Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Εχασε το ματς και το πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός στις Σέρρες

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός, στη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη κατηγορία, επί του Λεβαδειακού με 1-0, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μιλένκοβιτς στο 67ο λεπτό, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Ο Λεβαδειακός από το 33' μετά την αποβολή του Ντιμπαλά, μ' απευθείας κόκκινη κάρτα, και η ομάδα των Σερρών από το 63', λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του διαιτητή Κάκκου στον Παπάζογλου.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς... Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν περισσότερο στην μάχη για την επικράτηση στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ελάχιστες φάσεις δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες. Στο 33ο λεπτό η ομάδα των Σερρών απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ντιμπαλά, για χτύπημα εκτός φάσης στον Σιάκκα.

Ο Πανσερραϊκός, λοιπόν, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπλάζιτς. Στο 38' έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό, με τον Μπλάζιτς να διώχνει ενστικτωδώς της κεφαλιά του Αμπουμπακαρί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Λεβαδειακού. Στο 63', πάντως, χάθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα των Σερραίων, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παπάζογλου. Το παιχνίδι έδειχνε να ισορροπεί, αλλά στο 68ο λεπτό ο Πανσερραϊκός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με δυνατή κεφαλιά του Μιλένκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 69' έχασαν μια καλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο Ναπολεόνι έκανε το σουτ από τα αριστερά, η μπάλα είχε τροχιά προς τα δίχτυα αλλά ο Αουρέλιο απομάκρυνε προτού αυτή καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Ο Πανσερραϊκός απάντησε στην ευκαιρία της Λιβαδειάς στο 76ο λεπτό. Τότε, μετά από λάθος των παικτών του Λεβαδειακού, ο Τάντιτς επιχείρησε το σουτ, ο Μπλάζιτς απομάκρυνε. Στην επαναφορά η μπάλα κατέληξε ξανά στον Τάντιτς αλλά από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο διαιτητής Κάκκος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντιμπαλά, Τριποτσέρη, Ανδράλα, Αμπουμπακαρί και Πιέτσνιακ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κηπουρός, Καλλιμάνης, Αουρέλιο, Σιάκκας, Τάντιτς (77' Μούταβντιτς), Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Παπάζογλου, Αμπουμπακαρί, Μπουλέ, Τσεχ (57' Γκούρτσας).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Τριποτσέρης, Έμεραν, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας (82' Λέτινεν), Πιέτσνιακ (74' Μπούσι), Κιάσσος (59' Ναπολεόνε), Ντιμπαλά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ