Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Πέρασε με 2-1 ο Ολυμπιακός από τη Λιβαδειά

Εστω κι αν παρατάχθηκε αγνώριστος, με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Βοιωτία, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17΄ με τον Ντιμπαλά, αλλά οι Πειραιώτες, που έχουν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, ισοφάρισαν στο 28΄ με τον Ντάρμπισαϊρ και πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Γκαλέτι στο 75΄.

Οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι στα πρώτα λεπτά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές (χωρίς Νικοπολίδη, Α.Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Μπελούτσι) και έδειχναν να «ψάχνονται» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ναπολεόνι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν αστόχησε σε κεφαλιά αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στο 17΄ ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο γκολ της ομάδας του, όταν έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πέρασε και τον Κόβατς και πλάσαρε, ο Λεονάρντο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, αλλά ο επερχόμενος Ντιμπαλά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Χωρίς να δείξει ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 28΄, με σκόρερ τον Ντάρμπισαϊρ. Ο Αγγλος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Οσκαρ και το μπέρδερμα των κεντρικών αμυντικών του Λεβαδειακού, πριν πλασάρει εύστοχα τον Μπλάζιτς. Μάλιστα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Λέτο στο 31΄ δεν έπιασε καλά το σουτ από πλεονεκτική θέση.
Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο β΄ ημίχρονο και οι φάσεις ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι πλησιάσαν το γκολ στο 64΄, όταν η κοντινή προβολή του Κιάσσου σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τους Ντιόγκο και Γκαλέτι και ο Αργεντινός με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 75΄ σημείωσε το 13ο φετινό του τέρμα και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-1.
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μασάδο - Γκαλίτσιος
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος (85΄ Λέχτινεν), Μασάδο, Καψής, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ανδράλας (53΄ Κατσικογιάννης), Κιάσσος (65΄ Πιέχνιακ), Ζησόπουλος, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Λεονάρντο, Γκαλίτσιος, Οσκαρ, Τζόρτζεβιτς (72΄ Γκαλέτι), Αντζας, Μενδρινός, Λέτο (61΄ Σοϊλέδης), Ντάρμπισαϊρ (69΄ Ντιόγκο), Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ