Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Εύκολα 4-0 τον Εργοτέλη ο Λεβαδειακός

Άνετη εντός έδρας νίκη με 4-0 πέτυχε ο Λεβαδειακός επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Χίμπλινγκερ για να προηγηθούν, όμως στην επανάληψη οι παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 52’ και στο 59’ ο Ντιμπαλά με δύο τέρματα έφτασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 85ο λεπτό ο Λεονάρντο με πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή ότι έχουν διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη νίκη. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κουτσιανικούλης προδόθηκε από το γλιστερό αγωνιστικό χώρο, όταν μετά το λάθος του Τριποτσέρη βρέθηκε απέναντι από τον Μπλάζιτς, έχασε όμως την ισορροπία του και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 14’ ο Λεονάρντο μετά από ατομική ενέργεια από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Ντιμπαλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουτσιανικούλης έπιασε το γυριστό σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι Βοιωτοί ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ όταν έπειτα από σέντρα του Λεονάρντο, ο Χίμπλινγκερ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο δεύτερο ημίχρονο επικρατούσε ένας επιθετικός μονόλογος για τους «πράσινους». Στο 52ο λεπτό ο Ντιμπαλά μετά από σέντρα του Κιάσσου από δεξιά έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 2-0. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής επτά λεπτά αργότερα έκαναν τρία τα τέρματα της ομάδας του και δύο τα προσωπικά του. Στο 70’ είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμη γκολ όμως ο Μπούσι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, στο 85’ ο Κουτσιανικούλης υπέπεσε σε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λεονάρντο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
www.sport-fm.gr