Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Δύο γκολ ο Λεονάρντο, 2-0 ο Λεβαδειακός

Σημαντική νίκη που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Λιβαδειάς φιλοξένησε για την 14η αγωνιστική τον Πανθρακικό, τον οποίο και νίκησε με 2-0, με το τρίποντο να τον βοηθάει να κάνει τεράστιο άλμα στον βαθμολογικό πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Λεονάρντο, που σημείωσε και τα δυο τέρματα της ομάδας του (71’, 83’), ενώ είχε και ένα δοκάρι (80’). Χωρίς κάποια μεγάλη φάση τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Λεβαδειακός και Πανθρακικός έμειναν στο απόλυτο μηδέν, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται λίγο καλύτεροι από τους αντιπάλου τους αλλά να μην μπορούν σε κανένα σημείο να μετατρέψουν σε γκολ την υπεροχή τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά, με τον Λεβαδειακό να έχει δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αλλά ούτε ο Ντιμπαλά αρχικά ούτε ο Μπούσι στη συνέχεια κατάφεραν να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους. Επόμενη αξιοσημείωτη φάση έγινε μόλις στο 34’, όταν ο Λεονάρντο δοκίμασε να απειλήσει με στημένη μπάλα, αλλά το φάουλ του πέρασε λίγο έξω. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς άλλες συγκινήσεις. Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια με τη λήξη του πρώτου.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αναιμικά, μέχρι που ο Βούκοτιτς είχε την φαεινή ιδέα να ρίξει τον Βασιλείου στον αγώνα. Ο νεαρός επιθετικός κατάφερε να δώσει πνοή στην ομάδα και είναι ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε η φάση στην οποία ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο 17χρονος «έσπασε» την μπάλα στον Ντιμπαλά, αυτός ανενόχλητος σημάδεψε και έβγαλε τη σέντρα στον Λεονάρντο, ο οποίος με κεφαλιά έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος μέσος έβαλε και το δεύτερο γκολ 11 λεπτά μετά το 1-0, αφού πρώτα λίγο νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι του Βρονταρά. Το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων στο 82’ έδειχνε να «κλειδώνει» το ματς, όπως και έγινε, αφού δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Το φιλμ του αγώνα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Εμεράν, Τριποτσέρης, Ζησόπουλος, Τζορμπατζάκης, Ανδράλας (69' Καψής), Γκεοργκίεφ (46' Μπασαλά), Κιάσσος, Λεονάρντο, Μπούσι (66' Βασιλείου), Ντιμπαλά
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Ζαπρόπουλος (44' Αγγελόπουλος), Ρομπίνιο, Ριέρα, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Ενρίκες (60' Γήττας), Ολίσε, Βελάσκο, Κωνσταντινίδης (77' Βιντάλ), Ντιαλό Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός