Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#5

Η χθεσινή αγωνιστική στο EURO2008 επιβεβαίωσε εν πολλοίς όσα γράφαμε εδώ. Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#1

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους 8 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά (πιθανότατα τον ηττημένο του Γερμανία-Κροατία). Σπουδαία ομάδα, με έναν Κριστιάνο Ρονάλντο που δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και ένα Ντέκο που -επιτέλους- επιδεικνύει ωριμότητα και ευστροφία. Ο προημιτελικός θα κρίνει την πορεία των Λουζιτανών, που πάντως είναι το φαβορί για τους 4, παρά τα μικρά αμυντικά προβλήματα.

Ικανή για όλα παραμένει η Τσεχία, παρά την ήττα από την Πορτογαλία. Ο τρόπος που μάχεται, η αναμφισβήτητη δυναμικότητά της και οι παίκτες που μπορούν να "πάρουν παιχνίδι" όπως λέμε καθιστούν την Τσεχία τον αστάθμητο παράγοντα του τουρνουά. Μπορεί να χάσουν από την Τουρκία και να πάνε σπίτι ως αποτυχημένοι. Μπορεί να κερδίσουν την Τουρκία και έχουν την αξία να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια: Γερμανία ή Κροατία.

Η Τουρκία σκόραρε και κέρδισε. Δεν φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι το αουτσάιντερ με την Τσεχία. Δεν παύει να παραμένει σκληρή ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Η Ελβετία ήταν καλή. Ηταν ομάδα με φιλοδοξίες, με οργάνωση, με στόχους. Ελειπε το ταλέντο και η τύχη που όμως αποδείχθηκαν καθοριστικά. Είναι από τις εθνικές που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον αν όχι με αυτή τη γενιά των ποδοσφαιριστών με τη επόμενη.

Για το βράδυ: Θεωρώ ότι η Κροατία μπορεί να κερδίσει τη Γερμανία. Και πρέπει να το κάνει να θέλει να πάει μακριά, καθώ η Πορτογαλία περιμένει.

Για την Αυστρία είναι μοναδική ευκαιρία να πάρει τρεις βαθμούς. Πολλοί θα πουν ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θέλει ήδη αποκλεισμένες και τις δύο οικοδέσποινες. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά.