Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Πικρή ήττα στο 93' για Λεβαδειακό

Ο κορυφαίος παίκτης της Λάρισας, Φακούντο Πάρα, λύτρωσε τους «βυσσινί» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά, χαρίζοντας στην ομάδα του μια σημαντική νίκη με 2-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 49’ μετά από ατομική προσπάθεια και έξοχο πλασέ του Λεονάρντο.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 74’ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Βενετίδη. Το γκολ του Πάρα χάρισε στη Λάρισα μια δύσκολη νίκη που, πλέον, βρίσκει τους Θεσσαλούς πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Το ματς: Με διάθεση να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Αλκαζάρ αμφότερες οι δύο ομάδες.

Οι δύο αντίπαλοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν το «πάνω χέρι», μετά το πέρας του πρώτου, αναγνωριστικού, 10λεπτου. Το δίδυμο Τζορμπατζάκης-Πάρα, φαίνεται πως είχε νικητή τον δεύτερο, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιθέσεις των γηπεδούχων να ξετυλίγονται από τη δεξιά τους πλευρά και στο 8’, μάλιστα, να διαμαρτύρονται δικαίως για λάθος του διαιτητή Τσιρτσώνη, όταν δεν καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του αμυντικού του Λεβαδειακού στον μέσο της Λάρισας.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες της ΑΕΛ κέρδιζαν κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν, κυρίως με επιθέσεις από τις πτέρυγες. Παρά την πίεση όμως, οι ευκαιρίες τους περιορίστηκαν σε δύο ισχυρές εκτελέσεις φάουλ του Ρομπέρ (18’ 35’) , που εξουδετέρωσε χωρίς πρόβλημα ο Μπλάζιτς. Κατά τ' άλλα, οι γηπεδούχοι φαινόταν πως είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στις τελικές τους πάσες, με συνέπεια ο μοναδικός προωθημένος της ομάδας, Ζουράφσκι, να είναι απομονωμένος.

Η εικόνα αυτή του αγώνα κράτησε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Λεβαδειακός με την έναρξη, σχεδόν, του δευτέρου ημιχρόνου καθώς άνοιξε το σκορ με τον Λεονάρντο στο 49'. Ύστερα από απόκρουση της άμυνας, ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα από αριστερά, λίγο πιο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Βέμπερ στο ένας με έναν και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κοτσόλη, από θέση μέσα αριστερά. Ο Λεβαδειακός, ανοίγοντας το σκορ, «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ΑΕΛ, που μέχρι το 60’ έμοιαζαν σοκαρισμένοι. Η είσοδος του Γκουέλα σε συνδυασμό με τις βοήθειες που πρόσφερε ο Πάρα στον Ζουράφσκι συντέλεσαν, στη συνέχεια, στο αγωνιστικό ανέβασμα των Λαρισαίων. Στο 64’ η ΑΕΛ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο παιχνίδι, μετά από κεφαλιά του Πάρα την οποία εξουδετέρωσε ο Μπλάζιτς.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα δείχνοντας τα ρεφλέξ του ξανά, τρία λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ανδράλα να πιάσει καρφωτή κεφαλιά, με τον Μπλάζιτς, όμως, να διώχνει με δυσκολία. Την καλύτερη επέμβασή του, ο 26χρονος τερματοφύλακας, την πραγματοποίησε στο 69’, όταν σε τετ α τετ με τον Πάρα τον νίκησε κατά κράτος, παρά το γεγονός ότι ο μέσος των γηπεδούχων σούταρε πολύ δυνατά. Αφού δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από τρείς μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι παίκτες του Ουζουνίδη το έπραξαν από μια στημένη φάση. Στο 74' ο πολύ δραστήριος Γκουέλα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Στέλιος Βενετίδης ανέλαβε την εκτέλεσή του.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια για την ομάδα του. Η ισοφάριση έδωσε «φτερά» στο πόδια των Λαρισαίων που άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με σκοπό να κρατήσουν το 1-1. Η ΑΕΛ δεν είχε πει την τελευταία της «λέξη». Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουέλα από δεξιά, ο Πάρα με κοντινή κεφαλιά στο 93’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς και χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. Ήταν η μοναδική φάση του αγώνα στη οποία ο Μπλάζιτς στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του. Με τον τρόπο αυτό η ΑΕΛ πήρε μια πανάξια νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (51' Γκουέλα), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Ρομπέρ (60' Κυριάκος), Βέμπερ (68' Τσίγκας), Ζουράφσκι
Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Καψής, Τριποτσέρης, Τζορμπατζάκης (35' Κόλτζος), Ζησόπουλος, Ανδράλας, Μπασαλά, Λεονάρντο (73' Γκεοργκίεφ), Κιάσσος, Ντιμπαλά (66' Μπούσι) Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) Βοηθοί διαιτ.: Ακριβός/Γιανουγλίδης (Αθηνών)
Γήπεδο: Στάδιο Αλκαζάρ
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής