Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Περίπατος στη λάσπη, 3-0 ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα του Λεβαδειακού, του οποίου και επικράτησε με το τελικό 3-0, στο πλαίσιο της 22ης "στροφής" του πρωταθλήματος της Σούπερ Λϊγκας. Οι Κονσεϊσάο (9’), Σορλέν (51’) και Ίβιτς (58’, πεν.) ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι υποχρέωσαν την ομάδα της Λιβαδειάς στη δεύτερη, μόλις, ήττα στο «σπίτι» της. Ντεμπούτο πραγματοποίησαν, από πλευράς γηπεδούχων, οι Ναπολεόνι και Πιέτσνιακ, όπως και ο Λάμπρος Χούτος για τους φιλοξενούμενους. Ένα δαιμονιώδες 15λεπτο-20λεπτο στην αρχή του αγώνα ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να πάρει το προβάδισμα και να καταφέρει να αγχώσει τους αντιπάλους του.

Το γκολ του Κονσεϊσάο στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από το λάθος του Καρακώστα, έδωσε φτερά για ένα μικρό χρονικό διάστημα στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», οι οποίοι μέχρι το 20’ πίεζαν συνεχώς και δημιούργησαν ακόμα μια κλασική ευκαιρία για γκολ. Μέχρι αυτό το λεπτό οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Σάντος, όμως στη συνέχεια κατάφεραν να βρουν τις απαντήσεις που ζητούσαν, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος μέσος προσπάθησε κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσει την εστία του Χαλκιά, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκει στον Σορλέν, ο οποίος δεν μπόρεσε μέσα από την μεγάλη περιοχή να παραβιάσει την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Καρακώστα. Όσο δυνατά μπήκε στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Σάντος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 51’, με τον Σορλέν να είναι ο τελικός αποδέκτης της υποδειγματικής αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων και με δύσκολο σουτ από αριστερά να παραβιάζει εκ νέου την εστία του Καρακώστα. Το ματς άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου για τον ΠΑΟΚ 7 λεπτά αργότερα, όταν ο Ίβιτς ευστόχησε στο πέναλτι που υπέπεσε ο Μασάδο. Μετά το 0-3 το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες επιθετικές προσπάθειες μετά την είσοδο των νέων αποκτημάτων, Ναπολεόνι και Πιέτσνιακ, κυρίως με μακρινά σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ουσιαστικά τον Χαλκιά. Το «βάπτισμα του πυρός» πήρε και ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, πέρασε στο γήπεδο στη θέση του Μουσλίμοβιτς.
Το φιλμ του αγώνα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Έμεραν, Καψής, Μασάδο (76' Κατσικογιάννης), Κόλτζος, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Κιάσσος (56' Ναπολεόνι), Λεονάρντο, Ντιμπαλά, Μπούσι (61' Πιέτσνιακ)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς (78' Μπαλάφας), Μουσλίμοβιτς (88' Χούτος), Μαλεζάς, Σορλέν (90' Βιεϊρίνια), Βερόν
Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός