Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#7

Και η χθεσινή αγωνιστική δικαίωσε πλήρως (Τι είδε ο μάστορας στο EURO2008#6 ) τον μάστορα. Μάλιστα όσοι (και είναι αρκετοί πια) διάβασαν το σημείωμά μας και πόνταραν στο στοίχημα τώρα πρέπει να έχουν απόθεμα για ενδεχόμενη σημερινή αστοχία, καθώς απόψε πάιζει και το συναίσθημα.

Χθες λοιπόν όπως είχαμε γράψει η Ρουμανία να είναι αυτή που θα διαβεί το Ρουβίκωνα, μπορούσε να στείλει την Ιταλία σπίτι αλλά δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης, της έλειπε δηλαδή το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της μεγάλης ομάδας: the eye of the tiger. Από την άποψη αυτή η Ρουμανία δικαίως θα πάει σπίτι της στις 18 Ιουνίου παρότι δεν έχασε από δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες, τις φιναλίστ του αξέχαστου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.

Η Ιταλία ήταν καλή και μάλλον θα ακολουθήσει την Ολλανδία στους 8. Οπως έχουμε ήδη σημειώσει από εκεί και μετά η Σκουάντρα Ατζούρα μπορεί τα πάντα. Είναι από τα φαβορί για το EURO2008, αρκεί να αποκλείσει τη Γαλλία στις 17 Ιουνίου.

Η Ολλανδία ήταν και πάλι καταπληκτική. Πλήρης ομάδα, απλή στην ανάπτυξη και σύνθετη στη σκέψη. Αυτά συνήθως πάνε μαζί κι όταν συνυπάρχει και το ταλέντο το αποτέλεσμα βγάζει μάτια. Δεν μπορεί να σταματήσει την Ολλανδία ούτε η Ελλάδα ούτε η Ρωσία ούτε η Σουηδία στους 8. Μόνον η Ισπανία έχει μερικές ελπίδες αλλά μάλλον δεν θα συναντηθούν. Οπότε στους 4 θα έχουμε πιθανότα το σούπερ ντέρμπι Ολλανδία-Ιταλία που θα είναι περισσότερο σαν πραγματικός τελικός.
Η Γαλλία δεν ξέρει τι θέλει από αυτό το τουρνουά. Η Ιταλία θα της δείξει ότι προκειμένου να χαζογυρνάς στους δρόμους και τα καφενεία καλύτερα σπίτι.

Τώρα για το βράδυ. Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Μην ξεχνάτε ότι η Ρωσία μας κέρδισε το 2004, τώρα θα μας χαριστεί; Η Ισπανία θα δυσκολευτεί πολύ με τη Σουηδία. Βέβαια αν κέρδίσει κάποιος θα είναι οι Ιβηρες αλλά δύσκολο το βλέπω.