Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Εύκολη η κλήρωση στο Champions League για Παναθηναϊκό

H επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Champions League ξεκινά με αντίπαλο μια εκ των Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία ή NSI από τα νησιά Φερόε. Στις 29 ή 30 Ιουλίου το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, με τη ρεβάνς στις 6 Αυγούστου είτε στην Τιφλίδα είτε στα νησιά Φερόε.
Το Champions League της σεζόν 2008-09 ανοίξε τις πύλες του με την διεξαγωγή στη Νιόν της Ελβετίας της κλήρωσης του δεύτερου προκριματικού γύρου, με έντονο ελληνικό χρώμα καθώς έδωσε το παρών (για πρώτη φορά στην ιστορία του στη διοργάνωση) ο δευτεραθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός. Το "τριφύλλι", που είχε τριπλή εκπροσώπηση στην κλήρωση (Αντωνίου, Ησαϊας, Βουτσαράς), έμαθε το ζευγάρι των πιθανών του αντιπάλων. H κλήρωση όπως αναμένονταν ήταν βατή για τους πράσινους που έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί από όπου θα διεκδικήσει την επιστροφή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για λάθη αφού σε περίπτωση αποκλεισμού του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο θα μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης αφού οι ομάδες που χάνουν την πρόκριση από το συγκεκριμένο γύρο δεν συνεχίζουν στο κύπελλο UEFA, κάτι που συμβαίνει μονάχα στον τρίτο προκριματικό γύρο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναμέτρηση της δεύτερης προκριματικής φάσης για τους "πράσινους" θα διεξαχθεί στις 29 ή 30 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και ο επαναληπτικός στις 6 Αυγούστου είτε στη Γεωργία είτε στα νησιά Φερόε, ανάλογα με το ποιά από τις Ντιναμό και NSI θα πάρει την πρόκριση.

To προφίλ της Ρούναβικ

Το Ρούναβικ, ένα ψαροχώρι που «φωλιάζει» κάπου στο νησί Ευστουρόι εσχάτως ασχολείται και με το ποδόσφαιρο. Το καμάρι του χωριού, η Ρούναβικ έσπασε το κατεστημένο που ήθελε τις Τόρσχαβν και Τόφτιρ να πρωταγωνιστούν στην «Formuladeild», όπως αποκαλείται των πρωτάθλημα των Νήσων Φερόε. Έπειτα από την κατάκτηση δύο Κυπέλλον (1986, 2002), η “Nes Sóknar Ítróttarfelag Runavík” όπως είναι η πλήρης ονομασία της, στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της (ιδρύθηκε 24/3/1957) πρωταθλήτρια (2007) ενώ την ίδια σεζόν κατέκτησε και το Σούπερ Καπ. Η Ρούναβικ μετέχει για πρώτη φορά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ευρωπαϊκό της παλμαρέ περιλαμβάνει μόνο ήττες (4 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και 2 στο Κύπελλο Ιντερτότο. Περισσότερα για τη Ρούναβικ διαβάζετε εδώ.


Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας

Η Ντιναμό Τιφλίδας αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την κορυφαία ομάδα στη Γεωργία τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η Ντιναμό Τιφλίδας είχε διακριθεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατακτώντας το 1981 το Κύπελλο UEFA, όταν επικράτησε της Ιένα με 2-1 στον τελικό του Ντίσελντορφ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Ράινερ Ζόμπελ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου στη δεκαετία του '70. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο 21χρονος επιθετικός Ίλια Σπασόγεβιτς, ο οποίος σε 22 εμφανίσεις με την Ντιναμό έχει σημειώσει 18 τέρματα, ενώ είναι και διεθνής με την ομάδα του Μαυροβουνίου. Σημαντική και η παρουσία του Αυστραλού Νεντ Ζέλιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Ντόρτμουντ, Οσέρ και Μόναχο 1860. Περισσότερα για τη Ντιναμό Τiφλίδας διαβάζετε εδώ.

Αντωνίου: "Η δουλειά μας είναι να είμαστε έτοιμοι..."

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να δουλέψει για να παρουσιαστεί πανέτοιμος όταν έρθει η ώρα να δώσει τους δύο αγώνες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Κώστας Αντωνίου, μέλος της τριμελής αντιπροσωπείας που εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό στη Νιόν της Ελβετίας: "Είναι πολύ σημαντικό που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Η θέση της ομάδας είναι στο Champions League και θα την διεκδικήσουμε ξεκινώντας από τον πρώτο κι όλας αγώνα. Όποια από τις δύο ομάδες κι αν προκύψει ως αντίπαλος θα αντιμετωπιστεί με την ίδια σοβαρότητα. Δική μας δουλειά είναι να είμαστε έτοιμοι για τους δύο αυτούς αγώνες", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των "πρασίνων".
Πηγή: www.sport24.gr