Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ο Μιχάλης Καψής για όλους και για όλα

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και τον Λεβαδειακό, εξέφρασε ο Μιχάλης Καψής από το Πήλιο, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο 35χρονος αμυντικός δεν παρέλειψε να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας, κάνοντας λόγο για παραμονή στη κατηγορία πρωτίστως και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Ο πρώην αμυντικός των ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακού και Μπορντό, προέβη στην αποκάλυψη ότι η παρουσία του πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Μιχάλη Κασάπη στο σύλλογο της Βοιωτίας,** μέτρησε σημαντικά στην απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση: «Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Μιχάλη στην ομάδα».

Η εκδηλωμένη επιθυμία του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και τα «οικογενειακά βάρη» που, πλέον, φαντάζουν… «ασήκωτα», ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση του επαναπατρισμού: «Στόχος και επιθυμία μου ήταν να επιστρέψω στην Ελλάδα, αφού τα παιδιά μου είναι σε ηλικία που πρέπει να πάνε σχολείο. Ο Λεβαδειακός μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Οι άνθρωποι του συλλόγου μου έδειξαν πως με θέλουν και με χρειάζονται. Η παρουσία του Μιχάλη Κασάπη έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

Η παραμονή στα «σαλόνια» κατά πρώτο λόγο και το να ανεβάσουν το πήχη της ομάδας, έχοντας ως σημείο αναφοράς τις προηγούμενες χρονιές, οι στόχοι της ομάδας: «Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Ο προπονητής είναι νέος, υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και μαζί με τους παλιούς θα προσπαθήσουμε ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αποκτώντας τους Κιάσσο, Μπούσι και άλλους καλούς παίκτες όπως ο Μασάντο και ο Γκεοργκίεφ η διοίκηση θέλει να φτιάξει μια ομάδα καλύτερη από πέρυσι, αλλά αρχικά αυτό που θέλουμε είναι να παραμείνουμε στη Σούπερλίγκα».

Το γεγονός ότι εσχάτως στο ελληνικό πρωτάθλημα παρατηρείται μια…αποκέντρωση, με την «εισβολή» ομάδων από την επαρχία, είναι ικανό από μόνο του να ανεβάσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, η άποψη του Καψή: «Θέλω να πιστεύω πως είναι θετικό ότι υπάρχουν ομάδες από την επαρχία στη Σούπερλίγκα. Ο κόσμος της επαρχίας αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και θέλει να δει την ομάδα του στα σαλόνια ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο και συναρπαστικότερο».

Αναφερόμενος στο σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε κατά την περσινή χρονιά στην Κύπρο με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει σελίδα και να τον αφήσει στο παρελθόν, αφού με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του: «Αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα πέρυσι, αφού έπαθα κάταγμα στον αστράγαλο. Αρχίζω να βρίσκω τα πατήματά μου στο γήπεδο, αλλά ως γνωστόν το γήπεδο είναι καθρέφτης. Δεν θέλω να σκέφτομαι το παρελθόν, αλλά το τώρα και το αύριο. Πολλές φορές από τις άσχημες στιγμές γίνεσαι πιο δυνατός».

Κατά τον Καψή, η παρουσία του Μόμτσιλο Βούκοτιτς στο τιμόνι της ομάδας, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας και πραγματικότητας, όπως και η απουσία τραυματισμών έχουν δημιουργήσει καλό κλίμα στους κόλπους του συλλόγου: «Είναι πλεονέκτημα ότι ο κ. Βούκοτιτς ξέρει την ελληνική γλώσσα και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Όμως και αυτός είναι νέος στην ομάδα και προσπαθεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, θέλει το χρόνο του. Πάντως, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα».

Σε ότι αφορά μελλοντική ενασχόληση του στο χώρο του ποδοσφαίρου, μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, άφησε ανοιχτό παράθυρο, εν αντιθέσει με τις δηλώσεις του παρελθόντος: «Ποτέ μη λες ποτέ. Να με έχει καλά ο Θεός, όταν τελειώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Απ’ εκεί και πέρα θέλω να αφιερωθώ στην οικογένειά μου». Τέλος, στα της εθνικής ομάδας και της παρουσίας της στο πρόσφατο EURO, έσπευσε να προτάξει «ασπίδα προστασίας» προς τους διεθνείς, τονίζοντας ότι η απαξίωση της «επίσημης αγαπημένης» είναι άκαιρη. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να τα ισοπεδώσουμε όλα, επειδή ήρθαν αυτά τα άσχημα αποτελέσματα. Πολλές φορές η αποτυχία σού φέρνει περισσότερα κέρδη από την επιτυχία. Οι αποτυχίες σε κάνουν πιο δυνατό».
Πηγή: sport.gr