Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Επέπλευσε με 1-0 ο Λεβαδειακός

Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο «γουότερ πόλο» παρά ποδόσφαιρο, ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε 1-0 του Ηρακλή στην… πισίνα του τοπικού εθνικού σταδίου. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ με τον Μουλόπουλο και στη συνέχεια -με «σύμμαχο» και τον άθλιο αγωνιστικό χώρο- δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να κρατήσουν μέχρι το τέλος το υπέρ τους σκορ. Ημιτελείς ενέργειες, δυνατά μαρκαρίσματα και μικροεπεισόδια μεταξύ ανθρώπων των δύο ομάδων «σημάδεψαν» το ματς.

Ήξερε καλύτερο… κολύμπι ο Λεβαδειακός

Περισσότερο στο να σταθούν όρθιοι στο βαρύ τερέν, παρά στο να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση, επικεντρώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων. Παρόλα αυτά, οι παίκτες των γηπεδούχων εμφανίστηκαν πιο εξοικειωμένοι με τις δύσκολες συνθήκες -κάτι άλλωστε που φάνηκε και στη φάση του γκολ που σημείωσαν μόλις στο 6’. Μετά από κόντρες, «κολλήματα» της μπάλας στο νερό και λοιπά… «μακροβούτια» στην περιοχή του Ηρακλή, η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός -θέλοντας να αποφύγει ένα ακόμη «τερτίπι» της- την έσκαψε με τρόπο που συναντάμε συνήθως στο beach soccer και ο επερχόμενος Μουλόπουλος την έστειλε, με μονοκόμματο σουτ, στην αριστερή γωνία του Κοβαλέφσκι. To γκολ που σημείωσε ο Λεβαδειακός του έδωσε άνεση από ‘κει και πέρα στις κινήσεις του και -σε συνδυασμό με τις αντιξοότητες του αγωνιστικού χώρου, που πάντα ευνοούν την ομάδα που καλείται να «προφυλάξει» σκορ- του επέτρεψαν, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Έγινε... για να γίνει

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε κάποια δραματική αλλαγή στο «σκηνικό» του αγώνα -με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου να εξακολουθεί να αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για τη δημιουργία αξιόλογων φάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Κάποιες μεμονωμένες ατομικές ενέργειες από τους παίκτες του «Γηραιού» και κάποιες στημένες φάσεις φαίνονταν να είναι οι μοναδικοί τρόποι για να «απειληθεί» το 1-0 -ωστόσο το μοναδικό είδος «θεάματος» που παρακολούθησαν μέχρι το τέλος οι θεατές ήταν οι αψιμαχίες ανθρώπων των δύο ομάδων πίσω από την εστία των γηπεδούχων. Ο Λεβαδειακός αμύνθηκε αποτελεσματικά -χωρίς να δείχνει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εκδηλώνει επιθέσεις- ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία στον εναπομείναντα χρόνο και το τελικό 1-0 μόνο παράλογη εξέλιξη δεν φάνταζε στη λήξη του αγώνα. Δείτε το φιλμ του αγώνα Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ταραλίδης (90’ Μπαλβορίν), Ναπολεόνι, Πάουλο Κόστα (46’ Μαχαίρας), Μπάρκογλου (46’ Βασιλείου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαστεριανός, Ντιέ (65’ Βουτσιάς), Επστάιν, Γιάκομπ, Ιωαννίδης (77’ Γιάντσης), Παπαζαχαρίας, Ηλιάδης (65’ Κονέ), Μπόσνιακ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθης) ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νιας), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός