Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κρίμα για Λεβαδειακό το 2-2

Επιστροφή από την «κόλαση» για τον Πανιώνιο, που πέτυχε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις 2-2 τον Λεβαδειακό, «έσωσε» έναν πόντο που φαινόταν χαμένος. «Αυτοκτόνησαν» οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ και έχασαν μέσα από τα χέρια τους το «διπλό», που φαινόταν να τους προσφέρουν Ναπολεόνι και Μπάρκογλου.

Ο Μπάλαμπαν ξεκίνησε και ο Λάτκα ολοκλήρωσε μια μεγάλη ανατροπή για τους «κυανέρυθρους». Έπαιξαν… μονό Όσοι τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο στη Ν. Σμύρνη, σίγουρα μετά τη λήξη, «τσέκαραν» τις τηλεοράσεις τους. Μάταια. Η εμμονή των δεκτών να δείχνουν μόνο… από τη μια πλευρά του γηπέδου -αυτή που αμυνόταν ο Λεβαδειακός- δεν οφειλόταν σε κακή λειτουργία τους. Οφειλόταν στην… υπερσύγχρονη τακτική της ομάδας της Βοιωτίας, που έχοντας και τους έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, έκανε το παιχνίδι να φαίνεται σαν… «μονό». Έτσι, παρά το ότι οι Μπάλαμπαν και Εστογιανόφ είχαν «κέφια» και ο Μανιάτης δημιουργούσε «ρήγματα» από δεξιά, το αμυντικό «τείχος» των φιλοξενούμενων δεν απειλείτο ιδιαίτερα μέχρι το ημίωρο. Τα τελευταία 15 λεπτά, ωστόσο, οι παίκτες του Ερνάντεθ… τα χρειάστηκαν για τα καλά. Μάλλον θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Μουλόπουλου για το ότι μπόρεσαν να γλιτώσουν το «μοιραίο». Ο Έλληνας αμυντικός πήρε δύο φορές «την μπουκιά από το στόμα» των Κουμόρτζι και Μανιάτη και αποτέλεσε τον κύριο λόγο που οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τι έγινε, ρε παιδιά…
Όσο «παθητικά» τελείωσαν, όμως, το πρώτο ημίχρονο οι Βοιωτοί, άλλο τόσο δυναμικά επέστρεψαν από την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο κιόλας λεπτό του β’ μέρους έδειξαν διατεθειμένοι να… αγριέψουν. Κι αν ο Μπαλβορίν -σε μια «προειδοποίηση» των φιλοξενούμενων- έστειλε την μπάλα «στα πουλιά» σε τετ α τετ με τον Ανδριόλα, δεν έκανε το ίδιο, δέκα λεπτά αργότερα, ο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός έγινε η κατάληξη της εξαιρετικής αντεπίθεσης και αφού «χόρεψε» τον Κοντοέ, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το γκολ «άγχωσε» τον Πανιώνιο, που επιχείρησε «σπασμωδικά» να αντιδράσει, αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα.

Την «ατσουμπαλιά» αυτή των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός και είκοσι λεπτά αργότερα πετύχαινε με τον Μπάρκογλου το γκολ που φαινόταν να «κλειδώνει» ένα μεγάλο «διπλό» για τους παίκτες του Ερνάντεθ. Αμ δε… Οι γηπεδούχοι -κόντρα στην ψυχολογία τους- δεν παραιτήθηκαν και πέρασαν ξανά μαζικά στην επίθεση. Αν λοιπόν το γκολ του Μπάλαμπαν στο 87’ φάνταζε ως ο… επιθανάτιος ρόγχος των «κυανέρυθρων», πέντε μόλις λεπτά αργότερα εκείνοι… αναστήθηκαν. Ο Εστογιανόφ εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Λάτκα νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τις θεωρίες «πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή» στα… σκουπίδια. Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος (64’ Μπουβάλ), Νικολάου, Τζαβέλλας (29’ λ.τ. Κοντοές)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Eρνάντεθ): Μπλάζιτς (77’ λ.τ. Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες (88’ Ταραλίδης), Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (61’ Σερτζίνιο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός
www.sport-fm.gr