Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Σωτήρια νίκη ο Λεβαδειακός στην Κομοτηνή

Ο Λεβαδειακός επικράτησε με σκορ 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία και μαθηματικά. Για τους Βοιωτούς, στους οποίους αρκούσε και ένας βαθμός για την μαθηματική "επισφράγιση" της σωτηρίας, σκόραραν οι Ναπολεόνι (2’, 63’) και Ντιμπαλά (43’), ενώ για τον Πανθρακικό είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπαχαρίδης (37’).

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Λεβαδειακός χρειαζόταν έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκε να αρκούνται στην ισοπαλία και διεκδίκησαν από τα πρώτα λεπτά τη νίκη. Με γκολ…από τα αποδυτήρια (2’) άνοιξαν το σκορ κάνοντας ακόμη πιο εύκολο το έργο τους. Ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Πανθρακικού και με ψύχραιμο πλασέ, άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι παρά το αρχικό "σοκ" κατάφεραν να ισορροπήσουν το ρυθμό και σταδιακά να πάρουν και την κατοχή της μπάλας.

Η πίεση τους στην άμυνα των Βοιωτών μετουσιώθηκε σε γκολ στο 37’ όταν ο Μπαχαρίδης έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματέις από τα δεξιά έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Και ενώ η ομάδα της Κομοτηνής συνέχιζε να απειλεί, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ντιμπαλά με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση σουτ, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (43’) έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρούνιε δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Λιβαδειάς. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα εξακολουθούσαν να πιέζουν με τους αντίστοιχους του Λεβαδειακού να στηρίζονται στην τακτική των αντεπιθέσεων, προσπαθώντας να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα και να "κλειδώσουν" ουσιαστικά το "τρίποντο" της νίκης.

Στο 63’ ο Κιάσσος έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Ναπολεόνι κοντρόλαρε και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ διευρύνοντας το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Επτά λεπτά αργότερα, ο Πέντσας με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Μπλάζιτς να εκτιναχθεί και να απομακρύνει. Η συγκεκριμένη ήταν και η τελευταία προσπάθεια να μειώσει το σκορ από τους Θρακιώτες. Στο 84’ ο Κωνσταντινίδης με τάκλιν πρόλαβε τον Λεονάρντο πριν πετύχει το τέταρτο γκολ για το Λεβαδειακό. Τρία λεπτά πριν τη λήξη (87’) του ημιχρόνου ο Μασάδο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις.
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρούνιε, Αργυρίου, Μπαχαρίδης, Αργυρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Στόικος, Ολίσε, Ματέις, Γήττας, Μπεβάκουα (75' Ντιαλό), Δανίδης (55' Πέντσας).
Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Καψής, Κόλτζος, Λεονάρντο (90' Παρασκευαΐδης), Ανδράλας, Κιάσσος (66' Γκεοργκίεφ), Ζησόπουλος, Ναπολεόνι (88' Κατσικογιάννης), Ντιμπαλά.
Επιμέλεια: Κώστας Αντωνιάδης
www.sport-fm.gr