Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη νίκη για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, 2-0 ο Αρης στη Λιβαδειά

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στη φετινή «κούρσα» της Σούπερ Λίγκας κατάφερε να πάρει ο Άρης απέναντι στον Λεβαδειακό με 2-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Μάλιστα, αυτή είναι και η πρώτη επικράτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο. Το σκορ άνοιξε στο 42’ με κεφαλιά ο Κάμπορα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ναφτί στο 78’. Το ματς: Η καταρρακτώδης βροχή στη Λειβαδιά δεν στάθηκε εμπόδιο στο έργο των δύο ομάδων. Από την αρχή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παραβιάσουν» την εστία του Σηφάκη με μακρινά σουτ.

Μάλιστα, στο 9’ στάθηκαν άτυχοι όταν η μπάλα από τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Μπράνκο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι παίκτες τόσο του Κίκε Ερνάντεθ, όσο και του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και τα κατάφεραν. Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και ενώ η εικόνα του προμήνυε ότι οι γηπεδούχοι θα πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, τελικώς συνέβη το αντίθετο. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρία λεπτά πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Ο Κάλβο από κόρνερ έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Κόκε στη συνέχεια την «έστρωσε» για το κεφάλι του Κάμπορα.

Από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και στα δύο μέτρα απόσταση από τη γραμμή της εστίας του Λεβαδειακού, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα ήταν αδύνατο να αστοχήσει. Θα περίμενε κανείς ότι ο Λεβαδειακός θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει για να ισοφαρίσει το σκορ. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, όμως, ήταν αυτοί που έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο χορτάρι. Εκτός του ότι δημιούργησαν πολλούς κινδύνους για την εστία του Στρατηλάτη, τελικά κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 78΄.

Ο Κάλβο αρχικά σύγκλινε προς το κέντρο από αριστερά, πέρασε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά στο Ναφτί και ο Τυνήσιος μέσος του Άρη πλάσαρε ιδανικά χωρίς να αστοχήσει. Ο μοναδικός παίκτης του Λεβαδειακού που μπόρεσε να απαντήσει στο επιθετικό παιχνίδι του Άρη ήταν ο πολύ δραστήριος σήμερα, Μπράνκο, του οποίου η μπάλα δεν του έκανε για δεύτερη φορά το χατίρι. Στο 65’ επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Σηφάκη, αλλά, αφού αρχικά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, στη συνέχεια αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Δείτε εδώ τo φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ερνάντεθ(Λεβαδειακός): Στρατηλάτης, Μασάδο, Μουλόπουλος(Μπαλβορίν 83'), Χαλούλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Ζησόπουλος, Ριμπέϊρο(Μπούσι 56'), Αγκάλι(Βασιλείου 56'), Ναπολεόνι.
Κούπερ(Άρης): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Γκιάρο, Βαγγέλη, Ναφτί, Κάλβο(Πίτου Γκαρσία 87'), Φερνάντες, Γκρασιάν, Κόκε(Χαβίτο 75'), Κάμπορα (Λαμπριάκος 84').