Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Κατέρρευσε σε 10 λεπτά ο Λεβαδειακός

Προσωρινή ήταν (και πάλι) η άνοδος του ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 25η ημέρα και βρέθηκε εκ νέου στη θέση του οδηγού. Τα γκολ πέτυχαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο οι Σαλπιγγίδης (64΄), Λέτο (71΄) και Σισέ (74΄).
Παρά τη βροχή, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι και είχε ένα διάστημα από το 15' έως το 35΄, που ήταν εκρηκτικός και δημιούργησε ένα πλήθος ευκαιριών, τις οποίες όμως απώλεσε όλες. Κορυφαία στιγμή στο 27', όταν σε σέντρα του Μαρίνου, ο Σισέ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, ο Λέτο στο 7', ο Σισέ στο 13' και στο 25', ο Καραγκούνης στο 20' και στο 35', ο Καντέ στο 41', βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι το ημίχρονο ξοδεύτηκε χωρίς γκολ.
Με δύο ευκαιρίες ξεκίνησε και το β' ημίχρονο. Στο 51' η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα έφυγε άουτ και στο 56' το συρτό σουτ του Σισέ εξουδετερώθηκε από τον Μπλάζιτς. Τελικά ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα δεκάλεπτο «καθάρισε» το παιχνίδι. Αρχικά η λύση ήρθε στο 64' από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σε γύρισμα του Μαρίνου, πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Μπλάζιτς και έκανε το 1-0.
Στο 71' ο Λέτο πήρε την μπάλα από σέντρα του Καραγκούνη και με το αριστερό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Και στο 74' ο Κόλτζος ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο Σισέ εκτέλεσε το πέναλτι, που απέκρουσε ο Μπλάζιτς, αλλά στην επαναφορά ο Γάλλος έκανε το 3-0.
Στο 85' ο Πετρόπουλος μόνος σούταρε πάνω στον Μπλάζιτς, στο 86' ήταν η μοναδική φορά που ο Λεβαδειακός απείλησε, αλλά το σουτ του Μπάρκογλου από καλή θέση χτύπησε σε πόδια κι έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, που διατήρησε τον Παναθηναϊκό στους 2 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεγκόνια
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος (67' Μπίερσμιρ), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (75' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ (81' Πετρόπουλος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι (85' Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Αγκάλι (82' Σόλα), Βασιλείου (59' Σερζίνιο).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ