Σάββατο 31 Μαΐου 2008

"Ολα μπορούν να συμβούν", λέει ο Ρεχάγκελ

Πηγή: http://www.in.gr/
Δηλώσεις του Οτο Ρεχάγκελ σχετικά με τις φιλοδοξίες της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2008, φιλοξενεί το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (ANSA). Ο Γερμανός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος για τις υψηλές βλέψεις της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους ταπεινούς. Γιατί να κρυφτούμε; Μας ξέρουν όλοι και σίγουρα δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».

Μάλιστα, ο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε την Παρασκευή (30/5) από τον Δήμαρχο του Όφενμπαχ, Χορστ Σνάιντερ, αφού ο Γερμανός έχει παίξει στο παρελθόν στην τοπική ομάδα «Κίκερς Όφενμπαχ». Ο «Ότο» μιλώντας με τον Δήμαρχο του τόνισε ότι: «Οι Έλληνες είναι των άκρων. Μετά την ήττα μας με 4-1 από την Τουρκία είχε έρθει η καταστροφή και μετά τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη όλοι πανηγύριζαν», όσο για το αν θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει στον τελικό και να παίξει με αντίπαλο τη Γερμανία, απάντησε: «Όλα μπορούν να συμβούν"
Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής στη Φρανκφούρτη, με τον Τραϊανό Δέλλα να δηλώνει στους εκπροσώπους του Τύπου πως «Το μόνο που μας φοβίζει είναι ο κακός μας εαυτός. Ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε και τι δυνατότητες έχουμε. »Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σουηδία, το οποίο και θα κρίνει πολλά. Προχωράμε βήμα-βήμα και βλέπουμε», ανέφερε ο «Κολοσσός», ενώ σχολιάζοντας την πιθανή απουσία του Ιμπραΐμοβιτς από το ματς με τη Σουηδία, είπε: «Είναι πραγματικά σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά εμείς πάντα κοιτάμε το σύνολο, όχι τα πρόσωπα».

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ρεχάγκελ είδε με ευχαρίστηση τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει κανονικά μέρος στην προπόνηση και πλέον ο Γερμανός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για το φιλικό «πρόβα τζενεράλε» με την Αρμενία την Κυριακή (1/6, 21:15). Στο περιθώριο της προπόνησης οι διεθνείς ενημερώθηκαν από αρμόδιο κλιμάκιο της UEFA για για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας είχαν σήμερα οι διεθνείς, ενώ έγινε αναφορά στα θέματα συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Επιπλέον, η UEFA γνωστοποίησε ότι επί αυστριακού εδάφους θα γίνουν τρεις ανοιχτές προπονήσεις για τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Τέλος, οι διεθνείς συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, το θέμα του πριμ σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι παίκτες ζήτησαν 150.000 ευρώ έκαστος με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ. Το όλο θέμα αναμένεται να διευθετηθεί εντός των ημερών και αφού βέβαια πρώτα ενημερωθεί και ο Βασίλης Γκαγκάτσης.