Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ο Κωνσταντόπουλος νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού

http://www.zougla.gr/
Νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού προτάθηκε για τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο των «πράσινων», από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Να σημειώσουμε ότι ο 68χρονος δικηγόρος αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή το 2004. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις παρουσιάστηκε… ενωτικός, μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το ρόλο που διαδραματίζει στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία.



«Στο Δ.Σ. εξέφρασα τις απόψεις που διακατέχουν όλους τους μετόχους και όλους τους συμβούλους. Για μένα η εκτίμηση και η επιλογή στο πρόσωπό μου είναι δέσμευση ευθύνης και προσφοράς. Το ποδόσφαιρο αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και ως τέτοιο κομμάτι βρίσκεται σε αλληλοεπίδραση με όλες τις πλευρές της χώρας. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου όλα πλέον πρέπει να αλλάξουν, η εξυγίανση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου είναι συμβολή στη γενικότερη αναδημιουργία της χώρας και έτσι εκλαμβάνω την πρόταση. Και η πρόταση έχει αυτό ακριβώς το νόημα και αποτελεί αυτή τη δέσμευση», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και συνέχισε: «Στον Παναθηναϊκό κανείς δεν περισσεύει. Η συλλογικότητα και η ενότητα είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε όλους τους τομείς. Με ιδιαίτερη συναίσθηση ευθύνης θέλω να διατυπώσω την άποψη ότι οι επιτυχίες που είχε ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο και σε αθλητικό επίπεδο πρέπει να συνεχιστούν με συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Εγώ είμαι στη διάθεση όλων με καθημερινή συμβολή. Ο Παναθηναϊκός είναι το σωματείο που θα κάνει τη διαφορά παντού. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να βλέπουν και να χαίρονται μια τέτοια ομάδα».



Παράλληλα ανέφερε: «Θα επιδιώξω να μιλήσω με όλους τους μετόχους, να ακούσω προτάσεις και να ακούσω ιδέες, ακόμη και ανησυχίες και προβληματισμούς. Να υπάρξει σύνθεση απόψεων, δημιουργική σύνθεση. Αρκεί να είναι με ειλικρίνεια και διαφάνεια».Τόνισε ότι από μικρό παιδί υποστήριζε τον Παναθηναϊκό και απάντησε στην ερώτηση για το χρόνο που χρειάζεται να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα: «Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και υπολογίζω ότι θα είναι όσο το δυνατόν συντομότερος, χάρη στους άξιους συνεργάτες, που είναι έτοιμοι για όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν».Για τους φίλους της ομάδας είπε: «Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν μια ομάδα με κύρος που να εμπνέει τον σεβασμό και να δίνει τη χαρά ενός αξιοκρατικού ποδοσφαίρου και αξιόπιστου και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλουμε».



Σε ότι αφορά το γηπεδικό δήλωσε: «Έχει φτάσει σε ώριμο σημείο, όπου όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».Έκλεισε λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να τα αξιοποιήσει».Από την πλευρά του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε: «Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Επανέρχομαι στο διοικητικό συμβούλιο γιατί πιστεύω ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι μέτοχοι με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού».Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναμένεται να είναι ο νέος γενικός αρχηγός της ομάδας.