Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Κακός ο Λεβαδειακός έχασε 2-1 στην Τρίπολη

Με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να σκοράρει σε τέταρτο συνεχόμενο ματς, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Βοιωτίας προηγήθηκε με τον Ναπολεόνι στο 60΄, αλλά μέσα σε 20 λεπτά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με δύο γκολ, αρχικά με τον Μπαστία στο 66΄ και στο 80΄ με τον Τσέζαρεκ. Η ομάδα του Γκόμες παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα (3 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ αποτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο του Λεβαδειακού.
Το πρώτο μέρος δεν είχε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη στην τελική μεταβίβαση, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση. Ο Λεβαδειακός χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο είχε τον έλεγχο του ματς, πιο καλή ανάπτυξη, αλλά δεν ανησύχησε καθόλου τον Ντεγκρά.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 50ο λεπτό με τον Τσέζαρεκ να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μπλάζιτς δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε. Σε μία ξαφνική του αντεπίθεση στο 60ο λεπτό ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Ο Μπάρκογλου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναπολεόνι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά (0-1).
Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν άμεση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βίλτσες στο 66ο λεπτό ο Μπαστία με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε σημαντική ώθηση στους παίκτες του Γκόμες, που στο 80ο λεπτό έφτασαν στην πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ντάνιελ Τσέζαρεκ με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπλάζιτς και με το γκολ αυτό ο Αστέρας έφτασε στη μεγάλη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη.
Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Βίλτσες, Αργυρόπουλος - Μπράνκο, Ναπολεόνι, Μπούσι, Αγκάλι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Γκόμες): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρέρα (57΄ Ουντότζι), Τσέζαρεκ (87΄ Μπαρτολίνι), Εντερ (71΄ Εστέβες), Βίλτσες.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερντάντεθ): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Πάουλο Κόστα (69΄ Μπαλβορίν), Ζησόπουλος, Μπράνκο (84΄ Μπούσι), Αγκάλι, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ