Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Με Ατλέτικο ο ΠΑΟ, με Σέριφ ο Ολυμπιακός

Στη Μολδαβία θα πάει ο Ολυμπιακός, στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός!Η κλήρωση για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν καλή για τον Ολυμπιακό καθώς η ομάδα του Κετσπάγια θα αντιμετωπίσει τη Σέριφ Τιρασπόλ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, δηλαδή την πρώην ομάδα του Σεϊταρίδη (!) και του Ντέμη Νικολαϊδη.

Τα ζευγάρια είναι τα εξής:
Σέριφ -Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός -Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 18 ή 19 Αυγούστου και οι ρεβάνς 25 ή 26 Αυγούστου.

Η Σέριφ ιδρύθηκε το 1997, όταν και τότε ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Μοζίρ από τη Μολδαβία και επί Μπάγιεβιτς έπαιρνε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιδιοκτήτρια εταιρία είναι η «Sheriff» και πέντε χρόνια αργότερα κατασκεύασε γήπεδο. Από το 2001 η Σέριφ κατακτά τους τίτλους στη Μολδαβία και την περασμένη σεζόν έφτασε με άνεση στην επιτυχία και έχοντας «αέρα» 15 βαθμών από τον δεύτερο! Παράλληλα, η Σέριφ έχει κερδίσει και πέντε Κύπελλα Μολδαβίας.Την εφετινή χρονιά, η Σέριφ απέκλεισε πρώτα την Ιντερ Τούρκου της Φινλανδίας (1-0, 1-0 ) και μετά πέταξε έξω στις καθυστερήσεις της Σλάβια Πράγας (0-0, 1-1).
ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι «πράσινοι» έπεσαν στα δύσκολα. Η Ατλέτικο Μαδρίης έχασε τους Σεϊταρίδη, Μανίς, Κουπέ και Λέο Φράνκο, αλλά με γερό φίνις κατέκτησε την τέταρτη θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Γίνεται αντιληπτό ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ενα ...βουνό καλούνται να ανέβουν οι παίκτες του Τεν Κάτε! Στο παρελθόν στην Ατλέτικο αγωνίστηκε για ένα χρόνο ο Ντέμης Νικολαϊδης, ενώ μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στη Μαδρίτη ο Γιούρκας Σεϊταρίδης! Στην διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν, η Ατλετικο έφτασε μέχρι τις «16» και αποκλείστηκε από την Πόρτο. Αστέρια της είναι ο Ντιέγκο Φορλάν και ο Σέρχιο Αγκουέρο και βέβαια, η έδρα της , το «Βιθέντε Καλντερόν» είναι πασίγνωστη ανά την υφήλιο!
http://www.tanea.gr/