Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νίκη ελπίδας ο Λεβαδειακός με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα ματς που κυριολεκτικά το χαρακτηρίζει η φράση… «όπου φυσάει ο άνεμος», ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Αν και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο ιδιαίτερα επικίνδυνος σήμερα, Σόλα με γκολ που σημείωσε στο 70', την παράσταση στην αναμέτρηση 20ης αγωνιστικής την έκλεψε ο δυνατός άνεμος που φυσούσε ασταμάτητα στη Λιβαδεια. Παραμένουν μια θέση πάνω από τον Παναθρακικό οι Βοιωτοί με 19 βαθμούς.

Η ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ ήξερε ότι αν δεν έπαιρνε και σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της έναντι του συλλόγου της Τρίπολης, τότε οι ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θα έμοιαζαν με ψευδαισθήσεις. Σε ένα φτωχό από πλευράς ποιότητας και ρυθμού παιχνίδι, οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη απέναντι σε έναν νωθρό και νωχελικό Αστέρα Τρίπολης που κλείστηκε στην άμυνά του και το πλήρωσε. Ο… 12ος παίκτης Σαν να έπαιζε με παίκτη παραπάνω ήταν ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο. Ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και ευνοϊκός για τους γηπεδούχους που συνεχώς έσπρωχνε την μπάλα προς την εστία του Αναστασόπουλου.


Οι παίκτες του Αστέρα από την άλλη, είχαν συμβιβαστεί με αυτό που έπρεπε να αντιμετωπίσουν και έβγαιναν στην επίθεση χωρίς να παίρνουν μεγάλο ρίσκο, αφού πρώτα είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν. Η προσπάθεια των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο να παίξουν ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες δεν απέφερε καρπούς. Ο Κίκε Ερνάντεθ φαινόταν -ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο- ότι είχε δώσει σαφείς οδηγίες στους παίκτες του να δοκιμάζουν μακρινά σουτ όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Όμως, απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος και σε έναν τερματοφύλακα όπως ο Αναστασόπουλος που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διαδρόμους προς την εστία, αλλά ακόμα και τις στιγμές που τους βρήκε, ο Αναστασόπουλος ήταν εκεί για να δηλώσει «παρών». Ο 7’ και στο 13’ ο Σόλα δοκίμασε τα πρώτα σουτ του αγώνα, αλλά ο Αναστασόπουλος του είπε «όχι». Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους την είχε ο Μπάρκογλου, ο οποίος αφού βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, δεν κατάφερε να τον νικήσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λύτρωση με Σόλα Αν και στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης είχε υπό την εύνοιά του τον άνεμο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βαγιέχο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πλήρωσε αυτή την ολιγωρία της να γίνει απειλητική στον επιθετικό τομέα στο 70’. Σε μια φάση διαρκείας ο Ταραλίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κατευθυνόταν άουτ. Στην πορεία της όμως βρέθηκε ο Σόλα που με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα. Μέτριο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με πολλά νεύρα να υπάρχουν εκατέρωθεν. Ο προπονητής της ομάδας της Πελοποννήσου έκανε ό,τι μπορούσε με τις αλλαγές του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι. Την καλυτερή του ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ στο σημερινό παιχνίδι ο Αστέρας την είχε στο 59’ με την κεφαλιά του Μαρσελάο, η οποία κατέληξε άουτ. Το φιλμ του αγώνα.

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Λόπεθ Βαγιέχο, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Κόλτζος, Ταραλίδης (92' Αλεξίου), Νάτσο Γκονζάλες (86' Αμπουμπακαρί), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου (91' Σερζίνιο), Σόλα

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (74' Ουντότζι), Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Καρντόσο, Καρέρα (84' Ρίος), Εντερ (81' Καούνος), Ουριμπάρι, Βίλτσες, Τσέζαρεκ Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πρόβλημα Μπλάζιτς στη Λιβαδειά


ιά
Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Σερτζίνιο Ριμπέριο, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στον Κίκε Ερνάντεθ να τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η προετοιμασία για το κρίσιμο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής συνεχίστηκε με την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στη Χαιρώνεια.

Η προπόνηση στηρίχθηκε στις ασκήσεις τεχνικής και τεχνικής. Την ώρα πάντως που ο Σερτζίνιο επέστρεψε στο ομαδικό πρόγραμμα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μπλάζιτς. Ο Μαυροβούνιος εξακολουθεί να πονάει και παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι με τους αρκάδες.

Τιμητική διάκριση για Βασιλείου

Το περιοδικό Mini Football News που εκδίδεται από την εταιρεία Agenda Sport Action διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την ετήσια εκδήλωσή του για να τιμήσει τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου με ιδιαίτερο βάρος στους πρωτεργάτες των υποδομών, αλλά και όλους εκείνους που με την παρουσία τους σφράγισαν το σήμερα αλλά και το χθες του αθλήματος.

Ο παίκτης του Λεβαδειακού και αρχηγός της Εθνικής Νέων, Στέλιος Βασιλείου βραβεύτηκε ως ανερχόμενο ταλέντο της χρονιάς που μας πέρασε. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Agenda Sport Action και του Mini Football News για το βραβείο που μου δίνουν.

»Είναι μεγάλη τιμή για μένα και επιπλέον μου δίνει δύναμη για το μέλλον. Πρωταρχικός στόχος μου είναι η καθιέρωση στον Λεβαδειακό και η εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας στη Super League. Και για το μέλλον ό,τι καλύτερο προκύψει», ήταν τα λόγια του Βασιλείου στο περιθώριο της βράβευσής του.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ευκαιρία ο Λεβαδειακός, λέει ο Σόλα

Χαρούμενος που θα έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται τακτικά δήλωσε ο Κίκε Σόλα. Ο 24χρονος επιθετικός έρχεται στο Λεβαδειακό με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από την Οσασούνα, καθώς τερματίστηκε πρόωρα η συνεργασία του με τη Νουμάνθια, στην οποία είχε δοθεί από την ομάδα της Παμπλόνα αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί. «Στην Ελλάδα θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ, κάτι που δεν συνέβαινε στη Νουμάνθια. Με πονούσε ότι δεν μου δινόταν η δυνατότητα να δείξω την αξία μου και να βοηθήσω την ομάδα μου», τόνισε ο Βάσκος άσος, που είχε επτά συμμετοχές και ένα γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ πρόσθεσε: «Έχω φιλοδοξίες και πιστεύω πως θα είναι μία καλή εμπειρία στον Λεβαδειακό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Κίκε Ερνάντεθ επικοινώνησε με τον μάνατζέρ μου και δέχτηκα. Η Οσασούνα με τη Νουμάνθια συμφώνησαν και όλα είναι εντάξει. Θα αγωνιστώ στην ομάδα για περίπου τρεις μήνες, καθώς απομένουν 12 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος».

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Χρυσό η Ελίνα Μπάρτζου στο μπάντμιντον




ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
· ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2004 ·
Αγίου Βλασίου 14, 32100 Λιβαδειά
Τηλ.- Fax: 22610 81299
Mail : anagenisiliv@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Badminton U - 11

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το προκριματικό περιφερειακό του πανελληνίου πρωταθλήματος Badminton στην κατηγορία U – 11 ( αγόρια και κορίτσια γεννημένα το 2000 – 2003 ) στον όμιλο της Περιφέρειας Αττικής Βοιωτίας Εύβοιας και Νήσων Αιγαίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ( Ο.Α.Κ.Α ).
Η Αναγέννηση Λιβαδειάς στο απλό κοριτσιών κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με την αθλήτρια Μπάρτζου Ελίνα ( 2001 ) , επίσης στην ίδια κατηγορία η Μπάρτζου Σούλα ( 2001 ) κατετάγη στην 5η θέση και η Ζαφείρα Νατάσα στην 9η θέση.
Στην κατηγορία των αγοριών οι αθλητές της Αναγέννησης πήραν τις θέσεις : (5ος ) Σώκος Λάμπρος , (6ος) Τασιούδης Θησέας, (7ος) Σώκος Γιάννης, (11ος) Γρηγορίου Αποστόλης και (12ος) Γρηγορίου Κων/νος.
Ο προπονητής του συλλόγου Ορκόπουλος Θανάσης και το Διοικητικό συμβούλιο συγχαίρουν τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθεια τους.

Με τιμή
Το Δ.Σ

Κρίμα για Λεβαδειακό το 2-2

Επιστροφή από την «κόλαση» για τον Πανιώνιο, που πέτυχε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις 2-2 τον Λεβαδειακό, «έσωσε» έναν πόντο που φαινόταν χαμένος. «Αυτοκτόνησαν» οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ και έχασαν μέσα από τα χέρια τους το «διπλό», που φαινόταν να τους προσφέρουν Ναπολεόνι και Μπάρκογλου.

Ο Μπάλαμπαν ξεκίνησε και ο Λάτκα ολοκλήρωσε μια μεγάλη ανατροπή για τους «κυανέρυθρους». Έπαιξαν… μονό Όσοι τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο στη Ν. Σμύρνη, σίγουρα μετά τη λήξη, «τσέκαραν» τις τηλεοράσεις τους. Μάταια. Η εμμονή των δεκτών να δείχνουν μόνο… από τη μια πλευρά του γηπέδου -αυτή που αμυνόταν ο Λεβαδειακός- δεν οφειλόταν σε κακή λειτουργία τους. Οφειλόταν στην… υπερσύγχρονη τακτική της ομάδας της Βοιωτίας, που έχοντας και τους έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, έκανε το παιχνίδι να φαίνεται σαν… «μονό». Έτσι, παρά το ότι οι Μπάλαμπαν και Εστογιανόφ είχαν «κέφια» και ο Μανιάτης δημιουργούσε «ρήγματα» από δεξιά, το αμυντικό «τείχος» των φιλοξενούμενων δεν απειλείτο ιδιαίτερα μέχρι το ημίωρο. Τα τελευταία 15 λεπτά, ωστόσο, οι παίκτες του Ερνάντεθ… τα χρειάστηκαν για τα καλά. Μάλλον θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Μουλόπουλου για το ότι μπόρεσαν να γλιτώσουν το «μοιραίο». Ο Έλληνας αμυντικός πήρε δύο φορές «την μπουκιά από το στόμα» των Κουμόρτζι και Μανιάτη και αποτέλεσε τον κύριο λόγο που οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τι έγινε, ρε παιδιά…
Όσο «παθητικά» τελείωσαν, όμως, το πρώτο ημίχρονο οι Βοιωτοί, άλλο τόσο δυναμικά επέστρεψαν από την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο κιόλας λεπτό του β’ μέρους έδειξαν διατεθειμένοι να… αγριέψουν. Κι αν ο Μπαλβορίν -σε μια «προειδοποίηση» των φιλοξενούμενων- έστειλε την μπάλα «στα πουλιά» σε τετ α τετ με τον Ανδριόλα, δεν έκανε το ίδιο, δέκα λεπτά αργότερα, ο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός έγινε η κατάληξη της εξαιρετικής αντεπίθεσης και αφού «χόρεψε» τον Κοντοέ, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το γκολ «άγχωσε» τον Πανιώνιο, που επιχείρησε «σπασμωδικά» να αντιδράσει, αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα.

Την «ατσουμπαλιά» αυτή των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός και είκοσι λεπτά αργότερα πετύχαινε με τον Μπάρκογλου το γκολ που φαινόταν να «κλειδώνει» ένα μεγάλο «διπλό» για τους παίκτες του Ερνάντεθ. Αμ δε… Οι γηπεδούχοι -κόντρα στην ψυχολογία τους- δεν παραιτήθηκαν και πέρασαν ξανά μαζικά στην επίθεση. Αν λοιπόν το γκολ του Μπάλαμπαν στο 87’ φάνταζε ως ο… επιθανάτιος ρόγχος των «κυανέρυθρων», πέντε μόλις λεπτά αργότερα εκείνοι… αναστήθηκαν. Ο Εστογιανόφ εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Λάτκα νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τις θεωρίες «πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή» στα… σκουπίδια. Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος (64’ Μπουβάλ), Νικολάου, Τζαβέλλας (29’ λ.τ. Κοντοές)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Eρνάντεθ): Μπλάζιτς (77’ λ.τ. Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες (88’ Ταραλίδης), Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (61’ Σερτζίνιο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός
www.sport-fm.gr

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αποκλείστηκε από τους 8 του Κυπέλλου ο Λεβαδειακός

Η Καβάλα επικράτησε με 4-2 του Λεβαδειακού στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ, ο Λεβαδειακός και η Καβάλα έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί πιο ικανή αποδείχθηκε η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη, που επικράτησε 4-2 στο γήπεδο της Λιβαδειάς και πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας.
Ήταν ένα ματς που στο μεγαλύτερο διάστημά του κύλησε χωρίς καλό ρυθμό και ευκαιρίες. Πάντως, οι γηπεδούχοι «αφυπνίστηκαν» μετά το 60΄, απείλησαν με κάποια σουτ του Ταραλίδη που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ, ενώ βρέθηκαν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Ντομπρασίνοβιτς στο 77΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Μία απόφαση που σίγουρα στοιχίζει πολλά στην Καβάλα, αφού ο αρχηγός της θα χάσει το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.
Χωρίς να αλλάξει τίποτα, ολοκληρώθηκαν τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και η παράταση, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Με τον Ιτάνζ να αποκρούει την εκτέλεση του Γκονζάλες και τον Σερζίνιο να «σημαδεύει» το δοκάρι, οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε δύο πέναλτι κι έτσι η Καβάλα επικράτησε 4-2, κατακτώντας την πρόκριση.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Μπλάζιτς, Κόλτζος, Χαλούλος (99΄ Μουλόπουλος), Αλεξίου, Σερζίνιο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Αμπουμπακάρι, Γκονσάλες, Μπεγκόνια, Μπαλβορίν
ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίτσεβιτς, Σιόντης, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Σμολάρεκ (55΄ Ονουάτσι), Μεντί, Σόσιν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Νίκη οι άντρες στο χάντμπολ και τα κορίτσια στο βόλει για την Αναγέννηση

Το Σάββατο στις 16:00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς η ομάδα μας αντιμετώπισε στην τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου την Φθία Λαμίας όπου και επικράτησε με σκορ 21 – 19 ( Ημ. 11-11 ). Η αναμέτρηση ήταν μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων με αρκετά κλειστές άμυνες και παρατηρώντας την διακύμανση του σκορ ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπυ. Στα τελευταία δύο λεπτά η ομάδα μας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων όπου και την κράτησε μέχρι το διαιτητικό δίδυμο να σφυρίξει την λήξη . Έτσι μετά την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου η ομάδα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Β΄ Εθνική πίσω απο τον Έσπερο Λαμίας.
Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Ορκόπουλο Θάνο και τους Δελή Βαγγέλη (5 γκολ), Παλιούρα Άγγελο ( 3 γκολ),Γεωργόπουλο Θωμά ( 2 γκολ), Αγνιάδη Γιάννη Αποστόλου Χρήστο, Ρούντα Κώστα ( 4 γκόλ ), Μήχα Δημήτρη ( 4 γκολ), Παπαλαμπρόπουλο Λάμπρο , Βαγιάννη Στέφανο,Γεωργόπουλο Θάνο (1 γκολ), Μπαλά Σωτήρη (1 γκολ), Μακρή Γιώργο (1 γκολ).
Το Σάββατο στις 20:00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς η ομάδα κορασίδων στο Volley αντιμετώπισε την ομάδα του Γ.Σ Αντίκυρας όπου και επικράτησε με σκορ 3 - 0 σετ ( 25 -17, 25-10, 25-10 ).
Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τις αθλήτριες Καρβούνη Άννα Μαρία, Τριανταφύλλου Κάτια, Ρεμπάπη Σοφία, Φλώρου Ιωάννα, Ορκοπούλου Κορίνα, Παπαγεωργίου Αγγελική, Κοντελέ Νικολέττα, Πασσά Ανθίππη, Κωτσαλά Έλενα, Κατσαλίγκου Ελευθερία, Τσαμπά Σταματία, Δημητρέλου Ελένη.

Με τιμή

Το Δ.Σ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Για Μπλάζιτς κινείται ο Ηρακλής

Κίνηση για την απόκτηση του Σέρτζιαν Μπλάζιτς φαίνεται να έχουν κάνει οι άνθρωποι του Ηρακλή, προκειμένου να καλυφτεί το κενό του Βόιτσεκ Κοβαλέφσκι, ο οποίος πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από τον «Γηραιό»...Παρελθόν θα αποτελέσει ο Πολωνός γκολκίπερ Βόιτσεκ Κοβαλέφσκι όπως όλα δείχνουν από τον Ηρακλή, αφού πριν από μερικές ημέρες έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ και ζητούσε να του καταβληθούν τα χρήματα που του οφείλονται. Με αυτή την κίνηση του ο ποδοσφαιριστής έθεσε ουσιαστικά εαυτό εκτός ομάδας, ενώ και οι ιθύνοντες του «Γηραιού» σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η θέση του νο1 στον Ηρακλή όμως δεν θα μείνει για καιρό ...ορφανή, αφού πρώτη επιλογή των ανθρώπων του Ηρακλή είναι ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Σέρτζιαν Μπλάζιτς του Λεβαδειακού, ο οποίος είναι μία πολύ καλή περίπτωση για τα γκολποστ του «Ήρα», καθώς δεν αγωνίζεται στον σύλλογο της Βοιωτίας επειδή δεν επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «πρασίνους». Οι πληροφορίες πάντως, κάνουν λόγο για πρόταση του Ηρακλή στον 27χρονο τερματοφύλακα και στο άμεσο μέλλον αναμένονται εξελίξεις.Παράλληλα, παρελθόν από τους «κυανόλευκους» θα αποτελέσει και ο Σέρζ Ντιέ, του οποίου το θέμα «κολλάει» στο ποσό της αποζημίωσης του. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν στον Αφρικανό 105.000 ευρώ, αλλα εκείνος ζητάει περισσότερα.
http://www.gazzetta.gr/

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Πήρε το 2-2 στην Καβάλα ο Λεβαδειακός

Με το... αριστερό μπήκαν στο 2010 Καβάλα και Λεβαδειακός, μένοντας στο 2-2 στο μεταξύ τους παιχνίδια για την πρεμιέρα του β' γύρου της Σούπερ Λίγκ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να κλειδώσουν τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν ακόμα και με το τρίποντο, από τη στιγμή που ισοφάρισαν (δις). Πέναλτι σε ανατροπή του Σόσιν από τον Μπεκόνια, ζητούν στην εκπνοή οι «αργοναύτες».

Η Καβάλα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση 25 λεπτών με τον Ονουάτσι και χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη. Μία από αυτές μάλιστα, με μοιραίο τον σκόρερ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως από αυτές που δεν χάνονται, σε ιδιαίτερα κομβικό χρονικό σημείο μάλιστα, όπως είναι το 40ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός από την άλλη, απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ, είχε όμως και δύο σημαντικές στιγμές που δεν εκμεταλλεύτηκε, όταν ο Ναπολεόνι βρέθηκε απέναντι στον Κάλατς, αλλά νικήθηκε από τον αυστραλό. Και οι δύο περιπτώσεις, ήταν περισσότερο απόρροια ατομικών εμπνεύσεων του Ιταλού άσου, παρά αποτέλεσμα συνδυασμού ανάπτυξης της ομάδας της Βοιωτίας. Το έκανε ντέρμπι


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Καβάλα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο για το 2010, ο Λεβαδειακός αναθάρρησε και αφού οι «αργοναύτες» δεν κλείδωναν το ματς, το γύρισε. Αρχικά ο Μπαλβορίν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων, φέρνοντας το ματς στα ίσια και στη συνέχεια ο Ναπολεόνι έγραψε το 2-2 και ενώ προηγουμένως η Καβάλα είχε πάρει εκ νέου προβάδισμα και πάλι με τον Ονουάτσι. Ο παλιός είναι αλλιώς

Και μπορεί για τις δύο ομάδες τα βαριά χαρτιά να ήταν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ωστόσο οι παλιοί ήταν αυτοί που τράβηξαν το κουπί. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε τόσο ο Λούκας Σόσιν, όσο και ο... πολύς Έμπι Σμόλαρεκ, η σταθερή αξία όμως ήταν και πάλι ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι με τα δύο γκολ του. Ο πρώτος πάντως διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Μπεκόνια, στην εκπνοή. Οσο για τον Λεβαδειακό; Ο Νάτσο Γκονζάλες έδειξε κάποια από τα καλά του στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν ήταν όμως αρκετά για να τον κρατήσουν στο παιχνίδι για περισσότερα από 69 λεπτά.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' Ο Ναπολεόνι μπαίνει από δεξιά στην περιοχή της Καβάλας, αλλά το σουτ που επιχειρεί μπλοκάρεται από τον Κάλατς.
10' Δυνατό σουτ του Παβίσεβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και ο Στρατηλάτης την διώχνει σε κόρνερ με το γόνατο...
12' Σουτ του Ιωάννου έξω από την περιοχή, ο Στρατηλάτης μαζεύει εύκολα την μπάλα.
18' Τραγικό λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο Ονουάτσι παίρνει την μπάλα, αλλά ο Στρατηλάτης διώχνει με τα πόδια, λίγο πριν ο Νιγηριανός προλάβει να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή.
22' Ο Ναπολεόνι «κατεβάζει» εξαιρετικά την μπάλα, αποφεύγει τον Οικονόμου, αλλά ο Κάλατς καλά τοποθετημένος αποκρούει με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ιταλού.
23' Δυνατό σουτ του Ταραλίδη μπροστά από πολλά σώματα, ο Κάλατς έπεσε και έδιωξε με τις γροθιές.
25' ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα από δεξιά για την Καβάλα, ο Ρινκόν στο δεύτερο δοκάρι, γύρισε με το κεφάλι στον Ονουάτσι, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε σε πόδια αμυντικού.
33' Φάουλ - «βολίδα» του Ταραλίδη από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κάλατς.
36' Σουτ του Μπάρκογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κάλατς.
41' Μοναδική ευκαιρία για την Καβάλα. Ο Σιόντης άνοιξε στον Ιωάννου, ο οποίος με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ονουάτσι μέσα στην μικρή περιοχή αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πάνω στον Στρατηλάτη που πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του απο ακόμη ένα γκολ.
54' ΓΚΟΛ 1-1: Κόρνερ από τον Ταραλίδη από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους τους παίκτες της μικρής περιοχής και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπαλβορίν με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.
66' ΓΚΟΛ 2-1: Πολλά σώματα έξω από την περιοχή του Λεβαδιακού, η μπάλα έφτασε στον Ονουάτσι, ο οποίος πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.
71' ΓΚΟΛ 2-2: Σέντρα του Κόλτζου από αριστερά, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους τους αμυντικούς και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ναπολεόνι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
87' ΔΟΚΑΡΙ για τον Λεβαδειακό. Δυνατό σουτ του Ταραλίδη από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Καλατς και πέρασε άουτ.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr