Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#3

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα εμφανίζονται περιπεπλεγμένα.
Η Γαλλία δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ρουμανία παραχωρώντας τη μοναδική μέχρι στιγμής ισοπαλία στο τουρνουά. Η απουσία του Ανρί είναι εμφανής ενώ η Γαλλία πάσχει, εκτός των άλλων, και από έλλειψη προσανατολισμού. Την Παρασκευή με τη Ολλανδία πρέπει τουλάχιστον να μην χάσει, έχοντας παίκτες που είναι συνηθισμένοι να παίζουν υπό πίεση αλλά φαίνεται να τους λείπει η φλόγα. Λίγες πιθανότητες για πρόκριση στους 8 έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Η Ρουμανία είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Αν ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και χτυπήσει την Ιταλία τώρα που είναι γονατισμένη μπορεί να ακολουθήσει την Ολλανδία στα προημιτελικά, στέλνοντας δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες νωρίς για διακοπές.

Ουράνιο το ξεκίνημα των Οράνιε καθώς νίκη με 3-0 επί των παγκοσμίων πρωταθλητών Ιταλών είναι αμφίβολο αν υπήρξε 1 (ένας) παίκτης του στοιχήματος από τα εκατομμύρια που ποντάρουν σε όλο τον κόσμο που να το είχε προβλέψει.Μεγάλη ομάδα, με κέντρο που βγάζει φωτιές, "πλήρης". Μπορεί το κύπελλο.

Η Ιταλία είναι η Ιταλία και μάλιστα έχει παράδοση να κερδίζει τα τουρνουά στα οποία δεν ξεκινά καλά. Θα έχει δυσκολίες με τη Ρουμανία την Παρασκευή αλλά εφόσον κερδίσει πιθανότατα θα είναι αυτή που θα συνοδέψει του ολλανδούς στους 8. Μετά όλα είναι ανοιχτά κι όχι μόνο επειδή είναι η Ιταλία. Ο 3ος όμιλος διασταυρώνεται με τον 4ο, της Ελλάδας δηλαδή, οπότε πιθανοί αντίπαλοι της Ιταλίας είναι η Ελλάδα, η Σουηδία, η Ρωσία, ομάδες που η Σκουάντρα Ατζούρα μπορεί να τις καταβάλει εύκολα ή δύσκολα και η Ισπανία που ναι μεν είναι σπουδαίο συγκρότημα αλλά που ποτέ δεν καταφέρνει να διακριθεί στις μεγάλες διοργανώσεις..