Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Με Φιλομένο ο Αστέρας Τρίπολης 2-0 τον Λεβαδειακό

Με τον Λούσιο Φιλομένο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας δύο γκολ (33'), (62') ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε σε μια σημαντική νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία, κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-0. Οι Αρκάδες που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρέμειναν στη 13η θέση της βαθμολογίας αλλά έφτασαν τους 20 βαθμούς και πλέον βρίσκονται μόλις δύο πόντους πίσω από τον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό. Μέτρια εμφάνιση από τους "πράσινους" οι οποίοι είχαν κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ.

Το ματς

Ο ρυθμός του αγώνα στην αρχή ήταν υποτονικός αφού τα πρώτα ήταν και τα αναγνωριστικά λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο ρυθμός άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει σ’ αυτούς όταν το σουτ του Καούνου πέρασε δίπλα από την εστία του Καρακώστα.

Στη συνέχεια ανέβασαν και οι φιλοξενούμενοι το ρυθμό τους και έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Αστέρα, με σημαντικότερη αυτή του Πιέχνιακ στο 20’. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν αυτοί που ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Φιλομένο, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των Βοιωτών έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς να σημειωθεί άλλη σημαντική ευκαιρία.

Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της. Ο Εστέβες ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Τριποτσέρη και ο Βασσάρας, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Φιλομένο όμως που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπακώστα. Παρόλα αυτά οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω και με τον Φιλομένο να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα, έκανε το 2-0 στο 62΄, με όμορφο πλασέ «κλειδώνοντας» την πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του. Στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, έγιναν κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

ΑΤΣΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Λάδακης (46’ Νταμόντε), Ψωμάς, Φυτανίδης, Εστέβες, Καρντόσο, Ουριμπαρί (76’ Αργυρόπουλος), Τσέζαρεκ (45’ Μαρσελάο), Φιλομένο, Καούνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος (73’ Βασιλείου), Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας (46’ Μασάδο), Πϊέχνιακ, Μπούσι (65’ Λέχτινεν), Ντιμπαλά
Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου