Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Σκληρή επίθεση Τζίγγερ σε Κομπότη


Σκληρή φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός Ιω. Κομπότη εξαπέλυσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την έλλειψη απαρτίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Δείτε. Πηγή: http://www.sport24.gr/

Σε παρωδία εξελίχθηκε το προγραμματισμένο για την Πέμπτη διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Ύστερα από το αίτημα που είχε υποβάλει με επιστολή του ο Ολυμπιακός για αναβολή της ημερομηνίας της συνεδρίασης,η έλλειψη απαρτίας που υπήρξε, προκάλεσε την «έκρηξη» του απερχόμενου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης αν και βρέθηκε στην πόρτα του χώρου της συνεδρίασης, στη συνέχεια αποχώρησε όπωςς υποστήριξε ο «Τζίγγερ» και έκανε λόγο για θράσος,γύρισμα στο παρελθόν γελοιοποίηση των διαδικασιών και τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Παράλληλα όμως χαρακτήρισε λανθασμένη την στάση του Ολυμπιακού που είχε ζητήσει την αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος να ενημερωθεί, καθώς όπως υποστήριξε το διοικητικό συμβούλιο αφορά όλα τα μέλη και όχι μία ομάδα. Μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη στάση των «ερυθρόλευκων».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για γάγγραινα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μάλιστα η οποία είναι προς το τέλος της. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε και απολογισμό της θητείας του, ανακοινώνοντας την παραίτηση του λέγοντας ότι έγιναν βήματα, καθώς υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα βίας, προχώρησε το αντιντόπινγκ και το πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό ενώ για το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι ήταν άσχημο που δεν έγινε η συνεδρίαση καθώς υπήρχαν σημαντικά θέματα για την νέα χρονιά, όπως μεταξύ άλλων η χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε ύψους 20εκ. ευρώ.
O απερχόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αρχικά μίλησε για τη συνεδρίαση, λέγοντας: "Είχαμε παρ' ολίγον απαρτία, με τον κ. Κομπότη να κάνει μία εμφάνιση και μία αποχώρηση, η οποία σηματοδοτεί ένα γύρισμα στο παρελθόν. Είχα δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθώ στο επόμενο συμβούλιο. Προγραμματίζουμε τα πιο πολλά συμβούλια να γίνονται αρχές του κάθε μήνα και θα έπρεπε να το είχαμε κάνει για λόγους τάξης. Από εδώ και πέρα κάποιοι θέλησαν να παρέμβουν σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι λυπηρό να ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει".
Μάλιστα για τη στάση του Γιάννη Κομπότη, είπε: "Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους και προφανώς δημιούργησε την εντύπωση ότι με μία τεχνητή μη απαρτία, διότι επαναλαμβάνω ότι ο κ. Κομπότης είχε το θράσος να έρθει μέχρι την πόρτα της συγκέντρωσης και να αποχωρήσει. Το δηλώνω αυτό το θράσος διότι δεν έρχεται κανένας πρόεδρος ομάδας στο συμβούλιο μέχρι την πόρτα του συμβουλίου που δεν μετράει η απαρτία νομικά και να αποχωρήσει. Επελέγη η γελοιοποίηση για μια ακόμα φορά του ποδοσφαίρου από κάποιους παράγοντες. Δεν θέλω να ονοματίσω, αλλά η σημερινή παρουσία μιας ομάδας μ' αυτό τον τρόπο, το μόνο που μπορεί να μας κάνει στους περισσότερους είναι να γελάμε".

Λανθασμένη η στάση του Ολυμπιακού
Σχετικά με τις επιστολές του Ολυμπιακού και το αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης, ανέφερε: "Ο Ολυμπιακός είχε μια θεωρία η οποία έλεγε ότι δεν έχουν ενημερωθεί δεόντως και δεν θα έπρεπε να γίνει το διοικητικό συμβούλιο. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια λάθος προσέγγιση διότι ένα συμβούλιο γίνεται για όλους τους συμβούλους. Το ότι ένα μέλος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο συγκεκριμένο θέμα αυτό είναι ένα θέμα της ομάδας. Πιστεύω ότι είχαν τον χρόνο για να ενημερωθούν".Συνεχίζοντας ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μάλιστα έκανε λόγο για ένα κακό προηγούμενο με αυτή τη στάση. "Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την εκλογή του προέδρου γιατί δεν ήταν όλες οι ομάδες παρούσες, πράγμα το οποίο μπορούσε να είχε συζητηθεί. Μια ομάδα που ζητάει αναβολή του συμβουλίου για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία, δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο.. Και επειδή κάποια ομάδα, που μπορεί να μην λέγεται Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός δεν σημαίνει ότι δεν θα είχε το δικαίωμα να το κάνει. Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο, από τη στιγμή που πρέπει να κρατούμε την ισονομία σε όλες τις ομάδες, κάποια ομάδα, όποια κι είναι να μην έχει παραπάνω δικαίωμα από κάποια άλλη".


Παράλληλα όταν ρωτήθηκε για το αν τον ενοχλεί η στάση του Ολυμπιακού, είπε: "Η στάση του Ολυμπιακού δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ηταν μια αλαζονική στάση, με την έννοια ότι μια ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, δεν μπορεί να ζητάει την αναβολή του συμβουλίου. Δεν θα την έκανα δεκτή είτε ήταν ο Ολυμπιακός, είτε ο Εργοτέλης. Νομίζω ότι ήταν λάθος η επιλογή και η στρατηγική τους για να αναβληθεί το συμβούλιο. Η τοποθέτηση ότι δεν θέλω να συζητηθεί το θέμα του προέδρου ή της ΚΕΔ, με ένα απλό τηλεφώνημα θα είχε λυθεί πιστεύω. Θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά σε επίπεδο παραγόντων". "Κάποιοι επηρεάζουν καταστάσεις"

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προχώρησε ακόμη περισσότερο, αναφέροντας: "Καλά θα κάνουν πολύ σύντομα να αναθεωρήσουν λίγο τις τακτικές τους, διότι πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς οι οποίοι επηρεάζουν κάποιες καταστάσεις ή θέλουν να επηρεάζουν κάποιες καταστάσεις. Και νομίζω ότι αυτοί ξέρουν ποιοι είναι. Δεν θα κάνω εγώ καταγγελίες. Δεν έχω καμιά διάθεση να πηγαίνω στα δικαστήρια και να με τρέχουν εδώ και εκεί. Ολοι ξέρουμε πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι ευθυνόμαστε απ' το κομμάτι που μας αναλογεί για το προς τα που πηγαίνει. Οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα πιστεύω ότι θα είναι σημαντικές γιατί το ποδόσφαιρο έχει πάρει μια τροπή, έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει ανταγωνισμό, σύντομα θα έχει και το θέαμα. Οι ομάδες έχουν δείξει στο σύνολο τους ότι θέλουν κάτι καλύτερο και αυτό θα έχει μία δυναμική που δεν θα μπορεί να ανατραπεί. Τώρα αυτοί που θέλουν να παραγοντίζουν και να παίζουν τον ρόλο του παλιού παράγοντα, θα απομονωθούν σιγά σιγά από μόνοι τους".
Τέλος μίλησε και για τη μη παρουσία της ΕΠΟ. "Βέβαια, θέλω να τονίσω ότι σημαντικό ρόλο στη μη απαρτία έπαιξε για μια ακόμα φορά η μη παρουσία της ΕΠΟ. Αυτό θα πρέπει να το σημειώσετε γιατί πλέον έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Και η ΕΠΟ καλά θα κάνει να είναι κι αυτή υπεύθυνη στις κινήσεις της γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που δεν παρίστατο εκπρόσωπος της".

Το "παρών" στη διαδικασία έδωσαν οι κ. Βαρδινογιάννης, Κανελλόπουλος (ΑΕΚ), Τσακίρης (Πανιώνιος), Μωραϊτης (ΟΦΗ), Κοντοβαζαινίτης (Ξάνθη), Πηλαδάκης (Λάρισα). Όταν μάλιστα ο τελευταίος ρωτήθηκε για το αν είναι θετικός να αναλάβει την προεδρία άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης εξάλλου τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι για γέλια και θύμιζε νηπιαγωγείο. "Για γέλια είμαστε. Είναι για γέλια η κατάσταση αυτή. Ο κ. Κομπότης εφτασε κάτω και δεν έβαλε το πόδι μέσα και σηκώθηκε και έφυγε. Ηρθε για να πάρει κάτι χαρτιά για έναν παίκτη που αγοράζει. Τι να πω. Στο νηπιαγωγείο είχατε πάει; Οταν πλακωνόσασταν με το συμμαθητή σας τι λέγατε; Ο πατέρας μου είναι στην αστυνομία, θα φωνάξω όλους τους μπάτσους να σε δείρουν. Εγώ έχω μπαμπά στα "ΟΥΚ", θα φέρω τους ΟΫΚΑΔΕΣ. Δηλαδή εντάξει, είμαστε σε κάποιες ηλικίες που θα πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο τι κάνουμε εδώ πέρα. Ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα. Πρέπει να μεγαλώσουμε λιγάκι", είπε o πρόεδρος των "κυανέρυθρων".