Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Νίκησε Λεβαδειακό και μπήκε στα πλέι οφ η Λάρισα

Τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Εουρόπα Καπ) της επόμενης περιόδου, πανηγυρίζει η Λάρισα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό, παρουσία περίπου 4.000 οπαδών της που ταξίδευσαν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Το γκολ που «σφράγισε» για την ΑΕΛ την κατάκτηση της 5ης θέσης, πέτυχε ο Τουμέρ Μετίν στο 12ο λεπτό.
Η ΑΕΛ είχε το κίνητρο και μπήκε στο ματς με σκοπό να το αποδείξει. Ετσι, μόλις στο 8ο λεπτό ο Σαρμιέντο με δυνατό συρτό σουτ έστειλε στο δεξιό δοκάρι τη μπάλα, η οποία έφυγε παράλληλα με το τέρμα και δεν μπόρεσε ο Γιαννακόπουλος να την «σπρώξει» στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βενετίδης σέντραρε από αριστερά και ο Τουμέρ Μετίν με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1. Στο 30΄ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λεονάρντο έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Κιάσσο, ο οποίος βρήκε με τον... ώμο τη μπάλα και την έστειλε πάνω στον Κοτσόλη.

Αμέσως μετά (31΄), ο Ανδράλας απομάκρυνε με κεφαλιά προ του Γιαννακόπουλου κι ενώ ο Καρακώστας είχε εξουδετερωθεί.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει με την είσοδο του Ντιμπαλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Λάρισα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ετσι, κλείνει με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Ελλάδας, με την ΑΕΛ να καταλαμβάνει την 5η θέση της βαθμολογίας, που είναι για τους «βυσσινί» η υψηλότερη της τελευταίας 20ετίας, από τότε δηλαδή που κατάκτησαν τον τίτλο (1989).
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Παρασκευαϊδης, Ανδράλας, Κόλτζος - Γιαννακόπουλος, Μπουκουβάλας
Κόκκινες: Κόλτζος (89΄-δεύτερη κίτρινη) - Φωτάκης (+90΄-δεύτερη κίτρινη)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Καψής, Παρασκευαϊδης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Γκεοργκίεφ, Ανδράλας (81΄ Κατσικογιάνης), Πιέχνιακ (58΄ Ντιμπαλά), Λεχτίνεν (66΄ Βασιλείου), Κιάσσος.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Μετίν (90΄ Τσίγκας), Γιαννακόπουλος (86΄ Κυργιάκος), Ζουράφσκι (+90΄ Κατσιαρός).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ