Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Χρυσή ισοπαλία 2-2 πήρε ο Εργοτέλης στη Λιβαδειά

Τα πάνω κάτω έφερε ο Εργοτέλης με τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 57΄ με δύο τέρματα του Μπάρκογλου (είχε σκοράρει αρχικά στο 18΄) κι ενώ έμεινε με 10 παίκτες από το 59΄ λόγω αποβολής του Σασιασβίλι, κατάφερε με δύο τέρματα των Χίμπλινγκερ (69΄) και Μπουντιμίρ (77΄) να πάρει τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας, στην αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο 15λεπτο, στη διάρκεια του οποίου ο Λεβαδειακός είχε την εδαφική υπεροχή χωρίς να ανησυχήσει καθόλου την εστία του Δασκαλάκη, ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Το σουτ του Κορδονούρη στο 17΄ απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Μπλάζιτς. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από σέντρα του Ναπολεόνι, ο Μπάρκογλου έπιασε το αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Δασκαλάκη και με αυτό τον τρόπο έγινε το 1-0.
Στο 25΄ από σέντρα του Μουλόπουλου, οι Μπάρκογλου και Αγκάλι βρέθηκαν μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να ακουμπήσουν τη μπάλα, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου το φάουλ του Τζούνιορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπλάζιτς.

Με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Στην πρώτη, η σέντρα σουτ του Μουλόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Ταραλίδη έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Η ανωτερότητα του Λεβαδειακού απέδωσε στο 57΄. Ο Μπάρκογλου βρέθηκε απέναντι από τον Δασκαλάκη και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη (2-0).
Παρά το γεγονός ότι οι Κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες από το 59΄ λόγω αποβολής του Σασιασβίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 69΄ ο Χίμπλινγκερ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Φραγκουλάκη μείωσε σε 2-1.
Η «ψυχρολουσία» στη Λιβαδειά ήρθε στο 77΄ με τον Μπουντιμίρ να «εκτελεί» τον Μπλάζιτς, μετά από σέντρα του Τσεσνάουσκις.
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθήνας)
Κίτρινες: Κόλτζος, Αγκάλι, Ταραλίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Μπούσι - Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι
Κόκκινες: 59΄ Σασιασβίλι
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μ. Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος (80΄ Μπαλβορίν), Μασάδο, Πάουλο Κόστα (65΄ Μπούσι), Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (74΄ Μαρτορέλ), Ζησόπουλος, Μπράνκο, Αγκάλι
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Μπέτο (55΄ Τσεσνάουσκις), Μπουντιμίρ, Βίσιο, Ρομάνο, Ρουμπάκης, Λεάλ, Κορδονούρης (55΄ Φραγκουλάκης).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ