Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Εχασε ο Λεβαδειακός στον Αρη

Πιο εύκολα απ’ ό,τι αποδεικνύει το 1-0, ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Λυτρωτής για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Νέτο, ο οποίος με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε στο 54' τη νίκη στην ομάδα του. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχτηκαν τους Βoιωτούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χωρίς να εντυπωσιάσουν με την αγωνιστική τους παρουσία, κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφς (λόγω της ήττας της Καβάλας από τον Εργοτέλη). Οριακά- με έναν βαθμό- πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε ο Λεβαδειακός.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς σαφώς επηρεασμένοι από το πειραματικό σχήμα που παρέταξε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον αγωνιστικό χώρο αλλά και από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Hellas On Line. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μπήκαν με διαφορετική διάθεση στο γήπεδο και πήραν το πολυπόθητο «τρίποντο». Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Φαράντου κλείστηκε στην άμυνά της και –όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις-το πλήρωσε.

45λεπτο σερβιρισμένο σε βαθύ πιάτο!
Απογοητευμένοι πρέπει να έμειναν όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν το πρώτο ημίχρονο του Άρης- Λεβαδειακός. Το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν ο ορισμός αυτού που οι ποδοσφαιρόφιλοι αποκαλούν «σούπα»!

Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να μην αφήσει το Λεβαδειακό να «αναπνεύσει», αλλά τα… κατάφερε μόνο στη θεωρία. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχε την υπεροχή, αλλά όλα αυτά αποδείχθηκαν ανούσια, καθότι στο πρώτο 45λεπτο δεν απείλησε καμία φορά με αξιώσεις την εστία του Βαγιέχο. Αναποτελεσματική στο πρώτο μέρος η επίθεση των «κιτρινόμαυρων», η οποία βρήκε απέναντί της το… «πούλμαν» που είχε στήσει ο Φαράντος στον αγωνιστικό. Η συμπαγής άμυνα του Λεβαδειακού είχε κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Βαγιέχο, μην επιτρέποντας στους παίκτες του Κούπερ να τελειώσουν τις φάσεις.

«Καθάρισε» ο Νέτο!
Θεωρείται ένας από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες της Σούπερ Λίγκας και όχι άδικα. Ο Άρης με την απόκτησή του τον Ιούνιο του 2007 «χτύπησε φλέβα χρυσού». Ο λόγος για τον Ντάρσι Νέτο, που «ξελάσπωσε» την ομάδα του απέναντι στο Λεβαδειακό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι εκτός από τις υπόλοιπες δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο, έχει και εξαιρετικό πόδι στα στημένα.

Στο 64’, ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα εκτός της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Βαγέχο με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με άλλον «αέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας πίσω τη νωχελική εικόνα του πρώτου 45λεπτου και τελικά δικαιώθηκαν. Είχαν και δοκάρι στο 54’ με την κεφαλιά του Κάμπορα, ο οποίος έχασε και την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 77’, αποτυγχάνοντας εξ’ επαφής να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Κλεισμένος στην άμυνά του ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 72’ να σωσει την παρτίδα", αλλά ο Ναπολεόνι από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πέσκοβιτς.
Δείτε εδώ Το φιλμ του αγώνα

Άρης(Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο Γκαρσία, Αντού, Τζόνσον, Κάμπορα, Ορτίθ, Βανγκελί
Λεβαδειακός(Φαράντος): Λόπεζ Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτσος, Ταραλίδης, Αμπουμπακάρι, Μπεργκόνια, Γκονζάλες, Αγκάλι, Μπάρκογλου