Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Λεβαδειακό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού και χάρη στο τέρμα του Μπελούτσι (28’) πήρε τη νίκη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (1-0). Οι παίκτες του Βαλβέρδε ρίσκαραν να αγωνιστούν με… σβηστές μηχανές, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν στοίχησε. Επιμονή στην αμυντική τους τακτική παρουσίασαν οι «πράσινοι», παρά το εις βάρος τους σκορ.

Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» αποσπάστηκαν έξι βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Το ματς: Μπορεί να αποδοκιμάστηκε σε μερικές φάσεις από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και να προκάλεσε την οργή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά κατά το ήμισυ το γκολ του ανήκει. Ο Σεμπάστιαν Λέτο συνέχισε να επιδεικνύει τον γνωστό του ατομισμό, σε στιγμές που κάλλιστα θα μπορούσε να ωφελήσει την ομάδα του. Στη φάση του 1-0, όμως, ο Αργεντινός έκανε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπελούτσι, έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ… έλυσε το γόρδιο δεσμό (28’).

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Λεβαδειακού. Οι πέντε αμυντικοί και το «σφιχτό» κέντρο που παρέταξε ο Βούκοτιτς έμοιαζε άκαμπτο απ’το πρέσινγκ των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα που ανάγκασε τους παίκτες του Βαλβέρδε να επιδιώκουν με βαθιές μπαλιές να ανοίξουν χώρους… Μάταια όμως, μια και ως το 1-0 ο Καρακώστας περνούσε εύκολο απόγευμα. Από το τέρμα και μετά άπαντες θα περίμεναν πιο ανοιχτό παιχνίδι. Πλέον ο βαθμός της ισοπαλίας για τους «πράσινους» δεν μπορούσε να κερδιθεί με την άμυνα και αναγκαστικά έπρεπε να βγουν στην αντεπίθεση…

Αντ’ αυτού μάλιστα, η ομάδα της Βοιωτίας έμενε αδικαιολόγητα οπισθοχώρημένη… Προσπάθειες να εκδηλώσουν αντεπιθέσεις και να αναζητήσουν την ισοφάριση δεν έγιναν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους… Φυσικά αυτό ευνόησε τον Ολυμπιακό, που στα τελευταία λεπτά έδειξε χαλαρότητα και ηρεμία στο παιχνίδι του. Στην επανάληψη, οι πρωταθλητές μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» από νωρίς τη νίκη. Με αντεπιθέσεις διαρκείας, η πλειονότητα των οποίων εκδηλώνονταν από τα άκρα, η εστία του Καρακώστα αντιμετώπισε προβλήματα.

Ήταν εμφανές πως ο Βαλβέρδε είχε δώσει εντολή για πίεση ψηλά και γρήγορες κινήσεις. Ο Κοβάσεβιτς εφάρμοσε πλήρως τις οδηγίες του προπονητή του και με συνεχείς μετατοπίσεις εντός της περιοχής του Λεβαδειακού έπαιρνε μπάλες, κάτι που στο πρώτο μέρος ήταν δύσκολο να συμβεί. Από τη μεριά τους οι «πράσινοι» συνέχισαν την αδικαιολόγητη αμυντική τους τακτική… Βέβαια δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, μια και μέχρι το 65’ ο αντίπαλος πίεζε ασφυκτικά… Μοναχά κάποια ολιγόλεπτα ξεσπάσματα ευνόησαν στο να βγουν στην κόντρα, αλλά και εκεί τους έλειπε η τελική προσπάθεια.

Μάλιστα για περίπου ένα δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν όμορφο ποδόσφαιρο, με φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πιο κοντά στο γκολ όμως έφτασε ο Ολυμπιακός. Ειδικά στη κεφαλιά του Όσκαρ προ κενής εστίας αποτέλεσε την πιο αξιόλογη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου… Ακολούθησαν δυο καλές φάσεις με τον Μήτρογλου, αλλά τίποτα. Το σκορ δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια άνετη νίκη, χωρίς πολύ κόπο… Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Πάντος, Μενδρινός, Ντουντού, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι (75' Όσκαρ), Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς (70' Μήτρογλου)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Εμεράν, Τζωρμπατζάκης (75' Κόλτζος), Τριποτσέρης, Παστός, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Γκεοργκίεφ (58' Κατσικογιάννης), Λεονάρντο (46' Μπασαλά Τουρέ), Κιάσσος, Ντιμπαλά
www.sport-fm.gr
Παναγιώτης Σεμερτζίδης