Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τσίμπησε βαθμό ο Λεβαδειακός στα Γιάννενα

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι παρότι προηγήθηκαν με τον Ανδραλά στο 29’, δέχθηκαν την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα από τον Μπάρκογλου, μένοντας για άλλη μια αγωνιστική αήττητοι στην έδρα τους. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός, εκτός έδρας, για την ομάδα της Λειβαδιάς.

Το ματς: Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο «κουμπωμένες», θέλοντας να διαφυλάξουν πρώτα απ’ όλα το «μηδέν» στην άμυνα και από εκεί και πέρα να κυνηγήσουν ότι περισσότερο μπορούν. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες και στις δύο πλευρές, με τους δύο αντιπάλους να απειλούν κυρίως με στημένες φάσεις. Στο ημίωρο του αγώνα, ένα εκρηκτικό τρίλεπτο «ζωντάνεψε» το ματς, χαρίζοντας από ένα γκολ σε κάθε ομάδα. Στο 29’ ο Ανδράλας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, σε μια ασταθή απόκρουση του Καρακώστα και με πλασέ από κοντά και προ κενής εστίας έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η απάντηση των «πρασίνων» στο προβάδισμα που πήρε ο «Αίαντας» ήταν άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάρκογλου, με πλασέ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες και κυρίως οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ στην αντεπίθεση.
Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό και οι προσωπικές μονομαχίες περισσότερες, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των φάσεων και από τις δύο ομάδες. Οι προπονητές και στους δύο πάγκους έκαναν γρήγορα τις αλλαγές τους, δείχνοντας πως ήθελαν τη νίκη, κάτι όμως που δε φάνηκε στο γήπεδο.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να «αποδράσουν» με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αν ο Ναπολεόνι δεν αστοχούσε στο 82’, όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ζαφειρόπουλο, αλλά πλάσαρε άουτ, σπαταλώντας την πιο μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Δείτε το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος, Κώτσιος, Κανακούδης (79' Μιχαλόπουλος), Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Σιαλμάς, Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά (46' Μπακαγιόκο), Σκαρντουέλι.
Στον πάγκο: Σικαλιάς, Στάθης, Κούσας, Κοντογουλίδης, Βαγγελής
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας. Μουλόπουλος, Μασάσο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (59' Πάουλο Κόστα), Μπράνκο (59' Σερζίνιο), Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (66' Βασιλείου), Ναπολεόνι
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Χαλούλος, Αλεξίου, Γάτσος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά)-Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου
www.sport-fm.gr