Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Εύκολα η Ξάνθη 4-0 τον Λεβαδειακό

Την πρώτη νίκη μετά από 12 αγωνιστικές πέτυχε σήμερα η Ξάνθη, καθώς επιβλήθηκε στα Πηγάδια με 4-0 του Λεβαδειακού, σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Στο ντεμπούτο του ο Ντόσεκ πέτυχε «χατ-τρικ» (39', 74', 84'), ενώ το σκορ άνοιξε ο Παππάς (37').

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στο ξεκίνημα και μετά το πρώτο μισάωρο η Ξάνθη άρχισε να ανεβάζει ρυθμό. Ομως της έφτανε ένα τρίλεπτο για να κλείσει τη ημίχρονο με σκορ ασφαλείας. Πρωταγωνιστής ο πανύψηλος (1.99) Τσέχος επιθετικός Λίμπορ Ντόσεκ, ο οποίος στο ντεμπούτο του έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του. Στο 37' πάσαρε με κεφαλιά στον Παππά, που «κρέμασε» τον Μπλάζιτς και έκανε το 1-0 και στο 39' πήρε την μπάλα από τον Κωστούλα, σούταρε κι έκανε το 2-0.

Όμως ο Ντόσεκ δεν είχε ολοκληρώσει την παρουσία του. Στο 74' και μετά από ωραίο συνδυασμό των Κιντάνα και Σουάνη, ο Τσέχος έγινε αποδέκτης, πλάσαρε κι έκανε το 3-0, ενώ στο 84' πάλι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ετσι η Ξάνθη έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί, καθώς την τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα την είχε πετύχει την 8η αγωνιστική, με 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την τελευταία εντός έδρας νίκη την 7η αγωνιστική, με 2-1 επί του Πανσερραϊκού.

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Φλίσκας, Πόι, Φεριέ - Μπλάζιτς, Ανδράλας, Κιάσσος

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Φλίσκας, Ριζογιάννης, Βάλλας, Κωστούλας, Ζουέλα, Ντόσεκ, Σουάνης, Φεριέ (82' Τζιωρτζιόπουλος), Παππάς (68' Κιντάνα), Πόι (75' Γκρζέλακ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Τριποτσέρης, Καψής, Μασάδο, Τζωρμπατζάκης (46' Κόλτζος), Κατσικογιάννης (58' Λέχτινεν), Ανδράλας, Κιάσσος, Πιέτσνιακ (80' Βασιλείου), Λεονάρντο, Ντιμπαλά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ