Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#2

Στον δεύτερο όμιλο είχαμε φυσιολογικά αποτελέσματα.
Η Γερμανία κέρδισε την αδύναμη Πολωνία χωρίς να εντυπωσιάσει: δηλαδή έδειξε το παραδοσιακό της πλεονέκτημα, ότι μπορεί να νικά με τη φανέλα. Κανείς δεν επιτρέπεται να υποτιμά τη Γερμανία και στην πραγματικότητα όλοι θέλουν να αποφύγουν αγώνα νοκ άουτ με τα πάντσερς. Πιθανή μάχη στους προημιτελικούς με Πορτογαλία ή Τσεχία θα είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι που θα δούμε στο EURO2008.

Η Πολωνία δεν πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από θετικές εντυπώσεις. Αύριο στο ματς με την Αυστρία πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, γεγονός που θα βαρύνει τα πόδια των παικτών.


Η Κροατία μπορεί να πειτύχει μεγάλα πράγματα. Από ποδοσφαιρικής άποψης, και πάντα στο επίπεδο του EURO2008, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο σε κανένα τομέα. Πιθανότατα λείπει ο ηγέτης, όμως ο μεγάλος εχθρός είναι η ήσσων προσπάθεια, η βαλκανική αυτή κατάρα, που είναι φανερή στο παιχνίδι των Κροατών όσο κι αν οι ίδιοι δηλώνουν κεντροευρωπαίοι.


Με τον Ιβανσιτς και τον Μάχο η Αυστρία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους Κροάτες. Είναι ο ορισμός της ομάδας μετρίων δυνατοτήτων. Στη δική της περίπτωση η έδρα παίζει θετικό ρόλο αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη, ένα γκολ. Αν ρίξει αύριο την Πολωνία στον Βιστούλα όλα είναι ανοιχτά, για την έκπληξη της πρόκρισής της στα προημιτελικά.