Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Εύκολα 3-0 τον ακίνδυνο Ηρακλή ο Λεβαδειακός

Μια σημαντική νίκη που του επέτρεψε να πάρει μια μικρή ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας πέτυχε ο Λεβαδειακός το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε του Ηρακλή με 3-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, και κατάφερε να απομακρυνθεί λίγο από την «καυτή» ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μομτσίλο Βούκοτιτς ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, παρότι έπαιζε για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, δεν απειλήθηκε ούτε μια στιγμή το προβάδισμα που είχε αποκτήσει με τα τέρματα των Μουλόπουλου (22’) και Ναπολεόνι (45’).

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Κόλτζος στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν ο Ζησόπουλος δεν σημάδευε στο 39’ το δοκάρι του Μπαντή. Απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Λεβαδειακός. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους και, παρότι δεν δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις για γκολ, η ομάδα του Βούκοτιτς έδειχνε περισσότερη διάθεση να δημιουργήσει. Έτσι, το προβάδισμα για τη Λιβαδειά ήρθε στο 22ο λεπτό, στην πρώτη –ουσιαστικά- οργανωμένη επίθεση των «πράσινων».

Ο Λεονάρντο συνδυάστηκε ωραία με τον Μουλόπουλο, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε θέση βολής και με πλασέ από αριστερά να λύνει το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αφού πρώτα δημιούργησαν δυο ακόμα κλασσικές ευκαιρίες. Στο 39’ ο Ζησόπουλος από κοντά σημάδεψε το δοκάρι του Μπαντή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ναπολεόνι δεν μπόρεσε με τακουνάκι να στείλε τη μπάλα προς την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Όμως, αυτό που δεν κατάφερε ο Ιταλός στο 40’ το πραγματοποίησε πέντε λεπτά αργότερα, όταν έπειτα από φάουλ του Λεονάρντο, ο Ναπολεόνι έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, δείχνοντας να καθαρίζει από νωρίς το ποια ομάδα θα φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Επστάιν να παίρνει θέση στο γήπεδο ώστε να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα. Όμως, η πρώτη φάση ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Ναπολεόνι να χάνει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει να προσωπικά του τέρματα στο 54’, οπότε και βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το ματς παραλίγο να πάρει άσχημη τροπή για τον Λεβαδειακό, καθώς ο Πιέτσνιακ άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για επικίνδυνο παίξιμο, κι ενώ ο Ηρακλής είχε μπροστά του ακόμα 30 και κάτι λεπτά για να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πιέσει για κάποιο τέρμα.

Όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα μετά και από τις πολλές αλλαγές των δυο προπονητών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μόλις μια φάση μέχρι το τέλος. Σε αυτή, ο Λεβαδειακός κατάφερε να σημειώσει κι άλλο γκολ, αυτή τη φορά με τον Κόλτζο, ο οποίος στο 96’ κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, προσυπογράφοντας την ευρεία νίκη της ομάδας του.

Το φιλμ του αγώνα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Τριποτσέρης, Καψής, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Πιέτσνιακ, Ζησόπουλος, Λεονάρντο (88' Κατσικογιάννης), Μπούσι (75' Μασάδο), Ναπολεόνι (70' Κιάσσος), Έμεραν

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής (59' Κίκο Ρατόν), Μάρτος, Παπαστεριανός, Μπούρμπος (63' Γιαννούλης), Ιωαννίδης, Γιάντσης (46' Επστάιν), Αγρίτης, Κομβολίδης
Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός
www.sport-fm.gr