Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Θρίλερ στη Λιβαδειά με νίκη ΑΕΛ στην παράταση

Προσπάθησε να χαλάσει την πανηγυρική ατμόσφαιρα για την πρωτιά στη Γ’ Εθνική ο ιστορικός Μίλωνας χθες το βράδυ αλλά η ΑΕΛ έδειξε για μια ακόμη Κυριακή στοιχεία ηγετικά -αυτή τη φορά είναι σωστό να ομιλούμε για την ψυχή του πρωταθλητή- και πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου στη Β’ Εθνική.

Από τις 17:30 πολλοί φίλαθλοι κατευθύνονταν στο κλειστό της Λιβαδειάς, μεταξύ τους και καμιά 100αριά νεαροί (και νεαρές!) φανατικοί με δύο ταμπούρλα που δεν σταμάτησαν στιγμή να ενθαρρύνουν την ομάδα της ΑΕΛ κάνοντας την ατμόσφαιρα εκρηκτική. Γιατί φυσικά είναι αλλιώς ο ήχος του ταμπούρλου στο κλειστό, το ίδιο και τα συνεχή συνθήματα: γεμίζουν τον χώρο, δημιουργούν αίσθηση πανηγυριού και σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν πανικό στους αντιπάλους των μικρών κατηγοριών.

Υπήρχαν στο γήπεδο και δύο αστυνομικοί (που χρειάστηκαν στο τέλος) ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία γυναικών στις κερκίδες του Κλειστού της Λιβαδειάς, οι οποίες όχι απλώς παρίσταντο αλλά συμμετείχαν ενεργά και σε μερικές περιπτώσεις… παραφέρονταν.
Τέλος, για όσους αναρωτιούνται
όχι, δεν υπήρχε απαρτία για να παρθούν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς: είδαμε 4 δημοτικούς συμβούλους εκεί και αρκετούς δημοτικούς υπαλλήλους.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε χαλαρά τον αγώνα και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 10-6 αλλά ανέκαμψε γρήγορα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με πολύ καλή διαφορά: 21-14. Όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους και μάλιστα από την αρχή.
Όμως άλλες οι βουλές της πορτοκαλί μπάλας.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΛ έχασε και πάλι τον βηματισμό της και γρήγορα το 21-14 μετατράπηκε σε 23-20 πάντα υπέρ της ομάδας της Λιβαδειάς. Τα πρώτα σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνισή τους: ο Ξενάκης ήταν άτυχος στην τελική προσπάθεια ενώ ο Μίλωνας συνολικά -παρότι υστερούσε στα ριμπάουντ- έδειχνε να πατάει πιο γερά στο γήπεδο. Η είσοδος του Ρουμελιώτη βελτίωσε κάπως τα πράγματα στην οργάνωση κι ένα τρίποντο του συνήθους υπόπτου, του Μίλαν Ψάλτου, 2:39 πριν από τη λήξη του δευτέρου 10λέπτου φάνηκε ότι θα μεταβάλει και πάλι την εικόνα του παιχνιδιού. Αλλά όχι. Ο Μίλωνας απάντησε αμέσως με τρίποντο, διακόπτοντας τον ρυθμό της ΑΕΛ. Το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με 32-33 υπέρ του Μίλωνα αλλά με τρόπο που έκανε τους γνώστες να ανησυχούν καθώς η ομάδα της Λιβαδειάς δεν μπορούσε να βρει τις διόδους για το εύκολο σουτ και τα ατού της είχαν περιοριστεί σε ρόλους ατομικούς, που λογικά δεν μπορούσαν επί πολύ να βγάζουν την ΑΕΛ από το αδιέξοδο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι φάνηκε μια χαραμάδα ελπίδας: ο Ανδρέας Ξενάκης, που ως εκείνη τη στιγμή έβλεπε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, κέρδισε γκολ-φάουλ στο 9:51. Δεν ήταν οι πόντοι που έκαναν το 35-33 υπέρ της ΑΕΛ το βασικό. Ηταν ότι εφόσον ο Ξενάκης έβρισκε το χέρι του η νίκη θα ήταν εύκολη για την ομάδα της Λιβαδειάς. Οταν μάλιστα ο Τέιλορ στο 8:45 έγραψε το 39 -35 πάντα υπέρ της ΑΕΛ όλα έδειχναν ότι η αντίσταση του Μίλωνα είχε αρχίσει να κάμπτεται. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Με μια μικρή αντεπίθεση η ομάδα της Αθήνας ξανάφυγε μπροστά με 40-39 και 43-39 αναγκάζοντας τον Τσαούση να ζητήσει τάιμ άουτ. Η κατάσταση όμως δεν βελτιώθηκε και από παιδαριώδες λάθος του Μίλαν Ψάλτου η διαφορά υπέρ του Μίλωνα διευρύνθηκε στο 46-40 και μετά στο 49-40. Στο σημείο αυτό κι ενώ φαινόταν να χάνεται ο έλεγχος αλλά και το παιχνίδι, η ψυχή του Τέιλορ διατήρησε τις ελπίδες ζωντανές: 49-47 πάντα μπροστά ο Μίλωνας, 52-47 και 53-50 για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 53-53.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκινά και ο Ξενάκης σουτάρει από πολύ κοντά, η μπάλα σαδιστικά διατρέχει ολόκληρο το στεφάνι και κυλάει έξω. Ο Μίλωνας μετά το τάιμ άουτ αυξάνει τη διαφορά στο 61-56, οι της ΑΕΛ τα χάνουν, κάνουν λάθος και το πληρώνουν με ένα ακόμη καλάθι: 63-56.
Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη και το φάσμα της ήττας πλανάται πάνω από το κλειστό της Λιβαδειάς. Στο 3:31 όταν ο Μίλαν Ψάλτου αστοχεί στο τρίποντο σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η ξέφρενη πορεία της ΑΕΛ θα σταματήσει εδώ. Με μια βολή από ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Τέιλορ ο Μίλωνας εξακολουθεί να προηγείται με 64-58 2:53 από τη λήξη του αγώνα και με τις υπάρχουσες συνθήκες φαίνεται ότι θα είναι ο νικητής.

Δεν είχε μιλήσει όμως ο Τσαούσης, ο Δελέγκος και η Τύχη. Ο προπονητής της ΑΕΛ έριξε στον αγώνα τον 25χρονο γκαρντ αυτός φρόντισε στο 2:12 να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Τρίποντο και μείωση σε 64-61: η ΑΕΛ είναι και πάλι στο κόλπο. Ένα λάθος και φάουλ του Τέιλορ δίνει ένα ακόμη πόντο από βολή για τον Μίλωνα και ο Ψάλτου απαντά ευτυχώς εύστοχα αυτή τη φορά. Τώρα έχουμε 65-63 υπέρ του Μίλωνα 1:31 πριν από τη λήξη και φυσικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η επίθεση είναι για την αθηναϊκή ομάδα, που τη χάνει αλλά κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ. Αστοχεί ξανά αλλά ξανακερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και αναγκαστικά οι παίκτες της ΑΕΛ κάνουν φάουλ. Αν οι του Μίλωνα βάλουν τη μια βολή η ΑΕΛ πάει για τρίποντο και παράταση. Αν βάλουν και τις δυο παίρνουν το ροζ φύλλο αφήνοντας την ΑΕΛ στα κρύα του λουτρού. Η καλή τύχη που χρειάζεται όταν κάνεις πρωταθλητισμό εμφανίστηκε εδώ στο Κλειστό της Λιβαδειάς. Ο Μίλωνας έχασε και τις δύο βολές!!! Και όχι μόνο. Ο Ρουμελιώτης ισοφάρισε σε 65-65 και ο Μίλωνας έχασε και την τελευταία …πλούσια 14 δευτερολέπτων επίθεση. Η παράταση είναι γεγονός και πανηγυρίστηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΛ σαν να πήραμε το πρωτάθλημα.

Εχω λησμονήσει να γράψω ότι υπό τις συνθήκες και τις διακυμάνσεις του σκορ που περιγράφω η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της ΑΕΛ στο Κλειστό ήταν εκρηκτική μέχρι παρεξηγήσεως αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ευκόλως εννοούμενο…

Η παράταση άρχισε με μια βόμβα τριών πόντων του Δελέγκου, που αναδείχθηκε σε κρίσιμο παράγοντα της αναμέτρησης και η ΑΕΛ μετά από πολλή ώρα 68-65 μπροστά. Δίποντο από Μίλωνα και 68-67, απάντηση από Τέιλορ 70-67. Ο Αμερικανός παρασυρόμενος από τον ενθουσιασμό του στο σημείο αυτό υπέπεσε σε ένα ακόμη λάθος που μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Ο Μίλωνας μειώνει σε 70-69, η ΑΕΛ αποσυντονίζεται και η ομάδα της Αθήνας περνάει με 71-70. Ηταν η κρισιμότερη στιγμή 2:54 πριν από τη λήξη αλλά και η τελευταία που ο Μίλωνας βρέθηκε στη θέση του οδηγού. Στο 2:37 ο Μίλαν Ψάλτου με βόμβα τριών πόντων γράφει το 73-71, η κερκίδα παραληρεί, οι φωνές καλύπτουν ακόμη και τα σφυρίγματα. Ο Μίλωνας σε απέλπιδα προσπάθεια ισοφαρίζει αλλά ο Ανδρέας Ξενάκης παίρνει την τελική προσπάθεια και γράφει το 75-73 εν μέσω αποθέωσης.

Το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Μίλωνας ήταν πολύ καλός και με λίγη τύχη θα μπορούσε να είναι αυτός ο νικητής. Η Λιβαδειά δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα τον ρυθμό της. Η ατυχία του Ξενάκη τον εκνεύρισε και μαζί με αυτόν όλη η ομάδα έχανε και την εκρηκτικότητα και την ισορροπία της. Ο Μίλαν Ψάλτου κλείστηκε κι αυτός, ο Τέιλορ ήταν σε πολλες περιπτώσεις συγκινητικός αλλά και επιρρεπής στο λάθος. Υπό αυτές τις συνθήκες και με την απόδοση των «τριών σωματοφυλάκων» της να κινείται στα ρηχά είναι θαύμα η νίκη της ΑΕΛ στην οποία σημαντικό μερίδιο διεκδικεί ο προπονητής της Ι. Τσαούσης με τις συνεχείς αλλαγές και τα σχήματα που έφεραν τη μεγάλη νίκη.

Συνελόντι ειπείν, η ΑΕΛ έδειξε να διαθέτει την ψυχή του πρωταθλητή παρά την σχετική υστέρηση των ατού της. Κέρδισε ένα παιχνίδι από τα πιο επικίνδυνα, όχι μόνο λόγω της αναμφίβολα μεγάλης αξίας του Μίλωνα, αλλά και επειδή ήταν φανερό ότι τα πόδια των καλαθοσφαιριστών της ΑΕΛ έχουν βαρύνει μετά τον τίτλο του φαβορί που πλέον τους αποδίδουν φίλοι και εχθροί. Πάντως από χθες και για εμάς η ΑΕΛ είναι το φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική και δεν βλέπω ποιος ή τι μπορεί να την σταματήσει. Ασφαλώς ακολουθούν οι πολύ καλές αλλά όχι καλύτερες ομάδες της Ιεράπετρας και της Ελευσίνας ενώ το Ψυχικό, η Κηφισιά και ο -εντυπωσιακός χθες- Μίλωνας φαίνεται ότι δεν έχουν παίξει το τελευταίο τους χαρτί
Λιβαδειά – Μίλωνας 75-73 (65-65 κ.α.)
Διαιτητές: Μακρής – Μάλαμας.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 32-33, 53-53, 65-65 (κ.α.), 75-73
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Τσιαούσης): Δελέγκος 9 (2), Ρουμελιώτης 8, Ταμπίτσικας, Καλαντωνέας 10, Ξενάκης 8, Παπαδάκης 2, Τέιλορ 16 (1), Μίλαν Ψάλτου 18 (4), Μάρκο Ψάλτου 4.
ΜΙΛΩΝΑΣ (Παππάς): Γεωργοπαπαδάκος 18 (3), Ντόκος 2, Ρουσσόπουλος 10, Γρύλλης 2, Μπίκας 3 (1), Παπαδάκης 22 (4), Μπένος 16.
Δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική, οπότε η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στην Αθήνα τον αδύναμο Ζωγράφου.
Λιβαδειά - Μίλωνας 75-73 (65-65 κ.α.)
Ψυχικό - Ζωγράφου 83-70
Ιωνικός Ν. - Κρόνος Αγ. Δημ. 83-69
ΠΑΟ Δειλινών - Ιπποκράτης 79-78
Φιλαθλητικός - Προοδευτική 64-72
Ιωνικός Ν. Φ. - Πανελευσινιακός 62-69
Ιεράπετρα - Κηφισιά 85-80



Η βαθμολογία σε 15 αγώνες
Η βαθμολογία: Λιβαδειά 27, Πανελευσινιακός 26, Ιεράπετρα 26, Ψυχικό 25, Κηφισιά 24, Μίλωνας 24, Κρόνος Αγ. Δημ. 24, Ιωνικός Ν. Φιλ. 22, Προοδευτική 22, ΠΑΟ Δειλινών 21, Ιωνικός Ν. 20, Ιπποκράτης 19, Ζωγράφου 18, Φιλαθλητικός 17



Επόμενη αγωνιστική (16η, 1η Φεβρουαρίου): Ζωγράφου – Λιβαδειά, Κρόνος Αγ. Δημ. – Ψυχικό, Ιπποκράτης Κω - Ιωνικός Ν., Προοδευτική - ΠΑΟ Δειλινών, Πανελευσινιακός – Φιλαθλητικός, Ιεράπετρα - Ιωνικός Ν. Φιλ., Μίλωνας – Κηφισιά

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Με Φιλομένο ο Αστέρας Τρίπολης 2-0 τον Λεβαδειακό

Με τον Λούσιο Φιλομένο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας δύο γκολ (33'), (62') ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε σε μια σημαντική νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία, κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-0. Οι Αρκάδες που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρέμειναν στη 13η θέση της βαθμολογίας αλλά έφτασαν τους 20 βαθμούς και πλέον βρίσκονται μόλις δύο πόντους πίσω από τον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό. Μέτρια εμφάνιση από τους "πράσινους" οι οποίοι είχαν κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ.

Το ματς

Ο ρυθμός του αγώνα στην αρχή ήταν υποτονικός αφού τα πρώτα ήταν και τα αναγνωριστικά λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο ρυθμός άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει σ’ αυτούς όταν το σουτ του Καούνου πέρασε δίπλα από την εστία του Καρακώστα.

Στη συνέχεια ανέβασαν και οι φιλοξενούμενοι το ρυθμό τους και έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Αστέρα, με σημαντικότερη αυτή του Πιέχνιακ στο 20’. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν αυτοί που ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Φιλομένο, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των Βοιωτών έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς να σημειωθεί άλλη σημαντική ευκαιρία.

Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της. Ο Εστέβες ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Τριποτσέρη και ο Βασσάρας, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Φιλομένο όμως που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπακώστα. Παρόλα αυτά οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω και με τον Φιλομένο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, έκανε το 2-0 στο 62΄, με όμορφο πλασέ «κλειδώνοντας» την πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του. Στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, έγιναν κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

ΑΤΣΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Λάδακης (46’ Νταμόντε), Ψωμάς, Φυτανίδης, Εστέβες, Καρντόσο, Ουριμπαρί (76’ Αργυρόπουλος), Τσέζαρεκ (45’ Μαρσελάο), Φιλομένο, Καούνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος (73’ Βασιλείου), Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας (46’ Μασάδο), Πϊέχνιακ, Μπούσι (65’ Λέχτινεν), Ντιμπαλά
Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ο Πιλάβιος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι ο διάδοχος του Βασίλη Γκαγκάτση στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ πήρε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων, 44 έναντι 11, που έλαβε ο αντίπαλός του, Βίκτωρας Μητρόπουλος.
Ο κ. Πιλάβιος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, που είχε από την αρχή της… κούρσας, αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των ποδοσφαιρικών ενώσεων, αλλά και της Σούπερ Λίγκα.
Δεν ψήφισαν οι Ενώσεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων, καθώς έχουν δικαστικές διαφορές και δεν έγιναν δεκτές από τη γενική συνέλευση.
www.zougla.gr

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η πίτα και οι βραβεύσεις του ΑΚΟΛ2

Ιδού το δελτίο Τύπου που μας απεστάλη από τον ΑΚΟΛ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974
ΤΜΗΜΑΤΑ : ΣΤΙΒΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ - ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ : Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Κ.Ο.E. - E.Γ.Ο.
Ε. Α. Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ Κ.Ο.Ε.

Γραφεία : Αριστοφάνους - Λιβαδειά
Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 101 Τ. Κ. 32 100 Λιβαδειά
Τηλέφωνο & ΦΑΞ : ( 22610 ) 21100
E-mail : akoliv@yahoo.gr

Λιβαδειά 22-01-2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, για μία ακόμη χρονιά, την 35η από την ίδρυση του Ομίλου μας, πραγματοποιήσαμε, στο κλειστό γυμναστήριο της Πόλης μας, την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά κυρίως, για να τιμήσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου μας, πολλοί φίλοι και μέλη του Α.Κ.Ο.Λ., οι βουλευτές κ.κ Ανδρέας Κουτσούμπας & Βασίλης Τόγιας, μέλη του Νομαρχιακού συμβουλίου με επικεφαλής τον Νομάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Βοιωτίας & Δήμαρχος Χαιρωνείας κ. Νικόλαος Παπαγγελής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, μέλη φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών φορέων.
Για τη χρονιά που πέρασε, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου βραβεύθηκαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες :
1. Από το τμήμα κολύμβησης οι αθλήτριες Παναγιώτα Μούσα, Μαρία Κουτσούμπα και ο αθλητής Γιάννης Δήμου.
2. Από το τμήμα στίβου οι αθλήτριες Ηλία Γεωργία και Κωνσταντίνα Μπάτσαρη
3. Από το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής οι αθλήτριες Δέλια Δραγόγια, Μερόπη Παναγιώτου, Ειρήνη Αποστόλου & Βασιλική Μάρκου.
4. Από το τραμπολίνο ο αθλητής Βασίλης Κωτσαδάμ
Ιδιαίτερη τιμή έγινε στην πρώην αθλήτρια στίβου του Ομίλου μας Κα Δήμητρα Αναγνώστου-Πούλου, για την πολύχρονη αθλητική της δραστηριότητα, γιατί με τις πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις της προβλήθηκε και ο ΄Ομιλός μας
Επίσης τιμητικές πλακέτες δόθηκαν :
Ø στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, δια του Αντιπροέδρου κ. Νικολάου Αδαμόπουλου, για την τιμητική παρουσία της Εθνικής Ομάδας Αεροβικής Γυμναστικής Γυναικών, η οποία παρουσίασε ένα πρωτόγνωρο θέαμα στους συμπολίτες μας.
Ø στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, για την τιμητική συμμετοχή ομάδας αθλητριών του, ρυθμικής γυμναστικής, που με τα προγράμματα που παρουσίασαν ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση ζέσταναν με την παρουσίαση των προγραμμάτων τους, οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου μας, των τμημάτων ρυθμικής, τραμπολίνο, αεροβικής και γενικής γυμναστικής, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές ασκήσεις.
Το φλουρί της πίτας, έτυχε στο κομμάτι του τμήματος κολύμβησης.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γάτσιος Παναγιώτης.
Για το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς

Η Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Η Γ Ε Ν. Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε ΑΣ
Γεωργία Θεοδώρου-Μπενέτου Ιωάννα Ανέτα

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Τρένο η Λιβαδειά πέρασε και από την Κηφισιά με 64-57

Τυχερή (αλλά ποιος είπε ότι η τύχη ευνοεί τους ισχυρούς) στάθηκε η ΑΕΛ στην Κηφισιά καθώς μια αμφισβητούμενη φάση στο τέλος του παιχνιδιού "φόρτωσε" με τεχνική ποινή τον πάγκο της Κηφισιάς και έδωσε στην ομάδα της Λιβαδειάς την οριστική νίκη. Συγκεκριμένα κι ενώ η ΑΕΛ προηγείτο με 2 πόντους διαφορά και είχε την κατοχή της μπάλας φαίνεται ότι δεν πέρασε τη σέντρα στα 12 δεύτερα όπως επιτάσσουν οι κανονισμοί αλλά στα 14. Οι παράγοντες της Κηφισιάς διαμαρτυρήθηκαν και χρεώθηκαν από τους διατητές Επιτροπάκη και Μπορμπαντωνάκη με τεχνική ποινή, η οποία στάθηκε αρκετή για να καθαρίσει το ματσάκι η ΑΕΛ.
Πάντως μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Βοιωτοί ήταν η μεγάλη ομάδα στο παρκέ με την φιλόδοξη Κηφισιά να περιορίζεται σε ρόλο "κυματοθραύστη". Η ισχυρή αμυντική διάταξη της αθηναϊκής ομάδας δεν αρκούσε ενώ οι ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΛ έβρισκαν πάντοντε τρόπο να φέρνουν την ομάδα της Λιβαδειάς μπροστά στο σκορ. Πρέπει τέλος να σημειώσουμε επίσης τον "αέρα" πρωταθλήτριας που έχει αποκτήσει η ΑΕΛ, τον οποίο έδειξε και στο χθεσινό παιχνίδι και ότι οι Ψάλτου, Τέιλορ και Ξενάκης οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα εναλλάξ ή και όλοι μαζί όταν χρεάζεται.
Πλέον η ΑΕΛ φιγουράρει μόνη πρώτη στον πίνακα της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και θεωρείται το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη Β Εθνική, πρόβλεψη που ενώ γίνεται από φίλους και αντιπάλους δεν είναι βέβαιο ότι θα επιδράσει οπωσδήποτε θετικά στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στις 25 Ιανουαρίου στο Κλειστό της Λιβαδειάς τον ιστορικό και ανεβασμένο Μίλωνα σε ένα παιχνίδι ντέρμπι . Η viotia θα είναι εκεί για να εκφέρει την τελική κρίση: Είναι εφικτή η άνοδος;

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Κηφισιά - Λιβαδειά 57-64
Μίλωνας - Ψυχικό 86-84
Ζωγράφου - Ιωνικός Ν. 98-91
Κρόνος Αγ. Δημ. - ΠΑΟ Δειλινών 63-58
Ιπποκράτης - Φιλαθλητικός 79-64
Προοδευτική - Ιωνικός Ν. Φιλ.76-72
Πανελευσινιακός - Ιεράπετρα 65-52


Κηφισιά - Λιβαδειά 57-64
Διαιτητές: Επιτροπάκης – Μπορμπαντωνάκης.
Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-38, 44-52, 57-64.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Κούτουλας 3, Φράτας 2, Διαμαντόπουλος 9 (1), Ψωμαδέρης 15, Κοτίνης 3, Απέργης 16, Ντεφούδης 5, Παπαδόπουλος 4.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Τσιαούσης): Δελέγκος 7 (1), Ρουμελιώτης 7 (1), Ταμπίτσικας, Ξενάκης 11, Παπαδάκης, Τέιλορ 10 (1), Μάρκο Ψάλτου 6, Μίλαν Ψάλτου 21 (1), Καλαντωνέας 2.


Την ΑΕΛ ακολουθούν στη βαθμολογία Πανελευσινιακός και Ιεράπετρα, που χθες συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ας δούμε αναλυτικά και αυτό το ματς.
Πανελευσινιακός - Ιεράπετρα 65-52
Διαιτητές: Σαλαβός - Πίγκας.
Τα δεκάλεπτα: 19-10, 30-29, 43-38, 65-52.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Μπαλάφας 12 (2), Αβραμίδης Δ. 4, Βεντούρης 10 (2), Ταταρούνης 7, Τύρλας 6, Διολέτης 10, Κουτουζης, Μπαρμπαρής, Κορρές, Καραχάλιος, Θέος 16 (3).
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Μακράκης): Παπαδημητρίου 14 (2), Μιχαηλίδης 8 (2), Μάτος 7 (1), Τσώλης 7 (1), Μυστηλιάδης 6 (1), Χριστόδουλος 8, Καραλής 2.

Βαθμολογία (σε 14 αγ.): Λιβαδειά 25, Πανελευσινιακός 24, Ιεράπετρα 24, Ψυχικό 23, Κηφισιά 23, Μίλωνας 23, Κρόνος Αγ. Δημ. 23, Ιωνικός Ν. Φιλ. 21, Προοδευτική 20, ΠΑΟ Δειλινών 19, Ιωνικός Ν. 18, Ιπποκράτης 18, Ζωγράφου 17, Φιλαθλητικός 16.

Επόμενη αγωνιστική (15η, 25/01): Λιβαδειά – Μίλωνας, Ψυχικό – Ζωγράφου, Ιωνικός Ν. - Κρόνος Αγ. Δημ., ΠΑΟ Δειλινών – Ιπποκράτης, Φιλαθλητικός – Προοδευτική, Ιωνικός Ν. Φιλ. – Πανελευσινιακός, Ιεράπετρα – Κηφισιά.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Εύκολα 4-0 τον Εργοτέλη ο Λεβαδειακός

Άνετη εντός έδρας νίκη με 4-0 πέτυχε ο Λεβαδειακός επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Χίμπλινγκερ για να προηγηθούν, όμως στην επανάληψη οι παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 52’ και στο 59’ ο Ντιμπαλά με δύο τέρματα έφτασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 85ο λεπτό ο Λεονάρντο με πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή ότι έχουν διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη νίκη. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κουτσιανικούλης προδόθηκε από το γλιστερό αγωνιστικό χώρο, όταν μετά το λάθος του Τριποτσέρη βρέθηκε απέναντι από τον Μπλάζιτς, έχασε όμως την ισορροπία του και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 14’ ο Λεονάρντο μετά από ατομική ενέργεια από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Ντιμπαλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουτσιανικούλης έπιασε το γυριστό σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι Βοιωτοί ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ όταν έπειτα από σέντρα του Λεονάρντο, ο Χίμπλινγκερ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο δεύτερο ημίχρονο επικρατούσε ένας επιθετικός μονόλογος για τους «πράσινους». Στο 52ο λεπτό ο Ντιμπαλά μετά από σέντρα του Κιάσσου από δεξιά έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 2-0. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής επτά λεπτά αργότερα έκαναν τρία τα τέρματα της ομάδας του και δύο τα προσωπικά του. Στο 70’ είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμη γκολ όμως ο Μπούσι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, στο 85’ ο Κουτσιανικούλης υπέπεσε σε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λεονάρντο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
www.sport-fm.gr

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Σημαντικές παρουσίες στην κοπή της πίτας του ΑΚΟΛ

Η Εθνική Ομάδα Αγωνιστικής Γυμναστικής και η ομάδα Ρυθμικής του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης Αττικής θα τιμήσουν με την παρουσία την εκδήλωση της κοπής της πίτας για τα 35 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, του γνωστού ΑΚΟΛ. Δείτε.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974

ΤΜΗΜΑΤΑ : ΣΤΙΒΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ - ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ : Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Κ.Ο.E. - E.Γ.Ο.
Ε. Α. Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ Κ.Ο.Ε.

Γραφεία : Ρούμελης & Θεσσαλονίκης - Λιβαδειά
Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 101 Τ. Κ. 32 100 Λιβαδειά
Τηλέφωνο & ΦΑΞ : (22610) 21100
Web site : http://www.akol.gr/
E-mail : akoliv@yahoo.gr

Λιβαδειά 12-01-2009
Την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου μας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα πέντε (35) χρόνων λειτουργίας του, θα τιμήσουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους :
Η Εθνική Ομάδα Αγωνιστικής Γυμναστικής, η οποία θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα, με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη Χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.
Η ομάδα Ρυθμικής του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης Αττικής, στην οποία μετέχουν και αθλήτριες, οι οποίες αγωνίζονται και στην αντίστοιχη Εθνική μας Ομάδα.
Η εκδήλωση, όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης μας, με ώρα έναρξης 5,45 μ.μ.

Το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς
Σημαντικές παρουσίες στην κοπή της πίτας του ΑΚΟΛ

Νίκη επί Ψυχικού και πρωτιά για την ΑΕΛ

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής.
Λιβαδειά – Ψυχικό 62-58
Κηφισιά – Πανελευσινιακός 52-53
Μίλωνας - Ιωνικός Ν. 96-92 (77-77 κ.α.)
Ζωγράφου - ΠΑΟ Δειλινών 68-76
Κρόνος Αγ. Δημ. – Φιλαθλητικός 68-66
Ιπποκράτης Κω - Ιωνικός Ν. Φιλ. 67-58
Προοδευτική – Ιεράπετρα 62-67

Λιβαδειά – Ψυχικό 62-58
Διαιτητές: Μπούσιας – Τσώνος Μ.
Τα δεκάλεπτα: 13-9, 31-28, 51-44, 62-58.
ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Τσιαούσης): Δελέγκος, Ρουμελιώτης 2, Ταμπίτσικας, Κωνσταντώνης 11 (1), Ξενάκης 6 (1), Παπαδάκης 2, Τερματζίδης, Τέιλορ 13, Μάρκο Ψάλτου 10, Μίλαν Ψάλτου 14 (2), Καλαντωνέας 4.
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Κακκαβάς 5 (1), Αχής 6, Αποσκίτης 9 (2), Στεργάκης 11 (3), Αρσένης 9 (2), Παπαδογιαννάκης 2, Λογοθέτης, Υφαντής 5, Μπούχερτ 11.


Βαθμολογία (μετά από 13 αγώνες): Ιεράπετρα 23, Λιβαδειά 23, Κηφισιά 22, Ψυχικό 22, Πανελευσινιακός 22, Μίλωνας 21, Κρόνος Αγ. Δημ. 21, Ιωνικός Ν. Φιλ. 20, Προοδευτική 18, ΠΑΟ Δειλινών 18, Ιωνικός Ν. 17, Ιπποκράτης 16, Ζωγράφου 15, Φιλαθλητικός 15.

Επόμενη αγωνιστική (18/01, 14η): Κηφισιά – Λιβαδειά, Μίλωνας – Ψυχικό, Ζωγράφου - Ιωνικός Ν., Κρόνος Αγ. Δημ. - ΠΑΟ Δειλινών, Ιπποκράτης – Φιλαθλητικός, Προοδευτική - Ιωνικός Ν. Φιλ., Πανελευσινιακός – Ιεράπετρα.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Απογοήτευση για Λιβαδειά με ήττα 2-1 στη Φυλή

H πρώτη νίκη στο γήπεδο της Φυλής είναι γεγονός για την ομάδα του Θρασύβουλου. Οι φίλαθλοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι την 17η αγωνιστική για να πανηγυρίσουν μια νίκη στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Φυλής, ωστόσο αυτή επιτεύθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν, κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις από το 3ο λεπτό με γκολ του Λεονάρντο, κατάφεραν σε ένα ονειρεμένο τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχουν την ανατροπή, χάρη στο αυτογκόλ του Παρασκευαΐδη στο 71’ και το πλασέ του Κόζλεϊ στο 74’.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν μετά την αποβολή του Ανδράλα στο 61’ και πήραν μια μικρή ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το ματς ξεκίνησε με «γκολ από τα αποδυτήρια». Ο Λεβαδειακός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό, όταν με εκτέλεση φάουλ λίγο μπροστά από τη γραμμή του κέντρου «ξεγέλασε» τον Πεκάνια και άνοιξε το σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα. Το γρήγορο αυτό γκολ «πάγωσε» τους παίκτες του Θρασύβουλου και ανάγκασε τον Τσιώλη να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή μόλις στο 31’, βάζοντας τον Κόζλεϊ για να δώσει περισσότερες επιλογές στην επίθεση.

Η αλλαγή αυτή έδειξε να πιάνει τόπο, με την ομάδα της Φυλής να δημιουργεί δυο αξιοσημείωτες φάσεις στα επόμενα λεπτά, χωρίς όμως να έχει κάποια από αυτές την επιθυμητή κατάληξη. Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός κατάφερε να οδηγήσει το ματς στο χώρο του κέντρου, μην επιτρέποντας να δημιουργηθεί κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση μέχρι και το σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όλα έδειχναν πως ο Λεβαδειακός μπορούσε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος, πράγμα που το μαρτυρούσε η απουσία της παραμικρής φάσης στο πρώτο τέταρτο. Όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην, μετά την αποβολή του Ανδράλα στο 61ο λεπτό.

Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε έτσι από νωρίς κατεύθυνση για τα αποδυτήρια. Την αριθμητική τους υπεροχή εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι μόλις 10 λεπτά μετά την αποβολή, σε μια φάση που είχαν την τύχη με το μέρος τους, με τον Παρασκευαΐδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας. Η ολοκληρωτική ανατροπή πραγματοποιήθηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα, με την πρώτη αλλαγή του Τσιώλη, τον Κόζλεϊ, να βρίσκεται σε θέση βολής και να μην αστοχεί, στέλνοντας συμπαίκτες και φιλάθλους από την κόλαση στον παράδεισο.

Η τελευταία φάση ανήκε στην ομάδα του Λεβαδειακού, με τον Κιάσσο να χάνει λίγο πριν το τέλος μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του. Όμως, το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τον Θρασύβουλο να πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην έδρα του και να ελπίζει για ανάλογη συνέχεια, ώστε να κάνει βάσιμα όνειρα παραμονής. Το φιλμ του αγώνα

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Πεκάνια, Μπαριέντος, Βεντούρα, Σωτήρχος, Ροκάστλ, Μαρτορέλ, Χλωρός (55' Κατσίκης), Μπελερίνης, Τράΐκοβιτς, Καραμαλίκης (31' Κόζλεϊ), Γκονσάλβες (78' Λιαπάκης)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Εμεράν, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Παρασκευαΐδης (80' Μπούσι), Μπασαλά (64' Μπιέτσνιακ), Κιάσσος, Λέχτινεν (56' Ντιμπαλά)
Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός
http://www.sport-fm.gr/

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

"Ναυαγεί" του Αλόνσο

Η περίπτωση δανεισμού του 24άχρονου Κοσταρικανού μέσου Αρμάντο Αλόνσο από τον Λεβαδειακό φαίνεται πως «ναυαγεί», μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του παίκτη, την Σαπρίσα.
Αρχικά, η άφιξη του Αλόνσο στην Ελλάδα είχε αναβληθεί για δύο εβδομάδες, καθώς ο Kοσταρικανός υπέστη κρίση σκωληκοειδίτιδας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Στην συνέχεια όμως, ο τραυματισμός ενός παίκτη της Σαπρίσα, του Αλόνσο Σολίς, μπορεί να ματαιώσει οριστικά την μεταγραφή.Ο Σολίς χτύπησε στο γόνατο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση μηνίσκου και θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Σαπρίσα δεν φέρεται διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Αλόνσο, με τον ίδιο τον παίκτη να αντιλαμβάνεται την κατάσταση.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις, με την διοίκηση του συλλόγου της Κόστα Ρίκα να βρίσκεται σε επαφές με τον Λεβαδειακό και τον παίκτη.
www.in.gr

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Υπολογίζω Λεονάρντο και Μπλάζιτς για τον β' γύρο, λέει ο Βούκοτιτς

Καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα και στους εκτός έδρας αγώνες του Λεβαδειακού είναι η ευχή του Μόμτσιλο Βούκοτιτς για το 2009, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Η ομάδα της Βοιωτίας είναι αήττητη με παθητικό ενός μόνο γκολ στο γήπεδό της, ωστόσο μακριά από αυτό έχει μόλις έναν βαθμό.

«Ως τώρα τα πράγματα είναι καλά. Η φετινή ομάδα δείχνει μία σταθερότητα, ιδιαίτερα στην έδρα μας, όπου σε οκτώ παιχνίδια δεν έχουμε καμία ήττα κι έχουμε δεχτεί μόνο ένα γκολ. Αν μπορούμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και στα εκτός έδρας ματς η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο καλή», δήλωσε ο τεχνικός του Λεβαδειακού και πρόσθεσε: «Η ομάδα δείχνει δύο πρόσωπα. Ένα στη Λιβαδειά κι ένα άλλο εκτός έδρας. Νομίζω μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Στην έδρα μας οι παίκτες πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε κάθε αντίπαλο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εκτός έδρας. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Τώρα απέναντι στο Θρασύβουλο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη μας νίκη εκτός έδρας».

Στόχος της ομάδας είναι η συγκομιδή βαθμών ώστε να αποβάλει το συντομότερο δυνατό το άγχος για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. «Το θέμα είναι να έχουμε διάρκεια και να κρατήσουμε τη φόρμα που είχαμε ως τώρα για να εξασφαλιστούμε το ταχύτερο δυνατό. Υπάρχει πίεση και άγχος στα παιχνίδια μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε μία διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που είναι πίσω μας». Μιλώντας για την προσθήκη του Τόνι Λέχτινεν, αλλά και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άλλων μεταγραφών, είπε: «Του λείπουν παιχνίδια, αλλά δείχνει ότι έχει προσόντα που χρειαζόμαστε και πως θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας. Είναι ένας παίκτης ομαδικός, γρήγορος και κινητικός, ένας στράικερ που μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα που είχαμε σε πολλά ματς με την τελική προσπάθεια. Αν βρούμε κάποια καλή επιλογή, έναν παίκτη που είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε, ίσως γίνει κάποια ακόμη μεταγραφή. Τώρα όμως όπως είμαστε δεν βιαζόμαστε. Ήδη με τις κινήσεις που έγιναν είμαστε πιο δυνατοί».

Ερωτηθείς για το αν δύο παίκτες της ομάδας του που έχουν ξεχωρίσει, ο τερματοφύλακας Μπλάζιτς και ο μεσοεπιθετικός Λεονάρντο, παραμείνουν στην ομάδα και για πόσο, ο 58χρονος προπονητής απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δύο παίκτες κλάσης, στη φετινή σεζόν είναι πολύ καλοί και για κάθε προπονητή είναι καλό να έχει τέτοιους παίκτες στην ομάδα του. Δεν ξέρω αν έχει πλησιάσει τη διοίκηση κάποια ομάδα για τους παίκτες αυτούς. Εγώ πάντως τους υπολογίζω και για το δεύτερο γύρο».
www.sport-fm.gr

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Νίκη στη Νίκαια και πρωτιά για την ΑΕΛ

Πέρασε σαν μεγάλη ομάδα η ΑΕ Λιβαδειάς και από την έδρα του ιστορικού Ιωνικού Νικαίας και έπιασε κορυφή στον 20 όμιλο της Γ' Εθνικής. Στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει στη Λιβαδειά το ισχυρότατο Ψυχικό και έχει την ευκαιρία να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.- ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 65-77
Διαιτητές: Ξάνθος-Νάκας
Τα δεκάλεπτα: 16-25, 31-37, 53-58, 65-77

Iωνικός Ν. (Παναγιωτόπουλος): Αγγελόπουλος 11 (1), Γεωργίου 8, Μητσόπουλος, Γιαπκιάδης 21 (1), Καβαδάς 2, Ζέρβας 4, Κουκουνιάς 15, Κουρής 4
AE Λιβαδειάς (Τσιαούσης): Δελέγκος 2, Νταμπίτσικας, Κωνσταντώνης 9, Ξενάκης 23 (1), Τερμαντζίδης 2 Τέιλορ 17 (1), Μίλαν Ψάλτου 13 (1), Καλαντωνέας 11

Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου κατά την 12η αγωνιστική.
Ιωνικός Ν. – Λιβαδειά 65-77
Ψυχικό – Κηφισιά 77-69
ΠΑΟ Δειλινών – Μίλωνας 66-68
Φιλαθλητικός – Ζωγράφου 62-73
Ιωνικός Ν. Φιλ. - Κρόνος Αγ. Δημ. 73-66
Ιεράπετρα - Ιπποκράτης Κω 82-71
Πανελευσινιακός – Προοδευτική 64-55

Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες): Ψυχικό 21, Ιεράπετρα 21, Κηφισιά 21, Λιβαδειά 21, Πανελευσινιακός 20, Μίλωνας 19, Κρόνος Αγ. Δημ. 19, Ιωνικός Ν. Φιλ. 19, Προοδευτική 17, Ιωνικός Ν. 16, ΠΑΟ Δειλινών 16, Φιλαθλητικός 14, Ιπποκράτης 14, Ζωγράφου 14

Επόμενη Αγωνιστική (13η-11/01): ΑΕ Λιβαδειάς-Ψυχικό, Κηφισιά-Πανελευσινιακός, Μίλωνας-Ιωνικός Ν., Ζωγράφου-ΠΑΟ Δειλινών, Κρόνος Αγ. Δημ.-Φιλαθλητικός, Ιπποκράτης Κω-Ιωνικός Ν. Φιλ., Προοδευτική-Ιεράπετρα

Μεγάλη νίκη 2-0 τον Αρη

Χάρη σε δύο γκολ του Λεονάρντο (59’, 72’), ο Λεβαδειακός μπήκε με το «δεξί» στο 2009, νικώντας τον Άρη με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «κιτρινόμαυροι», χωρίς να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία, ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αφού απείλησαν τον Μπλάζιτς με πολλά σουτ. Την ουσία, όμως, την είχε ο Λεβαδειακός που ήταν, σαφώς, καλύτερος σε όλο το δεύτερο μέρος. Κομβικής σημασίας η παρουσία του Μαυροβούνιου τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, που κράτησε το «μηδέν» στο πρώτο μέρος.

Απομακρύνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού η ομάδα της Λιβαδειάς, «έσπασε» το σερί των εννέα αήττητων αγώνων του Άρη.
Το ματς: Με αρκετά…συντηρητικές διαθέσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου οι δύο ομάδες, στα πρώτα 15’ της αναμέτρησης. Οι δύο προπονητές, Μόμτσιλο Βούκοτιτς και Κίκε Ερνάντεθ, είχαν δώσει σαφέστατες εντολές στους ποδοσφαιριστές τους να προσέξουν, αρχικά, τις άμυνές τους. Στο πρώτο τέταρτο, πάντως, ο Λεβαδειακός είχε τον έλεγχο, όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν άργησαν να πάρουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Σε αυτό, βοήθησαν, πρωτίστως, οι κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Αναπτύσσοντας τις επιθέσεις τους από τις πτέρυγες και με βασικότερες πηγές κινδύνων τους Χαβίτο και Κάλβο, οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ ''απείλησαν'' την εστία του Μπλάζιτς πραγματοποιώντας πολλά σουτ, όμως οι περισσότερες προσπάθειές τους σταμάτησαν πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που έδειξε σταθερότητα σε όλο το πρώτο μέρος. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Μιχάλη Καψή στην αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού, καθώς ο διεθνής κεντρικός αμυντικός κέρδισε πολλές ''μονομαχίες'' με τους αντιπάλους του, κάτι που ''έλειψε'' από τους συμπαίκτες του.

Από τη μεσαία γραμμή προς την επίθεση, ο Λεονάρντο ''πάλευε'' μόνος του, στο πρώτο μέρος, για τον Λεβαδειακό. Χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, ο Άρης ήταν ανώτερος πραγματοποιώντας το πρώτο του σουτ με τον Ρεγκέιρο (14’), που κατέληξε στην αγκαλιά του Μπλάζιτς. Την ίδια τύχη είχαν και οι προσπάθειες των Νέτο (24’), Ζεντίλ (25’), Κάλβο (30’) και Χαβίτο (42’), που νικήθηκαν από τον Μυροβούνιο γκολκίπερ, του οποίου η παρουσία ήταν ''κομβικής σημασίας'' για τη μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα. Στο τέλος του πρώτου μέρους (45’) οι Θεσσαλονικείς έχασαν ακόμη μία ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του Ρεγκέιρο πέρασε άουτ.

Ο κ. Γιαννόπουλος δεν άργησε να σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά και ύστερα από 15’ κατάφερε να σκοράρει. Ο Λεονάρντο πήρε τη μπάλα από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα, έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, πραγματοποιώντας το 1-0 υπέρ του Λεβαδειακού. Το τέρμα αυτό έδωσε…φτερά στα πόδια των ''πράσινων'', που στη συνέχεια επιβλήθηκαν πλήρως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Ο Ερνάντεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αλλάζοντας σύστημα.

Συγκεκριμένα, έβγαλε τον Κάλβο από τη μεσαία γραμμή κι έβαλε έναν επιθετικό, τον Βλόνταρτσικ. Παρ’ όλα αυτά, η αλλαγή του σχήματος δεν ήταν αρκετή για να αλλάξουν και τα δεδομένα της αναμέτρησης. Όσο κι αν ο Ερνάντεθ προσπάθησε να ενισχύσει την επίθεση του Άρη, η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» άρχισε να παραπαίει, εξ’ αιτίας της κακής ανασταλτικής λειτουργίας του κέντρου. Ο Άρης πλήρωσε αυτή του την αδυναμία στο 72’. Μετά από μια αντεπίθεση κι ενώ οι παίκτες του Λεβαδειακού υπερείχαν αριθμητικά, δύο με έναν, ο Κιάσσος σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Λεονάρντο δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία, κάνοντας το 2-0 υπέρ του Λεβαδειακού.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε τυπικό χαρακτήρα, αφού οι παίκτες του Άρη έπαψαν να πιστεύουν στην ανατροπή. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει και το 3-0, εάν ο Ντιμπαλά δε γλιστρούσε σε τετ α τετ με τον Σηφάκη στο 86’. Αφού τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, ο Λεβαδειακός πήρε μια σημαντική, βαθμολογικά, νίκη, που τον απομακρύνει κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά, οι Θεσσαλονικείς βλέπουν, από την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, το όνειρο της τετράδας να απομακρύνεται.
Δείτε το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.
Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο (81' Ντιμπαλά), Κιάσσος, Λέχτινεν (69' Παρασκευαΐδης), Πιέτσνιακ (63' Μπασαλά)
Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Λέμπο, Βιτόλο, Σιστόν, Χαβίτο, Κάλβο (67' Βλόνταρτσικ), Ζεντίλ (78' Μπατιόν), Γκαρσία, Γιάχιτς, Ρεγκέιρο
Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί διαιτ.: Καρσιώτης (Κορίνθου)/Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής
www.sport-fm.gr