Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Λεβαδειακό με 3-1

Νέα νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, με σκόρερ τους Τζεμπούρ (2΄), Μπλάνκο (39΄) και Εντίνιο (81΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κιάσσος στο 27΄.
Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γεωργέας πέρασε τη μπάλα στον Ρεφίκ Τζεμπούρ κι αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Ο Αλγερινός απείλησε άμεσα και στο 16΄ μετά από σέντρα του Σκόκο, όμως η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 27΄ ο Κιάσσος επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ταχτσίδη, ξεγέλασε τον Σάχα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ομως, η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς στο 39΄ μετά από φάουλ του Σκόκο, ο Μπλάνκο ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Καψή και με κεφαλιά πέτυχε το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Στο β΄ ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, αλλά όσο το παιχνίδι έμενε στο 2-1, ο Λεβαδειακός είχε ελπίδες για ένα γκολ, καθώς η ισοπαλία ουσιαστικά θα του χάριζε από σήμερα την παραμονή. Ομως, ο Εντίνιο είχε... διαφορετική άποψη και στο 81΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, χαρίζοντας την ΑΕΚ την 7η συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα.
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Σκόκο, Χουανφράν - Κόλτζος, Μασάδο
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Αλεξόπουλος, Κυριάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης, Σκόκο (65΄ Εντίνιο), Τζεμπούρ (80΄ Ντιούφ), Μπλάνκο
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Μασάδο (82΄ Λεχτίνεν), Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Κατσικογιάννης (70΄ Βασιλείου), Κιάσσος (85΄ Παρασκευαϊδης), Ναπολεόνι, Ντιμπαλά
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ