Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#4

Στον 4ο όμιλο τα φαβορί από το πρώτο παιχνίδι ξεχώρισαν.
Οι Ισπανοί έχουν την πληρέστερη ομάδα που παρέταξαν ποτέ. Κέντρο και επίθεση πολλών αστέρων ενώ και η οπισθοφυλακή είναι καλύτερη από άλλες φορές. Με την ευρεία νίκη τους επί της Ρωσίας έχουν ήδη προκριθεί στους 8. Εκεί με πιθανή αντίπαλο μια εκ των Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία οι Ιβηρες πρέπει να αποδείξουν ότι εκτός από πλούσια αθλητικά προσόντα έχουν και χαρακτήρα.

Η Ρωσία δεν είναι λαμπερή ομάδα ούτε ασφαλώς μεγάλη. Ταχύτητα και φυσική κατάσταση δεν αρκούν για να πρωταγωνιστήσεις σε υψηλού επιπέδου τουρνουά. Και η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει αυτή τη Ρωσία το Σάββατο αρκεί να σταθεί τυχερή και να προηγηθεί.


Η Σουηδία, μόνη αλλά αξιόλογη εκπρόσωπος της σκανδιναβικής σχολής ποδοσφαίρου, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν έχει σημαντικές ελλείψεις, δεν της λείπουν οι φιλοδοξίες. Το Σάββατο με την Ισπανία είναι το crash test. Μην εκπλαγείτε αν δείτε έναν ακόμη υποψήφιο για το κύπελλο.

Για τη Εθνική μας θα επανέλθουμε. Εδώ θα αρκεστούμε να πούμε ότι παρά τα λεγόμενα δεν ήταν κακή. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι οι παίκτες φαίνεται να έχουν πιστέψει (λόγω της συνεχούς επανάληψης μάλλον) ότι το 2004 έγινε ένα θαύμα που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αν συνεχίσουν να πιστεύουν αυτό τότε θα είναι δύσκολο να αντισταθούν σε οποιοδήποτε αντίπαλο.