Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νίκη ελπίδας ο Λεβαδειακός με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα ματς που κυριολεκτικά το χαρακτηρίζει η φράση… «όπου φυσάει ο άνεμος», ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Αν και ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο ιδιαίτερα επικίνδυνος σήμερα, Σόλα με γκολ που σημείωσε στο 70', την παράσταση στην αναμέτρηση 20ης αγωνιστικής την έκλεψε ο δυνατός άνεμος που φυσούσε ασταμάτητα στη Λιβαδεια. Παραμένουν μια θέση πάνω από τον Παναθρακικό οι Βοιωτοί με 19 βαθμούς.

Η ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ ήξερε ότι αν δεν έπαιρνε και σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της έναντι του συλλόγου της Τρίπολης, τότε οι ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θα έμοιαζαν με ψευδαισθήσεις. Σε ένα φτωχό από πλευράς ποιότητας και ρυθμού παιχνίδι, οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη απέναντι σε έναν νωθρό και νωχελικό Αστέρα Τρίπολης που κλείστηκε στην άμυνά του και το πλήρωσε. Ο… 12ος παίκτης Σαν να έπαιζε με παίκτη παραπάνω ήταν ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο. Ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και ευνοϊκός για τους γηπεδούχους που συνεχώς έσπρωχνε την μπάλα προς την εστία του Αναστασόπουλου.


Οι παίκτες του Αστέρα από την άλλη, είχαν συμβιβαστεί με αυτό που έπρεπε να αντιμετωπίσουν και έβγαιναν στην επίθεση χωρίς να παίρνουν μεγάλο ρίσκο, αφού πρώτα είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν. Η προσπάθεια των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο να παίξουν ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες δεν απέφερε καρπούς. Ο Κίκε Ερνάντεθ φαινόταν -ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο- ότι είχε δώσει σαφείς οδηγίες στους παίκτες του να δοκιμάζουν μακρινά σουτ όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Όμως, απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος και σε έναν τερματοφύλακα όπως ο Αναστασόπουλος που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διαδρόμους προς την εστία, αλλά ακόμα και τις στιγμές που τους βρήκε, ο Αναστασόπουλος ήταν εκεί για να δηλώσει «παρών». Ο 7’ και στο 13’ ο Σόλα δοκίμασε τα πρώτα σουτ του αγώνα, αλλά ο Αναστασόπουλος του είπε «όχι». Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους την είχε ο Μπάρκογλου, ο οποίος αφού βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, δεν κατάφερε να τον νικήσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λύτρωση με Σόλα Αν και στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης είχε υπό την εύνοιά του τον άνεμο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βαγιέχο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πλήρωσε αυτή την ολιγωρία της να γίνει απειλητική στον επιθετικό τομέα στο 70’. Σε μια φάση διαρκείας ο Ταραλίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κατευθυνόταν άουτ. Στην πορεία της όμως βρέθηκε ο Σόλα που με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα. Μέτριο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με πολλά νεύρα να υπάρχουν εκατέρωθεν. Ο προπονητής της ομάδας της Πελοποννήσου έκανε ό,τι μπορούσε με τις αλλαγές του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι. Την καλυτερή του ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ στο σημερινό παιχνίδι ο Αστέρας την είχε στο 59’ με την κεφαλιά του Μαρσελάο, η οποία κατέληξε άουτ. Το φιλμ του αγώνα.

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Λόπεθ Βαγιέχο, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Κόλτζος, Ταραλίδης (92' Αλεξίου), Νάτσο Γκονζάλες (86' Αμπουμπακαρί), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου (91' Σερζίνιο), Σόλα

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (74' Ουντότζι), Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Καρντόσο, Καρέρα (84' Ρίος), Εντερ (81' Καούνος), Ουριμπάρι, Βίλτσες, Τσέζαρεκ Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος