Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Μεγάλη νίκη στην Κρήτη ο Λεβαδειακός

Οδυνηρή ήττα με 2-0, που κατά πάσα πιθανότητα θα σηματοδοτήσει τον υποβιβασμό του, γνώρισε ο ΟΦΗ μέσα στο Παγκρήτιο από τον Λεβαδειακό, σε αγώνα για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μέσα σε τρία λεπτά, με τους Τριποτσέρη (83΄) και Λεονάρντο (85΄).

Ήταν λογικό η φιλοξενούμενη ομάδα να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά της, αφού την βόλευε και η ισοπαλία, και είναι γεγονός πως, ειδικά στο α' ημίχρονο, ελάχιστες ήταν οι φορές που απειλήθηκε, όπως στο 24΄, όταν σε σέντρα του Σταυρακάκη, ο Πόποβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Υπό το βάρος της πίεσης των βαθμών, που πάση θυσία δεν έπρεπε να χαθούν, οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη ήταν νευρικοί, ακόμη και τα διαστήματα που διατηρούσαν την υπεροχή κι έτσι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις καταναλώθηκαν σε ακίνδυνα σουτ από μακριά.

Με σουτ απείλησε ο ΟΦΗ και στο 47΄, όταν το επιχείρησε ο Στόλιτσα και το εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Μπλάζιτς. Η «απάντηση» ήταν ένα εξαιρετικό σουτ του Λεονάρντο στο 60΄, που έφυγε μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, νέο σουτ του Δημούτσου, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπλάζιτς. Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Λεβαδειακός στο 67΄, όταν ο Ανδράλας ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε ελάχιστα έξω από την εστία.
Το οδυνηρό τρίλεπτο για τον ΟΦΗ και σωτήριο για τον Λεβαδειακό άρχισε στο 83΄, όταν σε αντεπίθεση των «πρασίνων» ο Τριποτσέρης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, και ολοκληρώθηκε στο 85΄, όταν ο Λεονάρντο ξέφυγε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και επίσης με πλασέ έκανε το 0-2, δίνοντας τη βαθιά βαθμολογική «ανάσα» στον Λεβαδειακό και το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς, αλλά και την κατήφεια στις τάξεις του ΟΦΗ.
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Σταυρακάκης, Δημούτσος, Ταραλίδης - Ζησόπουλος
ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Πόποβιτς, Σίμιτς (58΄ Δημούτσος), Στόλιτσα, Σταυρακάκης, Μπερτίν, Σφακιανάκης, Μπεθάρες, Μονιάκης (67΄ Μανούσος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο (88΄ Κατσικογιάννης), Ανδράλας, Ζησόπουλος, Εμεράν (65΄ Μασάντο), Ναπολεόνι (46΄ Κιάσσος), Ντιμπαλά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ