Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ηττα 2-0 ο Λεβαδειακός

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει μετά από αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός. Με αυτογκόλ του Καρακώστα στο 67` και του Σισέ στο 81`, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού σε αγώνα για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Τεν Κάτε που έφτασε τους 28 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ολυμπιακό, είχε και δοκάρι στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σισέ.
Στον Παναθηναϊκό ανήκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Σισέ να παίρνει τον τίτλο του μοιραίου παίκτη σε δύο ευκαιρίες. Στο 5ο λεπτό, από τη σέντρα του Σεϊταρίδη, ο Γάλλος επιθετικός με προβολή σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Καρακώστα, ενώ στο 22`, από την παράλληλη σέντρα του Σπυρόπουλου, ο αμαρκάριστος Σισέ αν και βρέθηκε τετ-α-τετ με το κενό τέρμα, «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 66ο λεπτό, την κοντινή κεφαλιά του Κατσουράνη απέκρουσε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα στάθηκε αιτία για να αποκτήσει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός. Από το κόρνερ του Γκάμπριελ, ο Βύντρα έπιασε την παράλληλη κεφαλιά και ο Καρακώστας στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε με το πόδι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).
Οι γηπεδούχοι, με πρωταγωνιστή τον Ναπολεόνι, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Τζόρβας είπε «όχι» σε δύο περιπτώσεις. Στο 76` το βολέ του Ιταλού έξω από την περιοχή ανάγκασε τον διεθνή τερματοφύλακα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι το σουτ του Ναπολεόνι από την περιοχή, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «κλειδώσει» το τρίποντο της νίκης εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν από την πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Σισέ βρέθηκε απέναντι στον Καρακώστα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Μαρτορέλ, Ταραλίδης, Μπάρκογλου - Νίνης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερντάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μαρτορέλ, Μασάδο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο (46` Σερζίνιο), Ταραλίδης (71` Αγκάλι), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Μπαλβορίν (46` Βασιλείου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (46` Σαλπιγγίδης), Σεϊταρίδης (46` Γκάμπριελ), Κατσουράνης, Νίνης, Σπυρόπουλος, Σισέ, Λετό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ