Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Υπολογίζω Λεονάρντο και Μπλάζιτς για τον β' γύρο, λέει ο Βούκοτιτς

Καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα και στους εκτός έδρας αγώνες του Λεβαδειακού είναι η ευχή του Μόμτσιλο Βούκοτιτς για το 2009, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Η ομάδα της Βοιωτίας είναι αήττητη με παθητικό ενός μόνο γκολ στο γήπεδό της, ωστόσο μακριά από αυτό έχει μόλις έναν βαθμό.

«Ως τώρα τα πράγματα είναι καλά. Η φετινή ομάδα δείχνει μία σταθερότητα, ιδιαίτερα στην έδρα μας, όπου σε οκτώ παιχνίδια δεν έχουμε καμία ήττα κι έχουμε δεχτεί μόνο ένα γκολ. Αν μπορούμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και στα εκτός έδρας ματς η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο καλή», δήλωσε ο τεχνικός του Λεβαδειακού και πρόσθεσε: «Η ομάδα δείχνει δύο πρόσωπα. Ένα στη Λιβαδειά κι ένα άλλο εκτός έδρας. Νομίζω μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Στην έδρα μας οι παίκτες πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε κάθε αντίπαλο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εκτός έδρας. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, αλλά δεν είναι εύκολο. Τώρα απέναντι στο Θρασύβουλο θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη μας νίκη εκτός έδρας».

Στόχος της ομάδας είναι η συγκομιδή βαθμών ώστε να αποβάλει το συντομότερο δυνατό το άγχος για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. «Το θέμα είναι να έχουμε διάρκεια και να κρατήσουμε τη φόρμα που είχαμε ως τώρα για να εξασφαλιστούμε το ταχύτερο δυνατό. Υπάρχει πίεση και άγχος στα παιχνίδια μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε μία διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που είναι πίσω μας». Μιλώντας για την προσθήκη του Τόνι Λέχτινεν, αλλά και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άλλων μεταγραφών, είπε: «Του λείπουν παιχνίδια, αλλά δείχνει ότι έχει προσόντα που χρειαζόμαστε και πως θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας. Είναι ένας παίκτης ομαδικός, γρήγορος και κινητικός, ένας στράικερ που μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα που είχαμε σε πολλά ματς με την τελική προσπάθεια. Αν βρούμε κάποια καλή επιλογή, έναν παίκτη που είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε, ίσως γίνει κάποια ακόμη μεταγραφή. Τώρα όμως όπως είμαστε δεν βιαζόμαστε. Ήδη με τις κινήσεις που έγιναν είμαστε πιο δυνατοί».

Ερωτηθείς για το αν δύο παίκτες της ομάδας του που έχουν ξεχωρίσει, ο τερματοφύλακας Μπλάζιτς και ο μεσοεπιθετικός Λεονάρντο, παραμείνουν στην ομάδα και για πόσο, ο 58χρονος προπονητής απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δύο παίκτες κλάσης, στη φετινή σεζόν είναι πολύ καλοί και για κάθε προπονητή είναι καλό να έχει τέτοιους παίκτες στην ομάδα του. Δεν ξέρω αν έχει πλησιάσει τη διοίκηση κάποια ομάδα για τους παίκτες αυτούς. Εγώ πάντως τους υπολογίζω και για το δεύτερο γύρο».
www.sport-fm.gr