Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ατυχος ο Λεβαδειακός έχασε 3-2 από την ΑΕΚ

O Μαντούκα σκόραρε δις, οι οπαδοί έβριζαν μέτοχους-Νικολαΐδη, ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο δίλεπτο 85'-86'. Τελικό αποτέλεσμα σε ένα... γεμάτο απόγευμα, ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-2.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, ενώ ο Λεβαδειακός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, καθώς κλείστηκε στην άμυνα του και είχε ως σκοπό να απομακρύνει συνεχώς την μπάλα και... όπου πάει.

Η Ένωση κατάφερε στο πρώτο 15λεπτο να απειλήσει μέσα από στημένες φάσεις και από κάποιες πρωτοβουλίες του Μαντούκα, ο οποίος άρχισε στη δεξιά πλευρά (στην τριάδα πίσω από τον Μπλάνκο), αλλά μετά το 15λεπτο ο Μπάγεβιτς τον έστειλε αριστερά και έφερε στα δεξιά τον Λεονάρντο, με τον Ταχτσίδη να κινείται ακριβώς πίσω από τον Αργεντίνο σέντερ φορ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την υπεροχή, αλλά για ακόμη μία φορά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Λογικό, τόσο επειδή ως ομάδα δεν έχει δουλευτεί σωστά όπως έχει φανεί από την έναρξη της σεζόν, όσο κι επειδή απέναντι ήταν μια πολυπληθής άμυνα. Το διάστημα 15'-30' ουιαστικά ήταν... νεκρό, αλλά στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις.

Αρχικά προειδοποίησε με το χαμένο τετ α τετ του Μπλάνκο μετά από ωραία μπαλιά του Λεονάρντο και στη συνέχεια άνοιξε το σκορ με το υπέροχο πλασέ του Ταχτσίδη, που το αφιέρωσε στην... ενθουσιώδη Σάσα Μπάστα!Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν κάπως και ήρθε και το 2-0 για την Ενωση, με τον Μπλάνκο να δημιουργεί και τον Μαντούκα να εκτελεί. Επειδή, όμως, η φετινή ΑΕΚ πρέπει να δημιουργεί πάντα άγχος στους οπαδούς της, δέχθηκε και το γκολ στις καθυστερήσεις (2-1) του πρώτου ημιχρόνου, από το λάθος του Αραμπατζή σε σουτ του Μπάρκογλου.Με το ξεκίνημα της επανάληψης -και με τα συνθήματα κατά μετόχων και Νικολαΐδη να έχουν μειωθεί- η ΑΕΚ απείλησε με ένα καλό φάουλ του Λεονάρντο και ακολούθησε ένα δίλεπτο στο οποίο έγιναν τα πάντα.

Το γκολ του Αγκάλι στο 56' για το 2-2 έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων κι εκεί που το ματς πήγε να τιναχτεί στον αέρα, ήρθε το 3-2 από τον Μαντούκα ένα λεπτό μετά, με κοντινό πλασέ, για να επαναφέρει την τάξη.Η Ενωση είχε και πάλι την ψυχολογία με το μέρος της, αλλά η συγκέντρωση έλειπε κι έτσι ο Αγκάλι αμέσως μετά το 3-2 έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει ξανά! Ο Λεβαδειακός γενικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να βγει μπροστά, αλλά μετά το 65' η ΑΕΚ κοντρόλαρε πλήρως το παιχνίδι και με τον Μαντούκα για κορυφαίο σε ακόμη ένα ματς φλέρταρε η ίδια με ένα 4ο γκολ που θα έβαζε οριστικά τέλος στον αγώνα.

Στο τελευταίο 10λεπτο, πάντως, ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη! Η κιτρινόμαυρη άμυνα, με μπροστάρη τον Μαϊστόροβιτς, έκανε απίστευτα λάθη και οι Βασιλείου και Πάουλο Κόστα βγήκαν σε εκπληκτικά τετ α τετ, αποτυγχάνοντας πάντως να σκοράρουν, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 86'!
Man of the match: Είναι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ φέτος και το απέδειξε ξανά. Ο λόγος για τον Μαντούκα που πέτυχε δύο γκολ, έδωσε τη νίκη στην Ένωση και παράλληλα έκανε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαιολογημένα άκουσε μετά από... δύο χρόνια το όνομα του ρυθμικά από την εξέδρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός δεν έκανε πολλές φάσεις. Δεν έκανε γενικά πολλές επιθέσεις. Ο Μαϊστόροβιτς έκανε τρομερά λάθη σε αυτό το ματς και έδωσε τη δυνατότητα στους Βοιωτούς να απειλήσουν. Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να μπει και ο Μάκος, καθώς σε ακόμη ένα ματς τον ψάχναμε στο γήπεδο και δεν τον βρίσκαμε...

Στο ύψος του: Ο Ταχτσίδης είναι βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση φέτος, έχοντας συμμετοχή σε όλες τις καλές φάσεις της ΑΕΚ, ενώ ήταν και αυτός που άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής. Θετικός, για δεύτερο σερί ματς, ήταν και ο Λεονάρντο πάντως.
Η γκάφα: Και στα δύο γκολ του Λεβαδειακού ο Αραμπατζής έκανε λάθη.
Κι αν στο δεύτερο σάστισε επειδή, μάταια, περίμενε ένα σφύριγμα από τον Ντάκο, στο πρώτο δέχθηκε αδικαιολόγητα το γκολ.
Το στραγάλι: Πρέπει να έχεις μαζοχιστικές τάσεις για να καταφέρεις να κάνεις όσους είναι στο γήπεδο να σε βρίζουν, ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να ασχοληθούν μαζί σου. Ο Ντάκος το κατάφερε αυτό και προς στιγμήν ανάγκασε τους ΑΕΚτζήδες να πάψουν να ασχολούνται με τους μετόχους. Στη φάση του 2-2 μάλλον δεν υπάρχει φάουλ, καθώς είναι μονομαχία ώμο με ώμο, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του Ντάκου εκνεύρισε δικαιολογημένα τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη μπας και ηρεμήσει λίγο και την πήρε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη. Όχι, βέβαια, ότι αυτό θα αλλάξει κάτι, γιατί ούτως ή άλλως η ομάδα είναι εκτός στόχων. Τουλάχιστον κερδίζει έναν ηγέτη φέτος, στο πρόσωπο του Μαντούκα. Αν η Ενωση, πάντως, συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις, θα έχει τεράστια προβλήματα ακόμη και στο να μπει στα πλέι οφ... Οσο για τον Λεβαδειακό, αν και θα μπορούσε να πάρει και αποτέλεσμα έτσι όπως πήγε το ματς, δεν έδειξε τίποτα σημαντικό. Στο πρώτο ημίχρονο αμυνόταν συνεχώς και απλά εκμεταλλεύθηκε τα αστεία λάθη της ΑΕΚ. Δεν της δημιούργησε αυτός προβλήματα με την απόδοση του.Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Καράμπελας, Ενσαλίβα, Μάκος, Ταχτσίδης (82' Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (72' Χέρσι), Μπλάνκο (94' Γκέντσογλου).
Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μαρτορέλ, Χαλούλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Ριμπέιρο (62' Πάουλο Κόστα), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι (82' Βασιλείου)
www.gazetta.gr