Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ενα βήμα από τη σωτηρία ο Λεβαδειακός 2-0 τον Πανθρακικό

Τη νίκη με σκορ 2-0 πήρε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Πανθρακικό, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί με το «τρίποντο» αυτό έκαναν άλλο ένα βήμα προς τη σωτηρία τους, χωρίς ωστόσο να αυξήσουν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους αφού τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και η SKODA Ξάνθης κέρδισαν. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Αμπουμπακάρι (44’) και Ναπολεόνι (61’).

Το ματς: Υποτονικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα, ο οποίος μπορεί για τον Πανθρακικό να αποτελούσε ένα ακόμα «αδιάφορο» παιχνίδι, αλλά για τον Λεβαδειακό ήταν μια ευκαιρία να κρατηθεί εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Οι Ακρίτες ωστόσο δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να προτιμάει το 4-4-2 και τον Δημήτρη Φαράντο να αντιπαρατάσσει ένα 4-2-3-1. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, ιδίως στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους Βοιωτούς να αρχίσουν να πιέζουν όσο πέρναγε η ώρα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα καρέ του Βρονταρά, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά μόλις ένα λεπτό πριν ακουστεί το σφύριγμα της ανάπαυλας, όταν ο Αμπουμπακάρι με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Κόλτζου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με διάθεση να σκοράρει και πάλι, όσο το δυνατό πιο νωρίς, ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Λεβαδειακός.

Οι παίκτες του Δημήτρη Φαράντου συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, έχοντας μεταφέρει τη δράση στην περιοχή του Πανθρακικού. Οι προσπάθειες των «πρασίνων» καρποφόρησαν τελικά στο 61’, όταν ο Ναπολεόνι με διπλή προσπάθεια, απέκρουσε ο Βρονταράς το πρώτο σουτ, έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα των Ακριτών κάνοντας το 2-0. Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων ουσιαστικά τελείωσε το ματς, αφού το τελευταίο ημίωρο, αφού ο Λεβαδειακός έμοιαζε ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ενώ ο Πανθρακικός έδειχνε αδύναμος να το ανατρέψει. Δείτε το φιλμ του αγώνα Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Κόλτζος, Μαρτορέλ, Μασάδο, Μουλόπουλος (70' Χαλούλος), Ζησόπουλος, Σόλα (65' Βασιλείου), Ναπολεόνι (81' Σερζίνιο), Μπάρκογλου, Γκονζάλες, Αμπουμπακάρι Στον πάγκο: Μπλάζιτς, Μπράνκο, Μαχαίρας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Αργυρίου, Παπαδόπουλος, Ματεντζίδης, Τζόκιτς, Κανωτίδης (62' Μουνάφο), Λόπεζ (82' Πέντσας), Άλβες, Ρομπέρ, Παπουλής (68' Μπουσινάκης), Καζάκης Στον πάγκο: Ταΐρης, Στόικος, Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών)-Αλεξέας (Μεσσηνίας)
www.sport-fm.gr
Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου