Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Με 2-1 κέρδισε στη Λάρισα ο Λεβαδειακός

Στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν ο Λεβαδειακός, ύστερα από τρία συναπτά έτη παρουσίας του στην Σούπερ Λίγκα. Οι Βοιωτοί αν και νίκησαν 2-1 τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ» αποχαιρέτησαν την κατηγορία, εξαιτίας της νίκης με σκορ 4-2 της SKODA Ξάνθης επί του Ηρακλή. Για τους φιλοξενούμενους είχε ανοίξει το σκορ ο Σερζίνιο (23’), με τον Κυριακίδη (58’) να ισοφαρίζει και τον Αγκάλι (84’) να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Το ματς:
Με πολλούς νέους παίκτες και σε διάταξη 4-4-1-1 παρατάχθηκε η Λάρισα στον αγώνα της κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Δημήτρης Φαράντος από την πλευρά του επέλεξε ένα επιθετικό 4-2-3-1 αφού ήθελε μόνο τη νίκη από τον συγκεκριμένο αγώνα. Πιο δυνατά και με στόχο ένα γρήγορο γκολ ώστε να πάρει προβάδισμα σωτηρίας και να μεταφέρει παράλληλα το άγχος για την παραμονή στην SKODA Ξάνθη ήθελε ο Λεβαδειακός.

Τα νέα ωστόσο από το «Καυτανζόγλειο» δεν ήταν ενθαρρυντικά αφού από το 5’ οι Ακρίτες προηγούνταν. Το γεγονός αυτό απόσυντόνισε κάπως τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε δύο φάσεις κινδύνεψαν με γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 6’ κατέληξε στο δοκάρι του Βαγιέχο, ενώ το σουτ του Ααράμπ δύο λεπτά αργότερα πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Φαράντου συνήλθαν από το σοκ του γκολ της Ξάνθης και πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης, πιέζοντας και πάλι για κάποιο τέρμα. Στο 16’ ο Μπάρκογλου έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 όταν φάτσα με τον Σωτηρίου σούταρε ψηλά άουτ.

Το ίδιο… λάθος δεν έκανε όμως ο Σερζίνιο στο 23’, όταν ύστερα από κάθετη πάσα του Μασάδο, μπήκε στην περιοχή των «βυσσινί» και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 0-1. Μετά το γκολ αυτό ο ρυθμός «έπεσε» με τη Λάρισα να αρχίζει να παίρνει κάποια μέτρα στον αγώνα. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν δημιουργήθηκαν κάποιες φάσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ. Με εντελώς διαφορετική νοοτροπία μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες των δύο ομάδων.

Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζοντας το 2-0 από το «Καυτανζόγλειο» έπαιζαν μουδιασμένα, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι «βυσσινί» ισοφαρίζοντας με σουτ του Κυριακίδη στο 58’. Τα «καλά» νέα από τη Θεσσαλονίκη (ισοφάρισε 2-2) έβαλαν «φτερά» στα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν φάσεις για να προηγηθούν και πάλι. Ο Δημήτρης Φαράντος σταμάτησε να πληροφορεί τους παίκτες του για τα τεκταινόμενα στο άλλο ματς, κάτι που τους έδωσε κίνητρο και πήραν τελικά τη νίκη χάρη στο γκολ του Αγκάλι στο 84’ με κεφαλιά Δείτε το φιλμ του αγώνα
Oι συνθέσεις:
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς (79' Πούρι), Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (76' Τουάμα), Σιατραβάνης (46' Κουζέν), Αμπουχατζίρα Στον πάγκο: Βιέρα, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο, Μελίσσης ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης (76' Σόλα), Ζερζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (84' Βασιλείου), Αγκάλι (85' Αλεξίου) Στον πάγκο: Μπλάζιτς, Μαρτορέλ, Μαχαίρας, Σιστόν ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Θεσσαλονίκης)-Γούκος (Ηπείρου) Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου