει τουλάχιστον να μην χάσει, έχοντας παίκτες που είναι συνηθισμένοι να παίζουν υπό πίεση αλλά φαίνεται να τους λείπει η φλόγα. Λίγες πιθανότητες για πρόκριση στους 8 έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Η Ρουμανία είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Αν ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και χτυπήσει την Ιταλία τώρα που είναι γονατισμένη μπορεί να ακολουθήσει την Ολλανδία στα προημιτελικά, στέλνοντας δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες νωρίς για διακοπές.

Ουράνιο το ξεκίνημα των Οράνιε καθώς νίκη με 3-0 επί των παγκοσμίων πρωταθλητών Ιταλών είναι αμφίβολο αν υπήρξε 1 (ένας) παίκτης του στοιχήματος από τα εκατομμύρια που ποντάρουν σε όλο τον κόσμο που να το είχε προβλέψει.Μεγάλη ομάδα, με κέντρο που βγάζει φωτιές, "πλήρης". Μπορεί το κύπελλο.

Η Ιταλία είναι η Ιταλία και μάλιστα έχει παράδοση να κερδίζει τα τουρνουά στα οποία δεν ξεκινά καλά. Θα έχει δυσκολίες με τη Ρουμανία την Παρασκευή αλλά εφόσον κερδίσει πιθανότατα θα είναι αυτή που θα συνοδέψει του ολλανδούς στους 8. Μετά όλα είναι ανοιχτά κι όχι μόνο επειδή είναι η Ιταλία. Ο 3ος όμιλος διασταυρώνεται με τον 4ο, της Ελλάδας δηλαδή, οπότε πιθανοί αντίπαλοι της Ιταλίας είναι η Ελλάδα, η Σουηδία, η Ρωσία, ομάδες που η Σκουάντρα Ατζούρα μπορεί να τις καταβάλει εύκολα ή δύσκολα και η Ισπανία που ναι μεν είναι σπουδαίο συγκρότημα αλλά που ποτέ δεν καταφέρνει να διακριθεί στις μεγάλες διοργανώσεις..

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#2

Στον δεύτερο όμιλο είχαμε φυσιολογικά αποτελέσματα.
Η Γερμανία κέρδισε την αδύναμη Πολωνία χωρίς να εντυπωσιάσει: δηλαδή έδειξε το παραδοσιακό της πλεονέκτημα, ότι μπορεί να νικά με τη φανέλα. Κανείς δεν επιτρέπεται να υποτιμά τη Γερμανία και στην πραγματικότητα όλοι θέλουν να αποφύγουν αγώνα νοκ άουτ με τα πάντσερς. Πιθανή μάχη στους προημιτελικούς με Πορτογαλία ή Τσεχία θα είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι που θα δούμε στο EURO2008.

Η Πολωνία δεν πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από θετικές εντυπώσεις. Αύριο στο ματς με την Αυστρία πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, γεγονός που θα βαρύνει τα πόδια των παικτών.


Η Κροατία μπορεί να πειτύχει μεγάλα πράγματα. Από ποδοσφαιρικής άποψης, και πάντα στο επίπεδο του EURO2008, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο σε κανένα τομέα. Πιθανότατα λείπει ο ηγέτης, όμως ο μεγάλος εχθρός είναι η ήσσων προσπάθεια, η βαλκανική αυτή κατάρα, που είναι φανερή στο παιχνίδι των Κροατών όσο κι αν οι ίδιοι δηλώνουν κεντροευρωπαίοι.


Με τον Ιβανσιτς και τον Μάχο η Αυστρία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους Κροάτες. Είναι ο ορισμός της ομάδας μετρίων δυνατοτήτων. Στη δική της περίπτωση η έδρα παίζει θετικό ρόλο αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη, ένα γκολ. Αν ρίξει αύριο την Πολωνία στον Βιστούλα όλα είναι ανοιχτά, για την έκπληξη της πρόκρισής της στα προημιτελικά.

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#1

Και οι 16 εθνικές ομάδες που διεκδικούν το EURO2008 παρήλασαν στις οθόνες μας από το περασμένο Σάββατο. Μπορούμε τώρα να βγάλουμε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των κατά τεκμήριο καλύτερων ποδοσφαιρικών συγκροτημάτων της γηραιάς Ευρώπης.
Χρονολογικά αρχίζοντας η οικοδέσποινα Ελβετία θυμίζει Ελλάδα του 2004. Δύναμη, πάθος, ηθικό, μικρές ποδοσφαιρικές δυνατότητες. Ομως, η ήττα από την Τσεχία και ο τραυματισμός του Φρέι δεν θα της επιτρέψουν να παίξει ρόλο στη συνέχεια. Η έδρα πιθανότατα θα αποδειχθεί μειονέκτημα απόψε με την Τουρκία λόγω του άγχους με το οποίο θα φορτώσει τους παίκτες.

Η Τσεχία είναι η "αλεπού" αυτής της διοργάνωσης. Σκληροτράχηλη άμυνα, εμπειρία και πονηριά, καταπληκτικός τερματοφύλακας. "Εκλεψε" τη νίκη με την Ελβετία και αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει -όχι μόνο απόψε. Μπορεί να πάει πολύ ψηλά με δεδομένο το επίπεδο των ματς που είδαμε.

Εντυπωσίασε η Πορτογαλία, που όμως επηρεάζεται πάντοτε έντονα από εξωγενείς παράγοντες. Στα αρνητικά και η υπέρμετρη αισιοδοξία, το χρίσμα του φαβορί που έχει καταστρέψει πολύ καλύτερες ομάδες από τη φετινή Πορτογαλία. Νομίζω ότι ο προημιτελικός με Γερμανία ή Κροατία είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι που θα δώσουν οι Λουζιτανοί. Αν προκριθούν τότε το EURO2008 πιθανόν να στολίσει την αίθουσα τροπαίων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Λισσαβώνα.

Δεν είναι τόσο κακή η Τουρκία όσο έδειξε στο πρώτο παιχνίδι αλλά για να κερδίσεις πρέπει να σημειώσεις γκολ. Δυσκολεύεται επιθετικά η γείτων και από την άποψη αυτή παραμένει ερώτημα, του οποίου σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε την απάντηση.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ο Βούκοτιτς προπονητής του Λεβαδειακού

O Σέρβος Μόμσιλο Βούκοτιτς θα είναι ο προπονητής του Λεβαδειακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η πολύωρη συνάντηση που είχαν χθες με τον Βούκοτιτς ο Κασάπης και ο Φαράντος απέδωσε καρπούς και σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιω. Κομπότης επικοινώνησε με τον Σέρβο προπονητή και οριστικοποίησε τη συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο Βούκοτιτς είναι η τρίτη φορά που θα εργαστεί στη χώρα μας μιας και έχει περάσει και από τον πάγκο τουΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχουν ακόμη η Παρτιζάν, ο Εθνικός Αχνας, ο Απόλλων Λεμεσού, η εθνική ομάδα της Κύπρου όπου τον αντικατέστησε ο Αγγελος Αναστασιάδης και η Φαρούλ της Ρουμανίας.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Λεονάρντο του Λεβαδειακού


Φήμες κυκλοφορούσαν χθες βράδυ ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Λεονάρντο του Λεβαδειακού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν τη διοίκηση της ΠΑΕ Λεβαδειακός να συζητεί την παραχώρηση του ταλαντούχου μέσου με αντίτιμο 1 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό φάνηκε υπερβολικό στους ιθύνοντες της ΑΕΚ που όμως δεν έκλεισαν όλες τις πόρτες και ενδεχομένως να επανέλθουν.

Υπενθυμίζεται ότι η viotia είχε προβλέψει (και είχε κατηγορηθεί από ορισμένους όψιμους Λεβαδειακούς) εδώ Τέλος καλό όλα καλά για Λεβαδειακό ότι ο Λεονάρντο θα προσελκύσει τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων και είχε εμμέσως διατυπώσει την άποψη ότι ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν πρέπει επ' ουδενί να παραχωρηθεί αλλά αντιθέτως με βάση το πολυετές συμβόλαιό του να αποτελέσει ένα από τα θεμέλια του νέου Λεβαδειακού, του Λεβαδειακού που δεν θα κινδυνεύει κάθε σεζόν με υποβιβασμό...
Θα επανέλθουμε...

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Νέα μετεγγραφή Λεβαδειακού με Τζωρμπατζάκη

Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεβαδειακό υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ο 26χρονος Μιχάλης Τζωρμπατζάκης. Ο νεαρός αμυντικός, που καλύπτει συνήθως τη θέση του αριστερού μπακ χαφ, στην περασμένη σεζόν διακρίθηκε με τα χρώματα της Καλλιθέας.
Ο Μιχάλης Τζωρμπατζάκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει ύψος 180 cm και βάρος 74 kg. Εχει αγωνιστεί με επιτυχία και στη Νίκη Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο Λεβαδειακός απέκτησε τον επίσης ικανό αμυντικό Λουίς Μασάντο. Δείτε εδώ Μασάντο για να μην μασά ο Λεβαδειακός

Απάντηση Κομπότη σε Γιάννη Βαρδινογιάννη

Αστήρικτες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιω. Κομπότης τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος της Superleague Γιάννης Βαρδινογιάννης (Σκληρή επίθεση Τζίγγερ σε Κομπότη). Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει ως εξής.
" Οι αστήρικτες κατηγορίες εναντίον μελών του Συνεταιρισμού, δεν βοηθούν ούτε στην αντιμετώπιση, ούτε πολύ περισσότερο στην προώθηση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Superleague.
Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ έχει δώσει κατ’ επανάληψη σαφή δείγματα του σεβασμού με τον οποίο περιβάλλει τόσο τον Συνεταιρισμό όσο και το Προεδρείο του.
Η απουσία από τη συνεδρίαση οφείλεται αποκλειστικά σε λόγους που αφορούν στην ενδυνάμωση της ομάδος ενόψει της νέας περιόδου και δεν έχει σχέση ούτε με τον Πρόεδρο της Superleague, ούτε πολύ περισσότερο με το Δ.Σ.
Λυπούμαστε για όσα ο Πρόεδρος της Superleague ανέφερε και είμαστε βέβαιοι ότι με μια δεύτερη ανάγνωση θα είχε ήδη αντιληφθεί και ο ίδιος ότι ήταν απλώς λόγια εκνευρισμού
" .

Υπογράφει ο Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό

Ο Ολλανδός προπονητής Τεν Κάτε βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα και αναμένεται πολύ σύντομα να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός θα υπογράψει για 2 χρόνια ενώ αναμένεται η ανακοίνωση εντός της ημέρας.


Και ο Σαρκοζί και ο Χενκ Τεν Κάτε
Εκτός από την άφιξη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο "Ελ. Βενιζέλος" αφίχθη και ο φερόμενος ως νέος τεχνικός του "τριφυλλιού". Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 54χρονος τεχνικός που τα βρήκε στο οικονομικό τομέα με τους "πράσινους" αλλά και στο θέμα των συνεργατών του, Χενκ Τεν Κάτε βρίσκεται στην Αθήνα και μάλιστα είναι έτοιμος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Ολλανδός προπονητής θα κάνει συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια με το ποσό να ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως και άμεσα να σηκώνει τα μανίκια για να σχεδιάσει τον νέο Παναθηναϊκό που θα έχει στόχο την διάκριση και την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Γυρνάμε σελίδα
Ο Παναθηναϊκός γύρισε σελίδα αφού από την Παρασκευή το πρωί εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μετά τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ που κράτησε μόλις 25 λεπτά. H τιμή της κάθε μετοχής είναι 8,40 ευρώ, ενώ το 10% των μετοχών θα είναι στην κατοχή του Ερασιτέχνη όπως ορίζεται απο την τρέχουσα νομοθεσία. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα και πως μπαίνει οριστικό τέλος στο διχασμό και πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι παρόντες για να προσφέρουν και όχι για να ζητάνε ή να διχάζουν.
Πηγή www.sport24.gr

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Σκληρή επίθεση Τζίγγερ σε Κομπότη


Σκληρή φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιω. Κομπότη εξαπέλυσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την έλλειψη απαρτίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Δείτε. Πηγή: http://www.sport24.gr/

Σε παρωδία εξελίχθηκε το προγραμματισμένο για την Πέμπτη διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Ύστερα από το αίτημα που είχε υποβάλει με επιστολή του ο Ολυμπιακός για αναβολή της ημερομηνίας της συνεδρίασης,η έλλειψη απαρτίας που υπήρξε, προκάλεσε την «έκρηξη» του απερχόμενου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης αν και βρέθηκε στην πόρτα του χώρου της συνεδρίασης, στη συνέχεια αποχώρησε όπωςς υποστήριξε ο «Τζίγγερ» και έκανε λόγο για θράσος,γύρισμα στο παρελθόν γελοιοποίηση των διαδικασιών και τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Παράλληλα όμως χαρακτήρισε λανθασμένη την στάση του Ολυμπιακού που είχε ζητήσει την αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος να ενημερωθεί, καθώς όπως υποστήριξε το διοικητικό συμβούλιο αφορά όλα τα μέλη και όχι μία ομάδα. Μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη στάση των «ερυθρόλευκων».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για γάγγραινα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μάλιστα η οποία είναι προς το τέλος της. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε και απολογισμό της θητείας του, ανακοινώνοντας την παραίτηση του λέγοντας ότι έγιναν βήματα, καθώς υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα βίας, προχώρησε το αντιντόπινγκ και το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό ενώ για το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι ήταν άσχημο που δεν έγινε η συνεδρίαση καθώς υπήρχαν σημαντικά θέματα για την νέα χρονιά, όπως μεταξύ άλλων η χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε ύψους 20εκ. ευρώ.
O απερχόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αρχικά μίλησε για τη συνεδρίαση, λέγοντας: "Είχαμε παρ' ολίγον απαρτία, με τον κ. Κομπότη να κάνει μία εμφάνιση και μία αποχώρηση, η οποία σηματοδοτεί ένα γύρισμα στο παρελθόν. Είχα δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθώ στο επόμενο συμβούλιο. Προγραμματίζουμε τα πιο πολλά συμβούλια να γίνονται αρχές του κάθε μήνα και θα έπρεπε να το είχαμε κάνει για λόγους τάξης. Από εδώ και πέρα κάποιοι θέλησαν να παρέμβουν σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι λυπηρό να ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει".
Μάλιστα για τη στάση του Γιάννη Κομπότη, είπε: "Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους και προφανώς δημιούργησε την εντύπωση ότι με μία τεχνητή μη απαρτία, διότι επαναλαμβάνω ότι ο κ. Κομπότης είχε το θράσος να έρθει μέχρι την πόρτα της συγκέντρωσης και να αποχωρήσει. Το δηλώνω αυτό το θράσος διότι δεν έρχεται κανένας πρόεδρος ομάδας στο συμβούλιο μέχρι την πόρτα του συμβουλίου που δεν μετράει η απαρτία νομικά και να αποχωρήσει. Επελέγη η γελοιοποίηση για μια ακόμα φορά του ποδοσφαίρου από κάποιους παράγοντες. Δεν θέλω να ονοματίσω, αλλά η σημερινή παρουσία μιας ομάδας μ' αυτό τον τρόπο, το μόνο που μπορεί να μας κάνει στους περισσότερους είναι να γελάμε".

Λανθασμένη η στάση του Ολυμπιακού
Σχετικά με τις επιστολές του Ολυμπιακού και το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης, ανέφερε: "Ο Ολυμπιακός είχε μια θεωρία η οποία έλεγε ότι δεν έχουν ενημερωθεί δεόντως και δεν θα έπρεπε να γίνει το διοικητικό συμβούλιο. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια λάθος προσέγγιση διότι ένα συμβούλιο γίνεται για όλους τους συμβούλους. Το ότι ένα μέλος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο συγκεκριμένο θέμα αυτό είναι ένα θέμα της ομάδας. Πιστεύω ότι είχαν τον χρόνο για να ενημερωθούν".Συνεχίζοντας ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μάλιστα έκανε λόγο για ένα κακό προηγούμενο με αυτή τη στάση. "Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την εκλογή του προέδρου γιατί δεν ήταν όλες οι ομάδες παρούσες, πράγμα το οποίο μπορούσε να είχε συζητηθεί. Μια ομάδα που ζητάει αναβολή του συμβουλίου για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία, δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο.. Και επειδή κάποια ομάδα, που μπορεί να μην λέγεται Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός δεν σημαίνει ότι δεν θα είχε το δικαίωμα να το κάνει. Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο, από τη στιγμή που πρέπει να κρατούμε την ισονομία σε όλες τις ομάδες, κάποια ομάδα, όποια κι είναι να μην έχει παραπάνω δικαίωμα από κάποια άλλη".


Παράλληλα όταν ρωτήθηκε για το αν τον ενοχλεί η στάση του Ολυμπιακού, είπε: "Η στάση του Ολυμπιακού δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ηταν μια αλαζονική στάση, με την έννοια ότι μια ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, δεν μπορεί να ζητάει την αναβολή του συμβουλίου. Δεν θα την έκανα δεκτή είτε ήταν ο Ολυμπιακός, είτε ο Εργοτέλης. Νομίζω ότι ήταν λάθος η επιλογή και η στρατηγική τους για να αναβληθεί το συμβούλιο. Η τοποθέτηση ότι δεν θέλω να συζητηθεί το θέμα του προέδρου ή της ΚΕΔ, με ένα απλό τηλεφώνημα θα είχε λυθεί πιστεύω. Θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά σε επίπεδο παραγόντων". "Κάποιοι επηρεάζουν καταστάσεις"

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προχώρησε ακόμη περισσότερο, αναφέροντας: "Καλά θα κάνουν πολύ σύντομα να αναθεωρήσουν λίγο τις τακτικές τους, διότι πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς οι οποίοι επηρεάζουν κάποιες καταστάσεις ή θέλουν να επηρεάζουν κάποιες καταστάσεις. Και νομίζω ότι αυτοί ξέρουν ποιοι είναι. Δεν θα κάνω εγώ καταγγελίες. Δεν έχω καμιά διάθεση να πηγαίνω στα δικαστήρια και να με τρέχουν εδώ και εκεί. Ολοι ξέρουμε πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι ευθυνόμαστε απ' το κομμάτι που μας αναλογεί για το προς τα που πηγαίνει. Οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα πιστεύω ότι θα είναι σημαντικές γιατί το ποδόσφαιρο έχει πάρει μια τροπή, έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει ανταγωνισμό, σύντομα θα έχει και το θέαμα. Οι ομάδες έχουν δείξει στο σύνολο τους ότι θέλουν κάτι καλύτερο και αυτό θα έχει μία δυναμική που δεν θα μπορεί να ανατραπεί. Τώρα αυτοί που θέλουν να παραγοντίζουν και να παίζουν τον ρόλο του παλιού παράγοντα, θα απομονωθούν σιγά σιγά από μόνοι τους".
Τέλος μίλησε και για τη μη παρουσία της ΕΠΟ. "Βέβαια, θέλω να τονίσω ότι σημαντικό ρόλο στη μη απαρτία έπαιξε για μια ακόμα φορά η μη παρουσία της ΕΠΟ. Αυτό θα πρέπει να το σημειώσετε γιατί πλέον έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Και η ΕΠΟ καλά θα κάνει να είναι κι αυτή υπεύθυνη στις κινήσεις της γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που δεν παρίστατο εκπρόσωπος της".

Το "παρών" στη διαδικασία έδωσαν οι κ. Βαρδινογιάννης, Κανελλόπουλος (ΑΕΚ), Τσακίρης (Πανιώνιος), Μωραϊτης (ΟΦΗ), Κοντοβαζαινίτης (Ξάνθη), Πηλαδάκης (Λάρισα). Όταν μάλιστα ο τελευταίος ρωτήθηκε για το αν είναι θετικός να αναλάβει την προεδρία άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης εξάλλου τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι για γέλια και θύμιζε νηπιαγωγείο. "Για γέλια είμαστε. Είναι για γέλια η κατάσταση αυτή. Ο κ. Κομπότης εφτασε κάτω και δεν έβαλε το πόδι μέσα και σηκώθηκε και έφυγε. Ηρθε για να πάρει κάτι χαρτιά για έναν παίκτη που αγοράζει. Τι να πω. Στο νηπιαγωγείο είχατε πάει; Οταν πλακωνόσασταν με το συμμαθητή σας τι λέγατε; Ο πατέρας μου είναι στην αστυνομία, θα φωνάξω όλους τους μπάτσους να σε δείρουν. Εγώ έχω μπαμπά στα "ΟΥΚ", θα φέρω τους ΟΫΚΑΔΕΣ. Δηλαδή εντάξει, είμαστε σε κάποιες ηλικίες που θα πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο τι κάνουμε εδώ πέρα. Ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα. Πρέπει να μεγαλώσουμε λιγάκι", είπε o πρόεδρος των "κυανέρυθρων".

Γενικός διευθυντής στον Λεβαδειακό ο Μιχάλης Κασάπης

Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Λεβαδειακός αναλάμβανει από σήμερα ο Μιχάλης Κασάπης. Ο παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος ως τώρα ήταν βοηθός προπονητή στον Λεβαδειακό, αποδέχθηκε σχετική πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Ιω. Κομπότη και από σήμερα κιόλας ανέλαβε τα νέα βαρύτερα καθήκοντά του.
Στο προπονητικό μέτωπο ο στόχος της εύρεσης προπονητή εντός της τρέχουσας εβδομάδας φαίνεται ότι δεν θα ευοδωθεί αν και υπάρχουν μη ανακοινώσιμες προς το παρόν επαφές.

Ποιος θα σηκώσει το EURO2008

Ψηφίστε στη δημοσκόπηση της viotia. Απαντάμε, όχι για το ποιος θέλουμε να το πάρει γιατί αυτό είναι εύκολο. Αλλά για το ποιος πραγματικά θα το σηκώσει. Οι πιο τολμηροί, αυτοί που δεν φοβούνται να εκτεθούν, ας αφήσουν και σχόλιο με ψευδώνυμο για να δούμε στο τέλος ποιος "βλέπει" μπάλα και ποιος βλέπει "τραμπάλα''.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός 90-76 τον Ολυμπιακό

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι 18.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, που δημιούργησαν «κολασμένη» ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, και είδαν τους «πράσινους» να σηκώνουν το 10ο πρωτάθλημά τους στα τελευταία 11 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 90-76 τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό της σειράς και με 3-2 στις νίκες παρέμεινε στο θρόνο του.
Το ντέρμπι, όπως - δυστυχώς - συνηθίζεται σε ματς των «αιωνίνων» ανεξαρτήτου έδρας - ξεκίνησε πριν από το τζάμπολ.


Όχι πολύ πριν για να ακριβολογούμε κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός - για το φόβο των Ιουδαίων – έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προθέρμανσης σε βοηθητικό του ΟΑΚΑ.Όταν - μόλις 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα - έκανε την εμφάνιση, το παρκέ μετατράπηκε σε αρένα, με τα αντικείμενα, τις κροτίδες και μία φωτοβολίδα να πέφτουν να πετυχαίνει φίλαθλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος καθόταν σε μία από τις πολυθρόνες που βρίσκονται περιμετρικά του παρκέ. Με την παρέμβαση των παικτών του Παναθηναϊκού και τις συστάσεις από μικροφώνου, τα πνεύματα ηρέμησαν και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στο τζάμπολ με 10άλεπτη καθυστέρηση.

Με το ΟΑΚΑ να «κοχλάζει», λοιπόν, λογικό ήταν ο Παναθηναϊκός να μπει με έξτρα ώθηση στο παρκέ. Οι «πράσινοι» έκαναν ξεκίνημα... παραγγελιά, φτάνοντας στο 10-0 πριν καλά καλά κυλήσουν τρία λεπτά στο χρονόμετρο. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη κι όπως μαρτυρά αυτό το 10-0, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δυο κινήσεις από τον πάγκο, όμως, αποδείχθηκαν αρκετές, αφενός για να τον κρατήσουν κοντά στο σκορ κι αφετέρου να τον επαναφέρουν σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Με Μπουρούση και Γουντς στην 5άδα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις ισορροπίες τους στο παρκέ. Όταν, μάλιστα, ο Αμερικανός βρήκε και το χέρι του, έγιναν απειλητικοί. Με εννέα σερί (!) πόντους του Γουντς, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να... σβήσουν το κακό τους ξεκίνημα, μειώνοντας στους 3π. (17-14 στο 19' - 19-14 η πρώτης περίοδος).Στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου κορυφώθηκε και η αντεπίθεση τους, αφού πρώτα ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στο +10, έχοντας πρωταγωνιστή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (33-23 στο 16' με δύο κολλητά τρίποντα του Λιθουανού).

Ο Ολυμπιακός είχε νέα απάντηση. Δυναμική και ικανή για να τον βάλει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Με Μπουρούση (2/2 τρίποντα) και Γκριρ, προσπέρασε στο 18.45'' (33-34), ωστόσο το φινάλε ήταν υπόθεση του Στράτου Περπέρογλου. Μια καλή άμυνα, που μετατράπηκε σε φόλοου κάρφωμα του Μπατίστ κι ένα τρίποντο ... από το σπίτι του στην εκπνοή του ημιχρόνου, έγραψαν το 39-34.Η έναρξη της τρίτης περιόδου ήταν... μικρογραφία της πρώτης. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σερί 6-0, η διαφορά έφτασε ξανά στις παρυφές των 10 πόντων (45-36 στο 12.50''), αλλά ο Ολυμπιακός επανήλθε άμεσα, μειώνοντας στον πόντο (45-44, 14.30''). Oυσιαστικά, όμως, αυτή ήταν και η τελευταία του επαφή με τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο δεύτερο μισό της περιόδου, όταν και με πρωταγωνιστή τον Μπατίστ, έφτασε στο +15 (65-50, 30'). Οι «πράσινοι» είχαν απάντηση και στο προσωπικό ξέσπασμα του Μπλάκνεϊ, ο οποίος με 11 σερί πόντους μάζεψε τη διαφορά στους 6π. (67-61 στο 33').
Με τρίποντο του Διαμαντίδη έφτσαν εκ νέου στο +11 (74-63, 35') και κλείδωσαν τον τίτλο με... δράστη και πάλι τον Έλληνα γκαρντ. Εύστοχο τρίποντο στο 38' κι ενώ το σκορ ήταν 79-69 και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά.
Δυστυχώς, «φωτιά» πήρε και το παρκέ, καθώς οι ανεγκέφαλοι προτίμησαν να πανηγυρίσουν ρίχνοντας κάθε λογής αντικείμενο στον ερυθρόλευκο πάγκο. Το ματς, μάλιστα, διεκόπη για πέντε λεπτά, μόλις 6'' πριν από το τέλος!
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-34, 65-50, 90-76
Διαιτητές: Πιτσίλκας, Ζαβλανός, Χριστοδούλου


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 3 (1), Σπανούλης 15 (1), Γιασικεβίτσιους 18 (4), Μπατίστ 18, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 13 (3), Ουίνστον 8 (1), Τομάσεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 13 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Γουντς 18 (1), Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς, Μπουρούσης 11 (3), Τσακαλίδης, Γκριρ 19 (3), Βασιλόπουλος 4, Σχορτσιανίτης 4.

Πηγή: www.in.gr

Μασάντο για να μην μασά ο Λεβαδειακός

Ο Λουίς Φερνάντεζ Μασάντο είναι η πρώτη μετεγγραφή του Λεβαδειακού για την νέα σεζόν. Ο Ουρουγουανός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών αφού συμφώνησε σε όλα με τον προέδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιω. Κομπότη. Ο Μασάντο αποτελούσε μέχρι πέρυσι βασικό στέλεχος του Αστέρα Τρίπολης και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τον Λεβαδειακό σε πολλές θέσεις.

Στο Wembley τον Ιούνιο του 1971

Πώς ξεχάστηκα; Στις 2 Ιουνίου του 1971 το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει σε συλλογικό επίπεδο τις μεγαλύτερες στιγμές του.
Ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει τον θρυλικό Αγιαξ στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

O Οτο στην Bild: Αουτσάιντερ η Ελλάδα

O Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Bild».
Αφορμή ήταν η επιστροφή του στην περιοχή, όπου ανέλαβε για πρώτη φορά κάποια ομάδα, τους Κίκερς Όφενμπαχ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θυμάται όσα συνέβησαν στην Πορτογαλία και έστειλε μηνύματα. Μίλησε για τους Έλληνες, τι είδους σχέση έχει μαζί τους και ποια είναι η διαφορά τους από τους Γερμανούς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ρεχάγκελ:
-Επιστρέψατε σε γνωστά για σας εδάφη για το φιλικό με την Αρμενία…
«Όλα ξεκίνησαν στο Όφενμπαχ. Πίστευα τότε ότι θα ήμουν πιο πολύ του ύψους παρά του βάθους. Στο τέλος ανέβηκα στον Όλυμπο».
-Εννοείτε το Euro της Πορτογαλίας. Τι θα γίνει τώρα στο Euro 2008;
«Η επιτυχία μας πριν από τέσσερα χρόνια ήταν μοναδική. Αυτή τη φορά θέλουμε απλώς να δικαιολογήσουμε τη φήμη μας».
-Ακούγεστε πολύ μετριόφρων.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε το αουτσάιντερ».
-Ποιοι είναι φαβορί;
«Η Ιταλία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γαλλία, η Γερμανία, όπως και οι Ισπανία και Ολλανδία».
-Σύντομα θα γίνετε 70 ετών. Πείτε μας το μυστικό. Πώς παραμένετε τόσο fit;
«Είμαι πάντα fit. Έχω ζήσει καλή ζωή. Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη ζωή πάντα προτιμώ την ελεγχόμενη επιθετικότητα».
-Ποια είναι η διαφορά Ελλήνων και Γερμανών;
«Οι Έλληνες θέλουν πάντα να ζουν τα συναισθήματα κι αυτή είναι η διαφορά μ' εμάς τους Γερμανούς. Ζουν συνέχεια στα άκρα. Εμείς πριν πούμε κάτι παίρνουμε πάντα τρεις βαθιές αναπνοές».
-Τι δεν σας αρέσει στους Ελληνες;
«Ξυπνάνε πολύ αργά και κοιμούνται πολύ αργά. Τρώνε πολύ και πολύ αργά το βράδυ».
-Ποια είναι η κριτική που ασκείτε στους παίκτες σας;
«Αυτό που τους λέω είναι: "Σας κριτικάρω μόνο ως παίκτες, ως άνθρωποι είστε όλοι άγιοι. Χωρίς πειθαρχία δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να παίζουμε ως σύνολο. Για μας όλοι είστε σημαντικοί"».
-Ποια είναι η σχέση σας με τους Έλληνες;
«Προσπαθώ να κερδίσω τις καρδιές των ανθρώπων. Μόνο οι δημοσιογράφοι θέλουν πάντα να ανακατεύονται. Οπότε τους είπα: «Μέχρι τώρα φτιάχνατε εσείς την ομάδα. Τώρα τη φτιάχνω εγώ. Να περιμένετε μέχρι να φύγω"».
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Τοχούρογλου θέλει ο Λεβαδειακός

Παρελθόν ο Γιάννης Φιρινίδης

Με τον Κυριάκο Τοχούρογλου συναντήθηκε χθες Κυριακή ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος για να συζητήσουν του ενδεχόμενο συνεργασίας του διεθνούς γκολκίπερ με τη βοιωτική ΠΑΕ. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και οι δύο άνδρες έδωσαν εκ νέου ραντεβού τις επόμενες ημέρες προκειμένου πιθανότατα να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της απόκτησης του έμπειρου κίπερ.
Εν τω μεταξύ, παρελθόν για τον Λεβαδειακό αποτελεί ο νεαρός τερματοφύλακας Γιάννης Φιρίνιδης, κατόπιν δικής του αίτησης και επίκλησης οικογενειακών λόγων