Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτη νίκη Λεβαδειακού 1-0 τον Πανιώνιο

Με σκόρερ τον Μπάρκογλου στο 71', ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, με 1-0 επί του Πανιωνίου στη Λιβαδειά για την 3η αγωνιστική. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχασε πέναλτι στο 69' με τον Ρεκόμπα, ενώ στο 85' «έχασε» και τον Κουμορτζί με 2η κίτρινη κάρτα.
Ο Πανιώνιος ήταν σαφώς πιο επιθετικός και μάλιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε και την πρώτη ευκαιρία με τον Σίμωση μόνο απέναντι στον Μπλάζιτς να μην μπορεί να τον νικήσει. Στο 14' ήταν ο Ρεκόμπα αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ, ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 18' το φαλτσαριστό σουτ που «έπιασε» ο Ουρουγουανός πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε κάποιες καλές προσπάθειες, όπως με τον Μπάρκογλου στο 29' και τον Ναπολεόνι στι 32', όμως πάλι ο Ρεκόμπα ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν στο 37' σούταρε από καλή θέση άουτ και στο 39', όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ζησόπουλο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μανιάτης σούταρε ψηλά άουτ.
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Λεβαδειακός έδειξε πιο έντονη επιθετική δραστηριότητα. Στο 47' με τον Σερτζίνιο, που μπήκε από αριστερά και σούταρε διαγώνια άουτ και στο 57' με τον Αγκάλι να ξεχύνεται μπροστά και τον Μπέλιτς να προλαβαίνει και να πέφτει στα πόδια του. Ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία ήταν του Πανιωνίου. Στο 69' ο Μασάδο ανέτρεψε τον Νικολάου, ο Γιάχος έδωσε πέναλτι, που εκτέλεσε ο Ρεκόμπα και απέκρουσε ο Μπλάζιτς.
Κι επειδή η μπάλα «τιμωρεί», δύο λεπτά αργότερα (71') ήρθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μουλόπουλος σέντραρε και ο Μπάρκογλου με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στην ομάδα του τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί το μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν η 2η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Κουμορτζί στο 85', αφήνοντας στο τέλος την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κόκκινες: 85' Κουμορτζί (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κόλτζος, Μασάδο, Μπράνκο - Σίμωσης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Κόλτζος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Σερτζίνιο (65' Μπούσι), Ζησόπουλος, Ταραλίδης, Μπράνκο, Μπάρκογλου (89' Κόλτσης), Αγκάλι, Ναπολεόνι (54' Πάουλο Κόστα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Κουμορτζί, Σίμωσης, Σιόβας, Αναστασόπουλος (76' Σκούφαλης), Νικολάου, Τζαβέλας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ