Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Συντριβή με 3-0 Λεβαδειακού στο Περιστέρι

Πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα συντρίβοντας 3-0 τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι, για την έβδομη αγωνιστική. Ο Αναστασάκος με δύο παρόμοια γκολ στο 50΄ και το 66΄, που ήταν και τα πρώτα του με τα «κυανόλευκα» και ο Πόποβιτς με κεφαλιά στο 88΄ έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους Περιστεριώτες. Καλύτερο σε όλη τη διάρκεια το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, είχε περισσότερες ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Το ματς Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έδειξε απ’ την αρχή τη διάθεσή της να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο και δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές στην περιοχή του Μπλάζιτς, που πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Κάμπας ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα, μιας και δεν περιοριζόταν μόνο στο να επιχειρεί να τον εκτελέσει (ωραίο ψαλιδάκι στο 7΄), αλλά και να μοιράζει την μπάλα, όπως η καταπληκτική ασίστ-τακουνάκι που έβγαλε τον Κουτσόπουλο σε θέση τετ α τετ στο 42΄, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπλάζιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, χάθηκε για τους Περιστεριώτες στο 12΄, όταν αρχικά ο Νεμπεγλέρας είδε την μπάλα να κοντράρει και έπειτα ο Νάστος στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του πρώτα κόντραρε και μετά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Και οι δύο προπονητές αναγκάστηκαν να σπαταλήσουν νωρίς την πρώτη τους αλλαγή, περνώντας έξω τους τραυματίες Μπλένχιο και Ταραλίδη, αντίστοιχα. Στη θέση του πρώτου πέρασε ο Μπαζίνσκι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα με τον Ατρόμητο.

Η υπεροχή του Ατρομήτου μπορεί να μην απέδωσε καρπούς στα πρώτα 45λεπτά, όμως χρειάστηκαν πέντε λεπτά στο δεύτερο για να ανοίξει ο Αναστασάκος το σκορ, γκολ που ήταν και το πρώτο του με τα «κυανόλευκα». Μάλιστα, το συγκρότημα του Δώνη λίγο έλειψε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών, δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Νεμπεγλέρας δεν βρήκε στόχο από καλή θέση. Ο Κίκε Ερνάντεθ έψαχνε την αντίδραση για το γκολ και μέχρι το 54΄ είχε κλείσει τις αλλαγές του.

Όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια αλλαγή σκηνικού, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Αναστασάκο στο 66΄, σε μια παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου τέρματος (σ.σ. πέρασε και πλάσαρε τον Μπλάζιτς). Οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 78΄, όμως ο Μιχαηλίδης με ωραία απόκρουση έδιωξε το σουτ του Πάουλο Κόστα και στη συνέχεια του Σερζίνιο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση ισχύος και την ώρα που πήγε να εκτελέσει η μπάλα γκέλαρε στον αγωνιστικό χώρο. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε για τον Ατρόμητο ο Πόποβιτς με κεφαλιά στο 88΄, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Περιστεριωτών. Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπλένχιο (15΄ Μπαζίνσκι), Κουτσόπουλος, Τάτος (58΄ Σφακιανάκης), Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Κάμπας (76΄ Πόποβιτς), Αναστασάκος
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Μπλάζιτς, Μασάδο, Μαρτορέλ (54΄ Βασιλείου), Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Πάουλο Κόστα, Μπαλβορίν (46΄ Σερζίνιο), Ταραλίδης (24΄ Μπράνκο), Κόλτζος
Παναγιώτης Τασιάς
www.sport-fm.gr