Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Χάλκινος ο Σπύρος Λεμπέσης στο Κάουνας

Με το χάλκινο μετάλλιο στις… αποσκευές του θα επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου αθλητών κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας ο Σπύρος Λεμπέσης.
Ο έλληνας ακοντιστής στη σημερινή τρίτη ημέρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ με βολές πρώτα στα 79.03 και μετά στα 79.37, η οποία άλλωστε του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ο Λεμπέσης, εκτός από την επιτυχία του, αναφέρθηκε και στις άθλιες συνθήκες που κάνει προπόνηση στη Λειβαδιά από όπου κατάγεται.
«Η επιτυχία ανήκει στην προσπάθεια που κάνουμε με τον προπονητή μου με πολλές δυσκολίες και με μηδαμινή βοήθεια. Στην προπόνηση που έχω με εμπόδια χρησιμοποιούμε σχολικές καρέκλες, ενώ συχνά κινδυνεύω από τραυματισμούς λόγω του άσχημου αγωνιστικού γηπέδου. Ευχαριστώ την ομοσπονδία, τον πρόεδρο και τον αρχιπροπονητή για την εμπιστοσύνη, αλλά και όλη την ελληνική αποστολή που με ενίσχυσαν ψυχολογικά στον αγώνα». Από εκεί και πέρα ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με χρόνο 1:25:06 «έσπασε» το πανελλήνιο ρεκόρ και τερμάτισε έκτος στα 20 χιλιόμετρα βάδην.
www.zougla.gr