Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#6

Με την αναμενόμενη για μένα νίκη (Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#5) επί της Γερμανίας η Κροατία αποφεύγει την Πορτογαλία και στους προημιτελικούς θα αντιμετωπίσει μια από τις Τουρκία και Τσεχία.
Στο χθεσινό παιχνίδι οι Κροάτες ήταν αυτό που πρέπει να είναι μια ομάδα τελικού: δεν ήταν ούτε καλοί ούτε κακοί, ήταν απλώς ισχυροί. Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν και διάρκεια ενώ εναντίον Τουρκίας ή Τσεχίας εχθρός είναι και ο εφησυχασμός.

Η γνωστή Γερμανία των τελευταίων ετών στη χειρότερη εκδοχή της εμφανίστηκε χθες. Μέτρια ομάδα με βαριά φανέλα και γερμανικό τρόπο του αγωνίζεσθαι. Βλέπει ήδη μπροστά της την Πορτογαλία, για την οποία δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος λόγω παράδοσης.
Προσπάθησε η Αυστρία και προσπάθησε πολύ όμως στάθηκε άτυχη. Με νίκη επί της Γερμανίας προκρίνεται αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο. Πάντως δεν ήταν κακή η εμφάνισή της συνολικά.
Η Πολωνία, η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα ετοιμάζεται για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Ανάγκη μεγάλη η ανακάλυψη 3-4 ταλέντων που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό ώστε σε μερικά χρόνια να δούμε μια Πολωνία αντάξια της ιστορίας της.

Για το βράδυ τώρα που λείπει ο Καναβάρο θα έπρεπε οι Ρουμάνοι να ρίξουν στο καναβάτσο τους Ιταλούς. Ομως το βλέπω δύσκολο -το ίδιο και μια άνετη νίκη της Ιταλίας. Οι Ρουμάνοι δεν κερδίζουν αλλά και οι Ιταλοί πολύ δύσκολα. (1)Χ
Η Ολλανδία θα κερδίσει την κουρασμένη Γαλλία για την οποία ούτως ή άλλως όλα θα κριθούν στη Ζυρίχη την Τρίτη 17 Ιουνίου το βράδυ κόντρα στην Ιταλία.