Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Ηττα και προβληματισμός για Λεβαδειακό στην πρεμιέρα

Ποδαρικό με νίκη έκανε η Καβάλα στη Σούπερ Λίγκα, στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά από 9 χρόνια απουσίας. Με γκολ του Ντομπροσίνοβιτς στο 29΄, η μακεδονική ομάδα επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Λεβαδειακού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 45΄ με τον Σουλτανίδη.
Ο Λεβαδειακός είχε την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τελικά η Καβάλα ήταν η ομάδα που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ ο Ντομπροσίνοβιτς έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Μπλάζιτς, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το προβάδισμα στους «αργοναύτες».
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η μακεδονική ομάδα ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της με τους Λάκη και Μεντί. Περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτου, το πλασέ του Σουλτανίδη από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαδειακός «άγγιξε» την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπάρκογλου, μετά την άστοχο έξοδο του Κατεργιαννάκη.
Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 55΄ η κεφαλιά του Βασιλείου έφυγε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία, πάντως, χάθηκε για την Καβάλα στο 60΄ πάλι με τον Σουλτανίδη, ο οποίος πλάσαρε τον Μπλάζιτς και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μαρτορέλ την απομάκρυνε. Στο 71΄ νέο λάθος του Κατεργιαννάκη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Μπαλβορίν κι έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να φτάσουν στην ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις ο Ονουάτσι απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (απέκρουσε ο Μπλάζιτς). Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Λεβαδειακός έχει να κερδίσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος εδώ και 19 χρόνια.
Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρα)
Κίτρινες: Κατεργιαννάκης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μ. Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Μαρτορέλ (64΄ Μπαλβορίν), Τζωρμπατζάκης, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (46΄ Μπράνκο), Σερτζίνιο, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπούσι (46΄ Βασιλείου)
ΚΑΒΑΛΑ (Γ. Παπακώστας): Κατεργιαννάκης, Πετκάκης, Οικονόμου, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Καλαζιτς, Ντομπροσίνοβιτς, Λάκης (83΄ Σιόντης), Μεντί (74΄ Ιωάννου), Σουλτανίδης (62΄ Ορούμα), Ονουάτσι
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ –ΜΠΕ