Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Πήρε το 2-2 στην Καβάλα ο Λεβαδειακός

Με το... αριστερό μπήκαν στο 2010 Καβάλα και Λεβαδειακός, μένοντας στο 2-2 στο μεταξύ τους παιχνίδια για την πρεμιέρα του β' γύρου της Σούπερ Λίγκ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να κλειδώσουν τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν ακόμα και με το τρίποντο, από τη στιγμή που ισοφάρισαν (δις). Πέναλτι σε ανατροπή του Σόσιν από τον Μπεκόνια, ζητούν στην εκπνοή οι «αργοναύτες».

Η Καβάλα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση 25 λεπτών με τον Ονουάτσι και χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη. Μία από αυτές μάλιστα, με μοιραίο τον σκόρερ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως από αυτές που δεν χάνονται, σε ιδιαίτερα κομβικό χρονικό σημείο μάλιστα, όπως είναι το 40ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός από την άλλη, απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ, είχε όμως και δύο σημαντικές στιγμές που δεν εκμεταλλεύτηκε, όταν ο Ναπολεόνι βρέθηκε απέναντι στον Κάλατς, αλλά νικήθηκε από τον αυστραλό. Και οι δύο περιπτώσεις, ήταν περισσότερο απόρροια ατομικών εμπνεύσεων του Ιταλού άσου, παρά αποτέλεσμα συνδυασμού ανάπτυξης της ομάδας της Βοιωτίας. Το έκανε ντέρμπι


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Καβάλα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο για το 2010, ο Λεβαδειακός αναθάρρησε και αφού οι «αργοναύτες» δεν κλείδωναν το ματς, το γύρισε. Αρχικά ο Μπαλβορίν εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων, φέρνοντας το ματς στα ίσια και στη συνέχεια ο Ναπολεόνι έγραψε το 2-2 και ενώ προηγουμένως η Καβάλα είχε πάρει εκ νέου προβάδισμα και πάλι με τον Ονουάτσι. Ο παλιός είναι αλλιώς

Και μπορεί για τις δύο ομάδες τα βαριά χαρτιά να ήταν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, ωστόσο οι παλιοί ήταν αυτοί που τράβηξαν το κουπί. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε τόσο ο Λούκας Σόσιν, όσο και ο... πολύς Έμπι Σμόλαρεκ, η σταθερή αξία όμως ήταν και πάλι ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι με τα δύο γκολ του. Ο πρώτος πάντως διαμαρτύρεται για πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Μπεκόνια, στην εκπνοή. Οσο για τον Λεβαδειακό; Ο Νάτσο Γκονζάλες έδειξε κάποια από τα καλά του στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν ήταν όμως αρκετά για να τον κρατήσουν στο παιχνίδι για περισσότερα από 69 λεπτά.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' Ο Ναπολεόνι μπαίνει από δεξιά στην περιοχή της Καβάλας, αλλά το σουτ που επιχειρεί μπλοκάρεται από τον Κάλατς.
10' Δυνατό σουτ του Παβίσεβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και ο Στρατηλάτης την διώχνει σε κόρνερ με το γόνατο...
12' Σουτ του Ιωάννου έξω από την περιοχή, ο Στρατηλάτης μαζεύει εύκολα την μπάλα.
18' Τραγικό λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο Ονουάτσι παίρνει την μπάλα, αλλά ο Στρατηλάτης διώχνει με τα πόδια, λίγο πριν ο Νιγηριανός προλάβει να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή.
22' Ο Ναπολεόνι «κατεβάζει» εξαιρετικά την μπάλα, αποφεύγει τον Οικονόμου, αλλά ο Κάλατς καλά τοποθετημένος αποκρούει με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ιταλού.
23' Δυνατό σουτ του Ταραλίδη μπροστά από πολλά σώματα, ο Κάλατς έπεσε και έδιωξε με τις γροθιές.
25' ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα από δεξιά για την Καβάλα, ο Ρινκόν στο δεύτερο δοκάρι, γύρισε με το κεφάλι στον Ονουάτσι, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε σε πόδια αμυντικού.
33' Φάουλ - «βολίδα» του Ταραλίδη από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κάλατς.
36' Σουτ του Μπάρκογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κάλατς.
41' Μοναδική ευκαιρία για την Καβάλα. Ο Σιόντης άνοιξε στον Ιωάννου, ο οποίος με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ονουάτσι μέσα στην μικρή περιοχή αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πάνω στον Στρατηλάτη που πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του απο ακόμη ένα γκολ.
54' ΓΚΟΛ 1-1: Κόρνερ από τον Ταραλίδη από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους τους παίκτες της μικρής περιοχής και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπαλβορίν με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.
66' ΓΚΟΛ 2-1: Πολλά σώματα έξω από την περιοχή του Λεβαδιακού, η μπάλα έφτασε στον Ονουάτσι, ο οποίος πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.
71' ΓΚΟΛ 2-2: Σέντρα του Κόλτζου από αριστερά, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους τους αμυντικούς και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ναπολεόνι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
87' ΔΟΚΑΡΙ για τον Λεβαδειακό. Δυνατό σουτ του Ταραλίδη από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Καλατς και πέρασε άουτ.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr