Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Είχε "Κονέ" ο Ηρακλής 1-0 τον Λεβαδειακό

Σε αγώνα για την 9η ημέρα της διοργάνωσης, ο «Γηραιός» επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο «Καυτανζόγλειο», με τον Παναγιώτη Κονέ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 6ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κατσικογιάννη στο 77΄.
Με το πολύ γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Μαρκές εκτέλεσε κόρνερ και ο Κονέ εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μπλάζιτς, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο «Ηρα» είχε το «πάνω χέρι» στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Λεβαδειακός δεν... ενόχλησε καθόλου τον Κοβαλέφσκι. Στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το παιχνίδι και μάλιστα δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 55΄ το σουτ του Μάρκες πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 57΄ την ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Παπαζαχαρία.
Οσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Μόμτσιλο Βούκοτιτς δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά. Ομως, αυτό τούς άφησε εκτεθειμένους στις αντεπιθέσεις του Ηρακλή και σε μία από αυτές, ο Γιάντσης έφυγε από πολύ καλή θέση και ανατράπηκε από τον Κατσικογιάννη. Ο νεαρός άσος ήταν τελευταίος παίκτης, ο επιθετικός του Ηρακλή βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και συνεπώς δικαιολογείται απόλυτα η κόκκινη κάρτα που έβγαλε από το «τσεπάκι» ο διαιτητής Τριτσώνης.
Με αριθμητικό μειονέκτημα, οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο κι έτσι το 1-0 έμεινε έως το τέλος. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με το χθεσινό 1-0 του ΟΦΗ στις Σέρρες, σημαίνει πως στην 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεν υπάρχει πλέον καμία ομάδα που να μην έχει πανηγυρίσει τη νίκη.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κατσαμπής, Μάρκες, Γιάντσης, Κοβαλέφσκι - Γκεοργκίεφ
Κόκκινη: Κατσικογιάννης (77΄)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Ντιέ, Μάρτος, Παπαστεργιανός (83΄ Γκαρσία), Κονέ (55΄ Επστάιν), Μάρκες, Αγρίτης (65΄ Γιάντσης)
ΛΕΒΑΔΕΪΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο (80΄ Τζωρμπατζάκης), Τριποτσέρης, Κόλτζος, Γκεοργκίεφ (46΄ Γκεοργκίεφ), Ζησόπουλος, Μπασαλά (66΄ Κατσικογάννης), Λεονάρντο, Μπούσι, Ντιμπαλά
www.kathimerini.gr